以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
我真係比較鐘意
開發俾年代限制
唔捉/ACE 就整唔到下個年代既機
有啲難度
不過bandie可能係想迎合而家個速食文化
先俾你0079可以磨到出UC

加上
其實你整到UC唔代表你一定要用
難度上玩家可以自己控制下
當年玩都有用黑歷史整左隻出黎改爆佢
好好用
識飛,beam coating ,bema shield ,兩條命、多連飛彈
BTW
見到上面話第4開可以 合到高達出黎....我覺得自己係第3關ACE 部元祖
好ON9

不過GGEN 最HARDCORE 玩法.
不摟都係唔出自家隊
諗起細個玩ggen唔識玩
唔識出自家隊
第二關磨左一個星期先過到...
下集OG都唔知幾時先出
比正樹開番憑依我就心滿意足
我記得V 最後果幾關都打左好撚耐

車輪怪要打兩次

咁你明高達史裡面...D 白色惡魔你以為佢主角光環?
到你用佢就明哂啦....原來佢都係HARDCORE 過日子
當年仲有基地系統
就係輸呢到
四隻炮台守住
俾人打爆左要搵隻艦頂住
如果俾人入到對面就
唔記得ggen 邊集邊版
要係基地前清核彈
煩撚到癲
F最出色就係好多外傳作品都會整段動畫比佢
F90 影子方程式91都有
屌佢老母GENESIS出到UC就完
我想玩F90打後個堆機呀
以前畫面雖然無而家咁好
但遊戲性好高

真心感到好玩果種感覺
難度嘅話sorry,F一樣係唔平衡
因為所謂嘅年代限制只針對主角機,即係高達
你正常咁玩,渣古可以一直升到完美自護號,合高達會變試作重高達,中間路線仲可以出維吉維露 京密古啲二打六Boss
俾你順住咁玩,未到0083就可以出到重高達MK3,單靠呢部已經可以打到爆機

唔知邊個提開發線減就係速食
唔係自己控制,F都係一樣
我想話 G Gen F 整備畫面嘅BGM
我而家仲哼到出黎

其他嘅最有印象係 spirit 定world I 果首主題曲
https://youtu.be/jB5G0Pv1mbE
搵番原來係 Starry Spirit - 森口博子唱
邊有得唔好聽
果時用Foxy download 過

係,world 同 spirit 都正
Turn A 解放型 同 00 唔知咩版本
仲有部 維娜 基娜 原創後繼機, 有7hit 招特殊格鬥
仲有crossbones x1 FC
呢幾部全部都正到喊
最記得有一次同fd玩對戰,我出哂d map炮機,佢未埋身已經死得7788,然後比佢黑我面
點解以前D G GEN 咁撚正
大家有冇玩過 FIF? 細個唔知前面有隻 F, 一野買左隻 FIF 黎玩, 難玩到癲
我依家已經好少買bandai d games .
佢地整game真係越來越垃圾....
new gundam breaker直頭經典

versus系列我唔明家用版點解可以咁退步。機係多,但單人mode完全係倒退

咁其實多數g gen都係查布羅最難玩
我會覺得咁樣個feel好d .
不過上面有人話無聊
跳左N個時代
其實好多非王道機都好用
渣古III改 我升爆再改上去
基馬力、杜賓狼 又係幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞