以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
你想感受隻game 既好玩....係應該...唔入code 唔金手指黎玩...
但我覺得咁樣安排會好d。
suppose你係僱兵集團,人地冇理由比個技術你。
最多你話observe人地戰鬥data去開發,咁如果你要一關ACE左NPC機先可以登錄,我覺得合理。
果陣可以儲卡
有一期有G-generation card games, 可惜好快收左皮
所以我咪話舊時ggen ...你係旁觀者/傭兵...
而家ggen .....你係天人黎.....xd
我覺得成個系統,最低b係交換....
完全唔合邏輯....
點交換? 邊個同你交換?
無啦啦,有個團體有部00同你換?
所以wars 果代係真係自己果隊天人咁既款...打完a 隊....
儲完point 定 開到條件.....剩底都可以打埋/ 有新機介入俾你打...
都不失為一個good point
黑市交易...
販賣軍火.....
我地平民識條撚咩
可以咁講ge....
但如果有個黑巿組織有部00嚮個倉度......基本上都會影嚮到個故仔...
好似基魔有部Freedom一樣
以前最鍾意玩monoeye gundams
成日瘋狂索敵將d機升爆lv 捕獲d機拆零件整d勁野出來同賺錢 整到成team好勁先去過關屈人機
見到敵人有靚機就瘋狂reload到捕獲到為止
交換真係on9
不過都係速食向比你快啲誇作品拎到其他機咁解
Wars我就真係無玩了,我中間PS3果個年代完全冇打機....
我果陣滿心歡喜買部PS4,諗住打下新世代G gen...結果都係失望

咁新世代係咪真係冇可取之處又唔係....
起碼畫面真係進化,d 大頭cut in係幾型
所以果個咪 係有故囉 傭兵/黑社會/天人
玩家咪係無名英雄囉 support 個主角
咁我講上面F嘅問題有撚講錯?
成班廢老喺度護短咁撚肉酸唔笑得?
升到大佐A好有深度唔打到嗰關攞唔到部機好合理

你想吹奏F故事齊無問題,想踩依家嘅G Gen都唔該你哋玩過先啦
屌嘅嘢冇樣到point,一睇就知冇睇冇玩講舊屎,十足廢老講四大天王咁
係,等你可以跨作品開條開發線出來。
咁都明白佢設計用意ge...
唯有當係咁
其實如果再有G-gen系統上應該有咩可以改善?
重用
最近兩集有幾多嘢重用過?又係未玩過喺度發神經
唔駛回我,你呢件老屎忽講乜都係笑話
入黑歷史code一樣on9㗎
F呢樣又點樣有深度法吖
應該得天狼係重用
但都有加大招
起碼都俾返捕獲先,crossray捕獲重要性=0...
halo break/generation break其實好玩,當時空交錯過下癮
仲想佢復活返揀招做組合攻擊,射兩槍開水喉咁
戰鬥畫面真係唔駛咁juicy,lag機幾juicy都無用
generation break如果加多少少interaction會好d.....
組合攻擊,同埋速度系統我都幾鐘意
仲有原創機都喺用舊模
不過有換過角度
其實...如果以編年史黎講...想佢出足d 關同side story 就算(可能GENESIS 已經出足咁多STORY , 但巴打反映係79 可以CUT 加曼 Z 可以CUT雪山 就証明未足啦 D關
同埋真心唔介意抄返舊果D關...但D代表性既關應該要有囉
同埋做返一隻有難度既戰棋GAME出黎呀唔該
真係想佢出一隻真。高達編年史...
用GGEN 玩法黎玩 就已經好夠
我認知都係紅藍,但套漫畫無明講,只係多兩部高達咋
落街買啦,好似5本定7本完,直跟the origin世界觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞