以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
我唔肯定係咪最後一關
我過唔到果關係幾個回合內要清晒 唔係就變撚晒敵人
一比人斷超強氣就要load save
不過spirit overall都幾難玩
可能係因為無得全打啲關
最有印象同覺得個系統最好玩係ps2既neo
原創故仔
第一關教學關已經有分歧路線真係癡撚線
有玩舊g gen知個支援 複射系統都會卡後面幾關
唔似依家g gen
你有得揀 劍+豆炮+beam rifle 一齊出
或者出3槍雷射槍 個駕駛員夠勁夠格數開到3槍就3槍
唔似依家cg俾你睇開3槍但中得一槍咁on9
其次好懷念佢個sa 超強氣先開到既必殺
阿寶著哂火咁開部nt1去開賈圖部gp02波
加美尤用v2ab著住火開東方不敗波
同埋就算sa係一招黎 因為又開豆炮又開劍又槍
真係會中兩劍 miss 兩槍咁打
打中哂扣萬5打唔中部分得8000
真係反映到雙方pilot既實力
同時亦更多save load次先搏到佢中哂
尾關部東方不敗回避勁到癲
馬沙同阿寶all in都打唔中幾槍
但個系統真心正
呢隻真係最好玩同最用腦玩
有d關真係要諗過點行每一步先掂
印象中gp01合大魔會去到歷奇戴亞斯條線,再升上去mark II,跟進合變形機就去到z條線
但gp01好似一定要係0083嗰度靠ace登錄,變形機就要係泰坦斯度捉返嚟
見有人拎wing系列講,我記得係可以一開始直接就買到oz嘅量產機,再升做多魯傑斯,咁就可以升晒高達五子
不過隻game成廿年前,唔知有冇記錯,當時真係好有心機升晒啲量產機儲圖鑑同研究下點樣合唔同嘅機出嚟,開到新線好似依家抽到ssr咁
我記得打alpha 3 都好似要數格仔
勁撚多增援
成日比人圍爆隻艦
不過可能細個玩 太廢
後期唔知點解大暴走
一出FR無幾耐就褶
明明仲有成堆UR雙武都未出
利申:由一出玩到合成FR習高達就棄驚
追完個post搞到我又想玩番gen f

想問下舊作係咪冇一代係同時間可以入手系列機師(唔係租)+冇haro meter架,印象中好似PSP portable之後都係haro meter,但portable之前既都要租機師

利申上個月先打爆隻cross ray後期用艦開無雙咁打太悶但畫面真係100分既
歷奇戴亞斯同MK2係兩條線黎,一個係AE一個聯邦自煮燃發
里奧係升唔到多魯傑斯,只可以出到OZ班卒機
你可能記錯
FR 第一部係卡碧尼 之後V2 仲有堆雙武FR
之後再出要課金嘅SFR 就開始收收地皮
係我搞錯
其實係FR堆雙武都未出完
就出設計SFR,個陣已經知道個頭近
當時未有auto我真係手動刷boss跌SR
仲好記得係廁所踎個陣打到人生第一張SR力天
我都仲有呢本係屋企
gather beat 1,2都好玩
其實集集機戰都要數格仔嘅
唔知係咪你講果隻,有隻係一開波入自護果邊打呀寶,到後期先有高達用
應該係,見佢叫序曲以為有排玩
過左得個結局關就完啦
YouTube有結局睇可以補完下
impact 之後冇玩

到OG/Z開始玩返唔多覺要數
除非 零改 /hard啦
記得細個有張 coco 嘅ggen 設計圖
好懷念
我搣哂出黎
有無巴打知道邊到可以睇返GF成個圖鑑
搵咗好多網站都無
最多得文字list
太遠古好難keep
以前搞咁多野整部機出黎爆鳩左
依家好似都唔覺整機有用, 直接打關拎返黎仲快, 真係要開發上去既得好少
你講魔裝機神3個PART點解我完全唔明你講咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞