以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
再用地圖砲逼人散開
G generation portable
有個哈佬計果隻?
ggen 精神 - 爆艦捉機
而家邊有
同埋點解難玩
因為冇精神用
有時啲命中率低到仆街
08小隊開頭有關斯羅對愛娜
兩邊命中都係得30-40%
閃嚟閃去打撚左十幾turn先過
PS2 Spirits
PS4 Genesis
都有BD 不過斬到一忽忽
以前仲要搵幾架機圍住目標先增加捕獲成功率
fail左要扣血
而家隻艦個指揮範圍夠大就得
近代GGEN最大問題係冇哂啲關卡成長設計
你一開頭玩3/4關就已經可以拎到部系列最強機
然後打完一個系列又去其他系列由頭打起
當你成隊神機嘅時候仲係到打緊一堆渣古真係好冇癮
完全冇當年舊GGEN/機戰果種你會成長之餘敵人都會成長嘅感覺
當然唔排除有人係全部系列一齊推,咁樣做個敵我平衡性可能好少少
但同時個劇情斷裂感都會好強,而且唔係每個系列都有精彩嘅Boss戰玩
練到部機高lv
比人圍死/比ACE打死
又 load過
打馬沙先麻煩 命中率低到哭撚左
拎飛機仔打紅渣古
特登跟原著劇情整d cg出黎睇又係好過癮
呢樣係痴線⋯
f 同 zero都係唔駛夠高攻

唔係對住v系列同cb系列見你會秒就檔既,超強氣下冇俾人屈浮空,gm都可以瘋狂埋身砍秒機再bonus step直到冇en清場
0083尾關
諗起查布洛個版
要ACE部TIN機機 難到HIHI
所以我上面都有講.....
佢將ace 升機....變做升lv ....
變左會令到陪你最長時間既打關時間...變得好無謂...
從而失去樂趣
依家拆散哂黎做幾隻game 一係就dlc
不過都照入坑
你講緊近代果幾集?
近代一開波已經勁多人用
又係on9
完全無啲空間比玩家慢慢解鎖啲原創角
如果笨大用返ggen 0/f個系統p出返齊d故事同機體我一定狗衝
Graphic 用返十年前質素我都收貨呀
咁機戰同g gen 系統玩法上係咪都一樣?

因為我記得細個玩ps好似玩過機戰
第一關就係用阿寶喺太空唔記得打啲咩

嗰時細到好似幼稚園
有咁多日文第一關就棄咗game
真心...我無入....
由sprite 定neo 之後...覺得ggen 唔難果下...
已經無玩.....
真心...關關都係洗關刷機....變左無意義...
新既genesis 同crossray 都無入.....
所以先希望佢肯出 0 / f remake
3只要撐到中、後期,之後唔係好難。
前期要狂用地形加save load 去屈

記得第一關阿寶揸RX78 打馬沙紅渣命中得30幾%,而對方打我係80幾%
咁F 果時一隻黑冬瓜 都可以無限step清場嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞