以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
G GEN其實好多集都係咁
冇自我設限,就只係0難度嘅fans驚

舊時F如果認真,只要兩部嘢已經爆到機,宇宙GP03D,地球重高達MK3,後者仲要打完0079年嘅關就出到
不過,總係有人loop以前嘅好有挑戰性用飛機開局好有難度,聽落仲以為佢地GGENF只係得0079頭幾關

Btw,亦都係GP03咁屈令我唔鍾意0083,覺得成套嘢不論劇情機設都係打飛機雖然嗰陣我冇睇過
正路來講,bandai都會繼續出,爭在幾時咁解。
好快又會見到"系統全新進化"的g gen
到資源重用,先係全新G GEN
bandai而且出既高達game都冇咩誠意,唔係縮水就大量dlc拆散賣
同機戰都係走向末路
唔好咁講
新作都有死忠
你睇呢個post就知
算吧啦,機戰重衰過G gen....基本上只係動畫宣傳工具
你好似最新果隻VS game, 佢只係將街機port返去PS4。
佢d單人content hae到......可能跨時代真係難整單人mode定點啦,佢個extreme mode都係是旦整d關,係咁易比你升下d野就算。
你Seed, Zdx都有單人mode
Seed果陣甚至乎story mode人物之間係有親密度,果陣三國志13個親密度波波圖,根本同seed果個有九成相似。我果陣就係望到硬係覺得好撚熟面口,一定嚮邊度見過
都係果句,我買PS4果隻送monoeye.....
嘩....大佬真係.....兩者相差左咁多,但論遊戲性,前者真係真心輸喎....
今次真係唔係回憶美化。兩者我都係同時間玩。我真係心諗,有冇搞錯
作為一隻戰略性既遊戲,理應策略性>畫面
而家既g gen得番畫面
細節上可以睇到bandai根本冇心思放係入面

例如:
駕駛員換陣營衫冇係戰鬥畫面顯示
仲有以前弱氣/強氣/超強氣都會有唔同表情
手制會識震
機體設計大量縮水

搞到而家g gen變左速食/農game
呢d玩過以前既g gen真係感受到
重有你睇下New gundam breaker果隻垃圾....
我唔明冇進步都算,用咩方法先可以整到退步...

然後又整係d咩...敢達爭峰對決,垃圾大陸手機game cap水,但又真係有人課金......真係吹脹
有冇手機版但又會變咗要課金扭蛋
表情果度我好同意。
以前真係會想將特定的人物谷到超強氣打,依家,是撚旦啦

同埋以前兵仔真係會混亂,自己都有機會混亂,雖然機會細,但都要睇住。你個人一跌到落混亂,基本上渣都冇
依家,你唔好講話混亂,連弱氣都唔係成日見到....
同埋以前軍階系統,佢都唔係亂咁來.....
我最記得,例如哈曼係有專用階級:攝政。呢d咪小細節
我記得以前g gen有精神設定,但效果冇機戰明顯咁屈
每個駕駛員既精神都有唔同台詞
呢d都冇左了
好似係portable果堆先有。唔記得係咪vanguard出。
應該係,果時我玩ws
ggen F d限制回合數嘅關卡,如果你冇入code/跳關/刷機,正常都係啱啱夠用

例如0083尾關好似係要16round敵全滅咁

利申:攻略都唔睇,全部機自己慢慢合/儲錢買
超強氣表情唔同係冇咗
衫好似冇換

全語音對白,cut in跟MS駕駛倉
咁超強氣機體演出唔同咗
擊破畫面又唔同咗
點解大家都係畫面,前者係細心,後者就係得番畫面

cut MS數呢個係事實,不過咁講
F重用Zero 同初代唔少資源先1000部MS,啲人就話F好有細心
假如新GEN重用返呢兩代,然後加新機,上面班____會話新一代細心,定話又係無誠意?
每個人觀點感受都唔同既
而家我一定唔會首沖bandai既game
中過太撚多伏了,等人玩過先決定買唔買
今日個人特色變咗角色技能,乜嘢幻之擊墜王 閃光伯爵,精神指令就開始跟機戰
只係呢啲又係俾人話唔係細心
根本買乜都唔應該衝首發同預訂呢個世界有廠信得過咩?
我買GENESIS都係等差唔多成個月,初回特典最後幾日先上PS Store買

如果做人持平啲,就知世上冇越做越好呢回事,巫師3啲主線都屌鬆散選擇少過2
只係吹以前點好點好,今日嘅嘢就冇咩可能入到眼

無論今日新作咩評價,有班人都唔會再買,好多中佬嘅童年回憶都係咁,機戰 GGEN 三國志 無雙 高達 FF
新一代有樣好
啲機體黑影成個畫面咁大,你唔駛睇攻略都知邊部打邊部

舊底你唔睇攻略
冇可能知MK2其實好快可以升到0123卒機,合得出F90呢部end game MS
自護系BOSS機就好易撞出嚟
你講得岩,而家d game根本唔值首沖
以前買隻碟返嚟,遲買早買都係一撚樣
今日你買隻驚,過一個月就係1.844473728ver

先唔講係咪伏,遲同早可以係兩種體驗
記得白色惡魔,赤色彗星係角色固有技果代
有人話太屈
真心唔好衝.....
好易中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞