以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
如果仲係叫名倉寫劇本就仆得街

Btw,依家嘅高達真係諗唔到仲可以點融合劇情,又要寫得唔柒
基因改造人反擊
軌道電梯三國紛爭合體順便打外星人
火星人侵略地球
重力爐移民火星童工革命
地球圈分裂再統一大戰
砌模型網上MMO
原創人全部都係Gunpla builder就解得通
G GEN學園平時係劇情關,考你對原作熟悉度先有報酬
BOSS係其他 G GEN玩家,可以打鳩啲自護撚、UC撚、廚機撚
不過 Breaks 個種融合式故事唔岩我
唔想見到打緊一個故仔 飛第2個故仔D野入來
本身個自家艦隊已經做緊時空穿梭 唔太需要再插D唔啦更既野

機戰本身sell "機械人大戰" 就係炒埋一齊打餐飽 咁就好正常要MIX
嘉美尤 捷度 馬沙 剎那 多蒙 大和 全部一齊打 no problem
但係G generation sell generation 我比較想體驗返個generation本身

可能咁睇比較保守 個人意見有怪莫怪
有一代ggen攻擊果陣係要自己揀組合(例如機關槍佔用兩格,頭炮佔一格)我好鍾意呢個模式有冇清記得係邊一代?
旋風高達有得變高達?
我睇post先知f都有得ace故事d機登錄
當年玩左好耐未整到高達
剩係靠捉敵機開發 自護系開到好多圖鑑 骰仔都整到 開局3隻旋風高達練哂改99 但好多高達都整唔到

btw f開局0079真係好好玩 守木馬打飛機同查布羅到而家都記得 neo都唔錯 係圖鑑太少 g century對戰都好過癮 仲記得神高達一拳打爆人
最近玩係genesis 圖鑑收集太容易好似冇左當年既驚喜
本身G Gen ZERO/F個基地等級限住生產線格數
升級開放多D生產線格 畀你登錄
迫你取捨 自己做decision要keep邊D MS/MA
開局有一堆飛機仔大同小異 通常我都削除一大部份 留返少少日後搞設計
唔ACE你會搞唔到一兩部關鍵機

有D機你焗住要ACE先拎到,
例如GP系列係封閉既,GP01 GP01 Fb GP02 GP02A GP03S GP03D GP04 係自己loop來loop去 (唔計鳯凰高達個D特別設計方法)
ガンダム係開發唔出GP01
無GP01你又搞唔到 GP機+大魔 = 歷奇戴亞斯 (因為高達金屬γ + 大魔樣)
無歷奇戴亞斯你又搞唔到 歷奇戴亞斯 + NT1 = Z
所以你要突破科技關口 多數要搶GP
多數人係0083第1關 用GP01殺全場 係剛剛好夠exp ACE佢登錄

但G Generation Spirit個陣 已經減哂難度
吉姆 + 核戰機 直出ガンダム
ガンダム夠LV就開發GP01
無技術關口
係呀 當年唔識 卡住哂整唔到d gundam 搞到成隊自護軍隊咁

有冇師兄玩過呢隻?
可以改變佢歷史加曼唔使死
基連之野望?
樓主呢個post會唔會要出(2)
同問
最期待返基地開發gundam
部ps1同3隻碟仲係度
以前玩ps老翻碟,g gen f read得慢同疾,最近搵返模擬器黎玩爽好多,而家打到0079 光之宇宙,好耐未試過玩機戰類既game 玩得咁小心
呢隻好好玩
可惜唔知點解無新作
對上一隻都差唔多10年
咁多隻戰略game入面戰略成份最高既一隻
超難真係唔係人玩
話時話以前D MS model 有D比例 MS info唔係用一格放張圖
真係好易睇到個size有幾巨大
有D大到有種霸氣 個mon show唔哂
你一般個D MS會顯得好渺小
MS Gundam

MS Perfect Gundam

MA 渣古50

兩個mon先睇哂艦身

睇完呢個post即刻開隻genesis 先
依家7x%, 想白金埋
Neo好好玩!
最記得玩0079一開始得啲飛機仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞