以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
剩係玩過F neo gba 同新呢集
覺得neo最好玩,去到2/3週目都仲覺得有難度
F玩到馬反就棄左
呢個傳統應該係由GGEN Portable開始
果陣SEED係新系列,動畫新整,所以D動作全部華麗轉身開4鎗(得1HIT中)

最慘就係擺入艦一T最多回75EN, 而SEED果D用量高左相對上EN都拉高左反而好多都好睇唔好洗,係迪迪尼EN耗量唔高同可以照射1T回滿先實用D
揀左就要玩哂成個故先出得番黎
啲動畫真係懶華麗
但係搞到寶少馬沙呢啲ace好撚型咁有個cut in
然後鳩射幾槍得一槍中
唔該哂,我用呀寶殺得性起,打得太快冇留返一部敵機,捉唔到0079 nt果部機
無記錯
玩完個故事之後
可以入番去逐關打
純粹講戰鬥系統
下一集既SEED做得好d
炮機遠距離會多一格有射程優勢
格機近距離食左中距離一格,神高之類高攻近戰招集中係近距離既好用d
講到近期好多G Gen咁
上一集cross ray已經2019
再對上genesis 2016
外包遺作係2006嘅 cross drive,一次仆直永不翻身

應該調返轉講,今日仲買G Gen嘅人,其實係想玩乜嘢?

你想要砌你要嘅夢幻隊,genesis 只做到uc105不孝子,cross ray 得w 00 seed 鐵血
Genesis 同crossray各自400部MS絕少重複,雖然有幾廿部都係換色變型灌水,但要知F 10幾個系列都係1000部
你話要F91 V高達 G救世主就俾唔到你,時間線內大路嘅其實都唔缺
MS可以升級唔多講,人物有升點有技能有SP,可惜都係lvl數字制,冇軍曹D到大佐A淨係升軍階咁有深度
你要砌乜去打其實任得你
畫面就見仁見志,起碼新兩集嘅全部都係新畫,cross ray公認叫有heat啲先,不同呢個post啲人唔認同

至於砌隊以外嘅嘢
睇劇情?等Gundam info播可能仲冇咁失望,免費亦啱呢個post某啲人心態

難度?挑戰性?
從有得揀關開始難度就只係笑話,就算順住打都只係得開局叫難少少
Genesis柒在劇情鳩磨0079,過完一年戰爭已經升爆咁濟
Cross Ray關卡做得幾好,但4條線MS能力相近,爆完一條線除非你專登揀剋上條line嘅系列,唔係靠封頂機一樣輾殺
係有得揀難度同超時代Boss關都叫有啲意思,唔會打到訓著

CrossRay俾人笑戰艦無雙,但其實戰艦要無雙,本身要MS同戰艦咁上下勁先做到,只係單機清場以外嘅方法
舊嘅Genesis冇呢樣嘢,一場要打嘅人少好多但一樣咁耐,因為無限step要攞先有
Bonus step限咗好耐
Overkill冇咗好耐
Genesis 啲卒機動畫一槍一刀就係俾人屌偷懶,所以cross ray先做到咁誇
Genesis你一自爆晒班旋風,你就享受到用飛機嘅樂趣,Cross ray差唔多只係有最低階卒機整,因為個世界觀MS已經係最basic
至於交換...俾你見到,但你唔用其實係咪會唔安樂?唔可以當佢係F嘅黑歷史code咁?

唉...買碟啦fans
P上一隻係SEED
再上一隻先係NEO
冇記錯HARO計係由P開始玩起
F升ace先可以登錄都好過近代嘅高達主角機basic版
同埋佢果陣crossbone,哈撒衛,gunit都有
唔係Genesis 果堆0079外傳交行貨
除左戰鬥畫面 全部野都比隻20年前嘅game比下去
係,我噏漏咗,因為當年冇買

P成個系統咁撚on9,Spirit仲可以發揚光大,成隻驚因為個haro point扣晒分
其實對上仲有隻叫Gundam SEED Destiny generation of C.E
雖然唔係掛GGEN但個系統基本上有78成似
冇記錯仲係唯一一隻迪迪尼掌炮係會中距離發射既版本來
見巴打打咁多限制乜限制物,我諗起新基連呢隻垃圾驚

個系統設定係夾你一定要將啲精英機量產化,想要用量產機打成件事係好on9,卒仔再升都係垃圾,同系譜、亞古捷斯個方向係完全相反
舊基連精英機係任整,但卒機都俾返一定實力,玩家可以少數精銳,又可以垃圾兵海
新基連相反,精英機限返數量,同時卒機變晒炮灰
當一隻驚限制住玩家只可以點玩,其實多咗啲咩樂趣?

玩家想全高達,全卒機,只係用飛機,只係用冇升級兵仔,只想要個個勁人,唔可以自己決定?
單機驚又冇得比賽,自己同人地點玩有分別好緊要咩?
單純想問
Wonderswan隻g gen 係接觸我高達嘅啟蒙作品,特別係唔係聯邦到開始,0079要打阿寶Lee個怪物
呢個網好嘢嚟
睇呢個post開返隻未玩完既genesis黎玩
其實只要限自己只用g gen原創人同唔幫機駕駛員加點唔裝parts打extra已經唔算易

同埋想好玩d咪雪左堆變態機
我用gline+高達456真係要圍射先射得死對面
Gf 係我第一次玩,正到爆,又難玩
其實好老實講,新世代嘅G Gen要等新作先見真章,因為對上兩集所有畫都重畫,同跟原作玩;嚟緊有新作按常理推,就會返去UC x 非UC系大亂鬥,原創劇情
有講過有新作?
咁既然呢兩集係全部畫面新畫、跟原作(除咗boss關),又點解要到新作先見真章呢?

唔好怪我老實,係咪要等到佢資源重用,劇情左cut右cut或者寫到不知所謂
等上面班____可以笑隻驚又係一隻Bandie呃錢嘅垃圾,要嗰時先算係「依家」嘅G GEN?
所以後尾集數限bonus step我覺得係德政來。
近呢幾年....
睇得下的,得最新果陣隻VS (街機移殖)....
巴打,你講左我心聲出來。
你講果d我都好同意。
尤其是軍階.....大佬,依家個個可以升到999真係好玩?而且係用錢掟d能力出來
最新重有掛機升level系統,我真係服
以前有一集砌招果個concept其實幾好。
如果招同招之間transition再做好d的話,其實好有potential
加上佢近中遠,你唔同pilot有唔同格數,其實都可以分到唔同駕駛員的特性。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞