以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
ggen 移動好似唔扣en ....
機戰先扣wo
年代太久遠了,有少少唔記得

我記得果隻機有得加攻防,人唔記得有冇得升,但名牌機師要用租既下關又要再租過
buddy ....舊時邊有得你揀開局架
BTW ....我認我係回憶美化撚....因為而家/現實...都係失敗嘛
F開始俾玩家可以揀關,g gen嘅難度已經食得屎
乜嘢開局困難只係自欺欺人,有幾多人真係由劍魚升核戰機,渣古合61式出薩尼再合試作型高達?
所以有人鐘意手提機系列,因為跟住F嗰種模式嘅都只係fans驚唔係戰略驚
而G Gen家機版喺呢個先天不足下改得平衡啲,等玩家用自己想用嘅機同人,crossray多啲花臣俾人打得爽啲

日撚日吹F真係睇到好撚煩
呢啲唔係咸魚青菜各有所好,只係廢老唔接受現實講舊屎好
其實唔係
以前就算無限Step都唔會夠EN
係宜家加咗Ace Pilot D EN先會源源不絕

不過不得不承認F我每一次重玩去到V就頂唔順,D卒機打兩次太煩膠
可能我記得既係再舊D
即係0
每次有同類post我都會話zero好過F

F只係fans向之餘保留返咁上下難度咁解
Cross Drive
我記得GGenF之前仲玩過一隻GGen
單碟 無得揀年代開始
好似連故事機ACE左都唔可以直接登錄
打打下0079 又會要你打一關blue destiny(果時覺得隻藍吉姆型L到尼)
打完0079 先到0083
但係自己機體進度跟唔上故事
0083 果時先整到RX78

可惜搵唔番黎玩
利伸:電腦長期有GGenF 得閒拎出黎玩
機升到ACE級之後就可以選擇:
1. 開發: 即係升/降佢做其他機, 變返lv1, e.g. 高達>高達MKII咁
2. 改造: 最高可以升到lv99, 每一個lv 比你揀加攻加防加en加hp咁

人就只可以用原創隊
名牌人要每場租嚟用
所以我先講ZERO 開局囉XD.
根本....你係得舊錢...買艦就買唔到機....
開頭果關出去得一個目的...
就係老粒D棋仔機...
我後期有一關係 卡碧尼 + 古蘭修圍打
我十幾年前卡勁耐 到今時今日我都無開黎打😂
以前跟正統劇情每集必玩,之後由 War 開始機戰式亂入劇情就棄左
初期預馬沙真係喊出黎
可以無傷清你一隊
古蘭修?
打機戰下話....
呢個GGEN POST WO
都係架....因為唔似機戰有精神....真正SL 既使用地方...
真 上面得我提過 明明好好玩
屌喇聲第一關已經會影響分支真係
武鬥大會又係投放左好多時間落去
Zero 本身就有得設計神高達
機師冇乜留意過,中前期已經場場都租人黎用又冇乜留意啲原創人既能力,好鍾意啲機變專用機

原創人我剩係用果個一開波已經同嘉美尤差唔多能力值果條友係冇nt姐
細個一開始係打馬反先
靈格斯打到入生產表就打Ew
登錄埋Wing zero先開始由0079打落去
舊時既問題係...GGEN 既 分支出既主機都出得好散...
咁細個無錢....買得一部唔會買第2部架嘛...
所以咪有D BROTHER 好似無乜共嗚囉
係初代GGEN 都有得合...
V2 + HALO 好似係
唔知係唔係睇慣左,覺得舊版比例靚過新版
係,所以F黎講到同新作一樣咁屈根本唔公平
而家啲系列高達可以直上Nu
F果時,無記錯係唔得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞