以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike

好老實講,我真心從來會跳關...
但而家d ggen就算你唔跳關,你行到一半都唔洗都已經開到00 / nu啦
竟然有同道中人,不過B社好似放棄咗呢個系列
你自己鍾意跳關姐。
等於嗰陣打monoeye夠限制開發喇,但係我覺得ok喎。
我唔知係咪真係回憶美化啦。
但係依家啲g gen基本上你打到一半,你條開發樹已經嚮堆頂級機之間轉嚟轉去
仲有反アンティラス隊果堆加農炮
唔放杉田/師兄上前線集火
其他人未埋到身已經比人射爆
下....我覺得ok喎,咁唔通你攞0079啲機去打馬反咩大佬....
試作型就係咁架啦
放棄咗好耐啦....
雖然講真我真係唔識玩嘅,勁廢。但真係有指揮作戰的感覺
最緊要係保住主力,高達不能爆,用61式肥 轟行先, 每條戰線都有兩三隻主力輸出
其實f唔順住年份玩既話
一開始玩左f91/ew說基本上都可以無雙到完場

之前ps4有隻玩uc順住黎玩
最大問題係我都未打晒0079都成村獨角獸係手
攪到冇咩心機玩落去
NDS係remade
Sfc 魔裝機神序章開始有錢就改爆cybaster招劍就可以無雙有餘錢就改埋招鳳凰打boss

但記得唔好改太名裝甲同hp, 因為有一版要比古蘭修打爆先過到版,正樹未被打爆前古蘭修都會無限復活,改到太硬古蘭修打唔入正樹就會卡關

Sfc魔裝邪神線好正,渣住架新古同個大司教架真唔知春互放大絕

Between, 90年代既機戰除左ex得sfc魔裝機神可以攞正牌用新古
咪就係呢個問題囉...
就算你順序慢慢玩,唔駛去到一半已經成手頂級機
條開發樹同平衡根本就冇搞過
因為個仆街開發cut關cut研發樹嘛
要速食呀嘛
屌佢老母
你諗下 舊時 0定f
連0080 好似都有2定3關
一關南極冰川 護火箭
一關雞煲飯
一關打聖誕老人
而家 0080 有無返咁多關先
即係之前有巴打講過以前都好多廢機,開發完就放嚮個倉度唔用
但其實你開發機體係咁架啦,實有好多試作機你唔會再用
seed咪有
講開又講.....其實依家d故仔都越出越暴走。好似seed果d我永遠唔明點解d可以打仗果陣不斷彈出彈入換陣營,陣前叛變但可以乜事都無
有冇人記得重哈囉同alpha亞索龍2架勁野設計會設計到架鐵球出黎勁玩野
SORRY ...GGEN ...真心打過 PS1 同PSP 果幾隻...無玩過了XD
係,最多出得果兩隊16部機
到後期無愛嘅都唔會出啦, 唔係佢想點
事實上大把人都唔係淨係會玩主角機
實有人會玩啲無咁popular 嘅機
其實....GGEN 唔係就係將D 唔POPULAR 機SHOW 埋俾你睇俾你知既咩?
我淨要睇POPULAR 機...洗尻玩GGEN 咩..玩機戰咪得囉....POP機一定入機戰架啦
0080 ok
前後半戰 total 兩話都有哂果啲場面
但大長篇果啲關比佢cut撚哂
0079 , Z , ZZ果啲
唉....舊時...0079 有成16/17關....而家有幾多關架?
第一關 係大地之上
二 紅慧星
三 突入
四 老虎
五 三連星
六 爆運輸艦
七 打碼頭
八 查布羅面
九 紅蟹插GM
十上左宇宙捉波羅號
十一 打娜娜
十二 應該係魔霸
十三 強人
十四 宇宙打綠爪
十五 打自護....
應該就差唔多係咁....舊時0079 既關

係...
但事實上亦有好多機嚮歷史洪流中消失....
就係我地知....所有野會係歷史中會忘卻消失
先想搵野記住佢地....
本身generation 就係咁解....
點撚知間模廠....出generation ...越出越離經叛道
邊個會知先得架
所以uc系會期待有咩msv包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞