以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
其實純講關數新果d真係唔少
玩晒成個0079都勁耐

反而crossray真係
開999真係重覆升到on9
記得nds隻g gen有關要打魔鬼高達,難打到抽筋又硬又痛,仲要round round dg細胞回滿血
GFIF隻補充碟好似可以無限改?
Gundam Generation F.I.F.
係GGF 嘅擴充包
除咗殘體,搵唔到中文介紹
睇英文啦:https://gamefaqs.gamespot.com/ps/581440-sd-gundam-g-generation-fif/faqs/16955

你當係以前隻game 嘅DLC 咁
預你已經玩哂GGF 再玩嘅
佢新增咗啲痴線關,又係嘅敵軍勁到閪咁....

除咗痴線關,仲有得畀人魔改MS/MA/戰艦/駕駛員
可以將啲垃圾機升到99Lv,可以逐點能力值加都得,你有錢就得
駕駛員都係點加都得,甚至係普通人,你都可以轉佢做NT
自由度絕對係GG史上最高
你想又有錢嘅,可以整個能力值封頂嘅NT莉莉娜
唔好當人無玩過IF
原作角無得改
NT值無得改

而家隻cross rays先係有錢就升到個能力值封頂嘅NT莉莉娜囉
直接拎強機好無挑戰性,例如鳳凰高達
單眼高達條女有得救我拎咗

仲有後生哈曼
唔係純粹當年有錢先咁任性咩?
其實依家行棋真係唔駛諗。
是旦點一隻,是旦出一招,想睇邊招出邊招。對面唔死都殘廢
我己經廢事應佢....
依家個system真係你肯比錢,全部人每項能力都可以爆曬。咁每個人之間重有咩分別
人就係有勁有廢架啦
我會限制住自己唔用戰艦lock。因為真係好撚on9
其實都係罐頭對白
根本...就係BAMDIE 將一隻戰棋GAME
迫佢變成一隻APP GAME 咁....
可能....因為FRONTIOR 掛
搞到打後果D ....變哂升LV GAME - -
起碼舊時GGEN ....都仲要我地用下個腦玩呀....
唔係尻升LV
可惜Vanguard己經冇再出G-gen....
佢地出果d g-gen真係要用下腦玩
vanguard ? 即係ws nds 果隻 ggen 既 開發商???
monoeye果隻開發商
佢地好似都係主要做手提。印象中家用機佢地冇出過。只有移殖作。
上年買G gen好似送monoeye....屌那星。黑白畫面,2D戰鬥,但重好玩過PS4果隻,我當買左monoeye算
記錯左,好似都己經係彩色畫面
但大佬,起碼你開發機體超時代係超唔到太多....主角機係好用,但都唔會無雙。
你每個時代d機,真係感覺到佢性能係有進步
CROSSRAY SOP :開場放曬d機出去->戰艦lock->lock滿開炮->下一round 重複->機體就戰艦個位咁行->戰艦行->聯攻->下一round
其實真心...我打ggen 既年紀都係ps 同psp 者....果時淨係買到psp
打後日子都出左黎做野...邊有咁多時間玩呀
係見到個topic ...再見到巴打同人地d 短片介紹講返d 感受者...
見到有巴打cap返zero d 圖....有股感動湧出黎...青春
係....
我係因為G gen zero先開始接觸高達....
當年我記得G gen係屈過同期機戰好多...論自由度,論戰略,機體數,動畫。完全屈過機戰。
當年我直頭玩完呆撚左,點解可以超越咁多。但依家,兩隻game己經冇乜分別,都係動畫模擬器

咁回憶美化當然係有啦。
當年我都記得要磨ge,我將基地周圍四支炮磨到level 9
但當年開到Rx-78真係好興奮
所以我限制自己唔會咁玩
但講真.....
你玩到一半己經全team頂級機。就算我再升level都唔會開到其他機。其實玩玩下就會悶,唔知自己做緊乜春
我果陣己經玩到主動開發降grade, 睇下開唔開到其他開發線
係...當年將元祖ace 跟手入做機list果下....差d 喊出黎...
好多人都可能合出黎......我真係ace 佢出架
不過...有d感動位...唔係打果代唔會明既
就等如我唔會明而家果幾代係點...
但我只係知...而家既ggen ....同機戰有無分別?
在我黎講...係無....都係模型demo game
有興趣懷緬一次 G Gen F 既巴打, 可以去下面條 link 試試:
https://mega.nz/folder/FwUBmCBC#AL_vKkJEFfujTDa7Oj586A
咁都有ge.....
依家論畫面,機戰反而超越返G-gen。
但其實都係果類野啦,睇動畫。
如果論遊戲性,其實兩者都冇乜....因為基本上都唔駛用腦。嚮兩者都唔駛用腦的情況下,你機戰可以玩下精神反而重多少少變化。
論故事的,反而你機戰會crossover,雖然近幾代都係玩次元震....反而G gen唔興crossover。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞