以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
iPhone有咩模擬器推介
好撚煩
由朝講到晚淨係話玩家即食
但呢個post冇一個人真係好似你講嗰類型玩家,打稻草人做乜鳩

由Gundam UC存在於世上開始,G Gen有邊一集有試過限制過開發獨角獸嘅路線先?9up引戰有咩意義
咁多巴打講到GGEN Zero 咁正
有冇 link 可以 d/l 黎感受下 ?
g gen zero + g gen f 始終都係最正
可能佢一周目玩17歲/師兄線
一周目直接玩二世祖線同自虐冇咩分別
純粹無得跳關 無得揀關
由第一話打爆第五十話
之後你先有得揀關打

拎到咩機 砌到咩艦隊出黎睇你自己造化
無黑歷史比你入 要高達既自己諗辦法
金錢同資源就係得咁多

試過卡左係第廿六話重高達到唔夠打
由頭第一話再練過
拎GP01慢慢升到GP02A
一個核彈地圖炮炸落去過關
我有講過速食咩,有話限制係限獨角獸?

手提機嗰幾作要玩家打到部件先開發到
G Gen唔係冇試過平衡,但得出嚟嘅結果大家都係想攞主角機同勁機,例如不停刷同一關攞raiser system合00 raiser,跳關ace 登錄

個開發設計幾合原著都好,做得冗長同悶只係得個睇字,就算F當年都係咁,一堆試作型重裝型放雪櫃,連生產登錄都唔會留
不過更根本原因為MS升級fix死得Ace,想用都冇得用
只可以話吸引唔到我
都係鍾意有劇情既GGEN
揸戰艦嘅哈曼先係最大敵人
靠原創部隊班垃圾好難唔死人
鍾意獨眼高達隻 g gen
有得對打
細個玩F真係覺得好正好好玩好神
但好似玩到Z一半就停左無真係爆過
前年從零開始再玩番
根本無回憶中咁神

F我係buy幾樣野
上到宇宙下到水中既多層地圖
基地系統
gundum fight
對戰模式/挑戰關
同故事夠詳盡

其他唔少野用今日眼光真係不了
記得上同學屋企打F
一人限出一艦
佢有隻改99 W
講到尾咪淨係得Wars入面刷O Raiser一個例子
但我自己嘅理解係呢個安排係唔好喎

就算我唔係有心刷O Raiser,咁我都要刷其他OP,關要唔要跳關咩事,而實際上又冇100版俾人打,咁唔刷第一話打馬沙打到仆街嘅話,我點撚樣拎到00R呀大佬?

你講嘅例子反映唔到個個玩家只係想嗱嗱聲整神機出來無雙喎,而係設限制嘅手法太懶,我想與不想都係要刷,咁你又話我拎主角機,你講撚哂

事實上Zero 同 F嘅開發路線圖仍然係成個系列入面相對精密而合理嗰兩集,唔只我,樓上亦有大把人都知拎唔到某幾部機就有D系列嘅開發就開展唔到,你要選擇性失明係都要屌哂成村人之嘛,邊有理性討論
圖鑑式g grn來講,zero難在無跳關,一開始如果唔識玩搞錯哂關關都勉勉強強咁,到某一關唔掂就從頭來過,後來f就易食d,有zero既 save可以跳關,圖鑑式精彩在真係乜機都有
機戰式就唔駛講,gba nds同wonderswan都好好玩,除左crossdrive, 育成少但叫做bandai official專屬高達既crossover,還返d 懸念俾fans

psvita個隻純uc,無錯有人會跳關玩獨角之後割草,但好似我咁順住玩都好撚enjoy,隻隻圖鑑式g gen都有屈機野,用唔用同點用都係被容許架喎,乜玩ggen目的唔係砌自己鐘意既gundam team咩,我鐘意成隊獨角又點,或者整多隊msv都得,吹咩~

不過咁...switch版crosray 畫面真係lag到嘔,係要屌既
個兩條線中期都要打螺旋雙曲炮
避唔到
迫人玩集火
我點都唔會用易黎形容
信自己 第三關ace部元祖就ok架啦
好似即係nds 既ggen??
Wonderswan

呢部野算唔算短命
印象中長命過同期另一部neogeopocket
笨大嗰陣成手好牌又有高達 ggen 機戰 數碼暴龍 都搞唔起呢台嘢
以前試過玩野開部改99嘅渣古一出去
坐住個飛行器開無雙
叫到好少少囉,但係其實依家啲g generation都係冇新意
如果佢ps5出基連,我即刻買一部ps5返嚟。
仲有v2 versus變態兄弟
死神秒殺渣古
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞