以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
當年?????
我用緊黑HALO 掃緊場啦
不過關關都ACE 到有血有淚....真係差唔多每一步都郁到SL 咁濟
打個比喻

你用部獨角獸打爆部RX78
再係到屌RX78廢
咁樣真係有意義

新G-Gen世一 舊G-Gen垃圾
改善舊系統 唔係遊戲商本身應該做既咩
調番轉用現今standard去benchmark 以前
真心唔太明白

有人鐘意舊 有人鐘意新
咁又有咩問題
唔係咁大家都因應個感覺黎講....樓上小弟都有D SUGGESTION
你可以望下岩唔岩睇....
其實我地屌/肉緊....都係想佢整隻似樣既GAME黎玩者
last關幾個故事都係三軍+4maps,一開始順住落都真係難玩,w堆比歌仲要係射擊無效...揀錯開頭真係...
所以個陣開局係打外傳好似08小隊個d先起到頭
調轉講
成班人吹馬沙揸紅渣古天下第一,可以打贏弗朗托揸新自護號
你會唔會覺得成件事係on9?
馬沙梗係有好多嘢贏過人,但吹撚到無撚柒敵,世代交替都冇對手,人唔笑哈囉都吠

完美世一從來只係班老屎忽講,我只有講佢哋自以為新一代有嘅缺點,其實舊時F都係一撚樣,而且新一代有時因應要求改得好咗,唔怕摷返上面post過乜
歸根究底就係成班人新嘅點玩都唔知,想當然bandaiDLC呃錢舊模重用升lvl膚淺直升唔合理

想要美化回憶冇所謂,但當唔make sense咁diss新嘢,吹到舊時世界第一,係咪預咗俾人話係老屎忽圍爐?
真心唔明,點解廢老做咗廢老就唔會識反省自己
肉緊?download rom重玩係肉緊
連新嘅係玩乜都唔知係用緊
講舊作世一冇支持係肉緊

所以我一開始就話成個圍爐post係反指標
無論新G Gen變成點都唔會關呢班人事
因為佢哋嘅G Gen只係喺40蚊3隻碟,R4卡,遊俠網ISO入面
依加啲ggen遊戲差啲就一定
不過啲特殊台詞都仲係幾有趣
例如初代啊寶揸god gundam出爆熱神掌會話“連我老豆都冇打過我”
依啲係我買新ggen嘅其中一個原因
咁既態度....你做人一定好撚成功....
人地用乜野方法玩...就人地既事...
你講野咁既態度...我地其他人都明你現實生活點過既..
明既...香港地生活壓力都好大既
BTW .....講新不如舊.....話我地無試新野?
我無試唔代表其他巴打無試.....
再者....講完都係想俾提議者...
想玩番g gen最近自己整緊隻機戰想參考下
其他巴打咁掛住舊g gen係因為故事齊啫,你俾在新世代編年史真係cut左cut右跛左腳呀嘛

始終編年史玩法一定有時代眼淚既問題,隻crossray好在係4個唔同世界變左無時代影響
隻game係好玩既,但b社而家無用心做好game都係真既

而家出返g gen f咁hardcore玩法我諗都無人咁有心機架啦
因為呢個世界轉左速食呀嘛....
唔速食又話你廢老架啦.
邊有諗過未40歲就做到廢老呀....
個TOPIC 都寫呢句...點解唔係佢唔入黎....
而係要入黎嘈呢?
G gen而家都好玩喎其實
係好玩呀,都易玩左dd,下隻會希望係crissover作品
多謝你關心
香港地生活好大壓力,我亦都好窮,但都會感恩
感恩至少唔係慘到生活喺全面脫貧嘅強國入面,連一蚊藥錢都俾唔起糖尿酸中毒死,再俾支那網民笑自己冇努力係曱甴
感恩起碼我荷包仲有幾舊水買隻驚嚟玩

細個我都係喺電視機前面日打夜打高達,冇得打就咪攻略
今日仲有得玩新,我會當係bonus,學識欣賞好處,每日都照下鏡,上吓連登,儘量唔做一個廢老
下一集肯定係genisis加crossray資源重用跟住又係年編史
唯一期待係啲特殊對白
高達game真係好可惜 俾bamdie浪費哂
難度就年年都下降

機戰都係 以前唔睇攻略玩 二次機戰G打到第10定10幾關要打魔鬼高達 勁早就係??????血量 一擊就秒你所有機體(主艦唔知)初時唔識打真係卡到2046
我仲記得係靠玩必閃定-6打到佢60000血就會有劇情先過到關
如果只係講故事齊,我認同,因為係事實
而且我相信用返今日製作標準,唔會再有咁多關卡同故事內容,就連spirit 都有人覺得唔夠,所謂往事只能回味

連角色單純升級唔用數字用軍階都吹到係深度依家玩乜又一知半解打稻草人話速食
咁都仲講得出以前G Gen好過依家世界第一
希望你睇下自己,睇下同班依家冇聽歌就話羅文陳百強啲歌最好聽,依家唔知唱乜嘅人有乜分別
人係幾時做咗廢老都唔自知,點解咁後生就要圍爐攬住舊時
又咁講,g gen當年好明顯要同機戰分開,所以計軍階唔計lv,改造系統唔同,機戰唔識郁g gen就識

家陣好似係同一個製作組
仲要係港譯
岩ge....係要改善舊系統。
但以前真係好的野都改走曬。
同埋佢真係平衡明顯冇搞過,我覺得最唔掂,都係成日順序玩,都已經去到一半已經成手頂級機
加埋強烈的課金元素(雖然今時今日好多game都係咁)
呢個係值得一讚
我覺得最好笑係吹到b社對高達game幾上心姐
雖然呢個post主要講g gen. 但其實b社呢一兩年d高達games, sorry....真係垃圾...

機戰重離譜啦...
可以敵回合用精神,又加左個系統爆左敵機可以用特殊能力
我最近玩過叫有少少輕輕難度的戰棋,真係得火紋....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞