以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
我會拎佢做艦長 唔用個呀叔
iPhone有冇模擬器可以玩到
google下關鍵字ps rom有幾難
我記得一開game打08好難,難到想打其他系列先,但係quit唔到
ggen f 係好玩但熟咗都屈都喊
0079打到去沙漠ace 到高達
渣古進到高機動試外
再合體重高達123
最後大量生產骰子/超能力冬瓜
打埋gundam fight 攞部件
遊戲結束
GGEN係你培養一隊傭兵去玩正統高達故事
入面既劇情你冇份出現但你有份打,呢種GGEN叫教科書式GGEN

早十年前出左亂入型GGEN,就係每一關都有另外系列高達亂入兜亂
不過入面基本上冇乜劇情交集,有戰鬥對話都係罐頭message完全牛頭唔搭馬咀

如果你要玩近機戰既GGEN可以簡手提機既GGENA, GGENDS
手機版自然就係簡化版,不過故事就會似機戰多D

近年GGEN基本上就係畫面進化,系統倒退
最多人懷念既F當時好HARDCORE, 例如同一隊人離開指揮基本上同做靶冇分別,簡左某個Series基本上就要打到尾,冇得出返來練過隊人,開頭都唔會比高達你,甚至只係比幾部核戰機比你用
如果覺得太難可以試下由PS2既Spirit開始玩,比較親民D, 畫面都冇咁難接受(雖然我覺得論精緻F好D)
你講得無錯
但係近幾作用戰盤無雙都唔見得平衡

以前最少要十個8個鐘黎開局,而家可能2個鐘就可以刷錢等買艦

咸魚青菜各有所好啦
Genesis新果堆原創 好多都好醜樣
而家鳳凰係量產機
我最常用係白頭雀斑仔
不過好似無NT?
唔記得我係咪喺fif改到佢有
我係Wonderswan g gen gather beat2 開始玩

好鍾意嗰種玩法,要觸發劇情先拎到人/機/覺醒能力。又要用ID,睇運去極限打關

之後先知呢種G gen 係由vanguard公司出。

但而家vanguard無再出,得返tom create呢種好易拎到部機,又超一擊一部打晒既g gen
最唔鍾意g gen portable 之後無哂大戰感覺,下下得十零廿架敵機,又成日鳩亂入
咁其實ggen f順住玩的話,去到中間都會有一堆勁機嘅
Spirit有駕駛倉cutin

之後要到Genesis先有返
中間啲集數演出cut得好緊要
MonoEye個劇情好正
Zero閃光高達出招唔使EN
真係可以一部一TURN打全場
第一隻3d嘅Neo無人講
當年幾正,武器攻擊系統都創新(當年)
賈圖vs古華多羅
可惜得2x話好短
以前
剩係飛機地獄都夠磨你一日
但係出埋 Seed之後就回歸2D
咁計故事同 開局難易度 係 F好過近代
不過飛彈屈機係真
吉姆3改、端沙、 加撒D定E 呢班有多連飛彈嘅卒機勁屈
未計ZZ 飛機型
可以但有風險,除左故事機外zero同f未有master系統

隻艦走唔到咁遠,一出左指揮範圍命中回避大降一個打唔中完turn下rd俾人一圍就聽俾人融
當你部機同人勁到某個水平就出咗指揮範圍都唔驚
MS 既EN好似都百幾二百
無限bonus step都一樣有限制

移動一格係用1EN
激光劍16
火神炮8
鐳射槍34

唔計援護
超強氣火神炮
除非你改強左攻擊力
正常應該扣三四千左右
激光劍CRITIAL先打到一萬幾殺到

起強氣一打唔中人/比人打中就會Down
細個卡左係尾二/三關打唔爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞