以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
近代叫做難都係得wars
起碼部機爆左就爆左
又多敵人增援

記得個陣有部deep striker打z關都可以比人圍到爆
F果時都仲要捉果個年代啲機黎設計
而家可以一部上到UC
順住玩都可以超年代
spirit 先岩

wars一開始揀00線就易玩到on9
拎完能天打0079
一部00r開超強氣夠打全場
如果元祖....要上NU ....
F 好似係 ....
元祖>G-3 > MK2 > MK2+密達出Z > Z2 > 試作靈格c (定唔知乜野 BWS 靈格C) > 靈格C + NU 代 既浮炮卒機> 先到NU
有en半減op,頭炮en10變5
正常一部後期機都有100
1 turn可以打廿個再入艦補給
仲有F多數MS係跟艦,爆戰艦清場仲快

而且F冇升點,你升爆MS都係得ace,當你冇機要升就係派人清場嘅時候
一部GP-03D係可以用到爆機,而且係一年戰爭時期就升到冇斷層
咁勞氣做咩

事實上近代為左降低難度有得用戰艦同埋一開波送章節主角機導致前期易玩過以前係事實. 近年為左吸新玩家好多SLG咁做已經好常見,EG 機戰,魔裝機神3
當然你都可以覺得genesis 開局比zero f難 ,呢D野好主觀既

計zero同F,你想要部高達得2條路,1係ace劇情果部,1係就用你個方法合出黎,不過我印象好似薩尼唔使合可以直接生產,係升佢上吉姆同核戰機合出黎. 但係而家要做只係將D旋風鳳凰升上去就得
好記得以前要回收渣古同用吉母黎用
之後盡快整部gp03d黎用
Spirit最敗筆就係死喺Haro計度
難得佢係有返咁上下難度,但都要逼你開金手指chok分
玩過GGF
果陣係順年代玩,卡左喺0079 光之宇宙,唔識玩俾隻愛美號清左我場 後尾發現用npc吉姆可以用劍圍插死佢,因為愛美號冇距離1既武器,第一次玩唔珍惜旋風高達,發覺死哂玩唔到落去就砍掉重練,其實玩過左ZZ年代,自己條team基本上已夠屈過哂後面,最難玩真係一年戰爭,又多版圖打左我兩三日,玩到UC後段甚至其他年代,故事主角已淪為我遊戲中既配角,變左要保住佢唔死
World都仲好少少,起碼都有intro都有動畫
overworld直頭連intro動畫都冇埋,直接開炮...
但係嗰舊OP嘅價錢夠你買部Zeta,都係有取捨

開發都有斷層嘅
自護堆精神機要靠捕獲嗰部橢圓形有線機先開到條線

冇GP01就出唔到Rick Dias,咁就開唔到Zeta

順玩唔入code嘅話未到馬反捉到德卡系嘅MS係唔會開到沙剎比同Nu,頂盡係量產Nu

超時代一定有,但當時設計開發路線嘅時候係有諗過唔好俾你超咁多,點都唔會好似宜家咁,齋開發都夠行到9成圖鑑
你講嘅Zero

F入面G3係升NT1
MK2有斷層,單靠一年戰爭MS係合唔到升唔到
唯一合係巴薩姆合鎮暴吉姆,但巴薩姆只可由mk2攞到
但重高達可以由自護度合,正常玩會有京密煞 alpha亞索龍早過Z高達

但我諗有幾多人會知,多數人咪又係玩馬沙反擊登錄nu,或者直接打黑歷史code
啲老屎忽講到F幾撚仔細,有幾多個自己玩嗰陣會用呢個設計系統
wars其實幾好玩,玩到尾好似儲圖鑑咁,spirit halo計真心on9, 要專登圍毆一隻刷傷害,冇乜意思
所以我先講....當隻GAME 由ACE 變做升LV ...
果個耐玩度....跌左勁多
有超強氣
同期有機戰@
War打後嘅版本全部都可以用00量子型由頭打到尾垃撚圾驚
長距離lock3+移動機動攻擊高+剎那好用
係crossray削弱咗lock3先冇清得咁快
00出現之後嘅版本得overworld好玩少少,觸發曬隱藏條件會全部友軍變敵人
新版嗰隻我未出到0079已經唔想玩
而家係Rx 78 > G3 > NT2 > 原創線控槍背包 高達>
已經上到 Nu 量產型
手提機版係好正
一路都想佢出返
同埋以前比較多隱藏要素

近年連機戰隱藏要素又少又冇意思
部NTX 係漫畫Katana有出場
愚連隊/Katana好鬼多MSV機
Wars當初啲人以為每關出嘅零件係random
所以個個都想刷00 raiser
點知後來先發現op本身就係順次序出
00 raiser就係係成隻game差不多最後一個op
要你玩過100關先有
點知好多人係都要開局就想刷第一關刷到有
本身遊戲其實有設計到要你後期先拎勁裝
只能夠話係時代轉變令大家心急咗好多
其實設計超越年代唔係問題....有反咁上下關數黎升....自然會超到架啦...
而家係....CUT左 D 關既DETAIL
CUT 左 D 升機合機既DETAIL
左CUT右CUT .....變到佢應有既設計系統咁撚樣...先屌出聲既者
呢隻第一次玩個陣乜都唔識,第二週目先知可以拎x gundam
原來宜家冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞