以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
其實依家d ggen明顯係冇諗過平衡性
求其將d野炒埋一碟就算
新嘅都係一樣有人話屈
面壁九年條八婆係最強
以為係girl generation
差唔多啦
近兩作我玩真係接近全女隊
好耐冇玩過ggen了
我玩個陣係PS版
咁始終女角係養眼d
男角....其實我最鐘意係...都係馬沙、賈圖同斯羅 (08小隊)
Monoeyey其實嗰故仔係0079到ZZ 咁少嘢 但真係好玩好多 如果高清重制就正
佢難度較得好。
印像中佢好似有turn A
其實近年G Gen無特別plan過個user experience
只係好求其咁加D features落去 去搞D新意思 但個效果其實麻麻
我地睇睇有D咩新 features佢試過︰
- Halo計
- 交換機體
- War Breaks / Generation Breaks
- 自創角色
- 機體/人物 升LV,有能力
- 戰艦巨型化
- Master機
- LOCK系統
- 減省間隔機體,簡化科技樹,例如SPIRIT度已經Core Fighter + 吉姆直出Gundam,無Prototype Gundam

如果有講漏請師兄補上
其實上面呢D features有幾多係令你enjoy多左 大家可以講下
其實呢D驚冇咩平衡性可言
機體機師能力又可以自由分配,講到尾就係比你砌隊人出來過關
只係GGEN而家成型速度越來越快,變成一種圖鑑collection既驚
我見到一開始有咩三部唔知咩高達俾我已經唔想玩,直接賣走買返渣古用
係架,所以咪充滿回憶,我打機不嬲盡量唔睇攻略,除非真係有d位唔識玩,靠自己不斷試先最有趣

g gen f我睇過ge攻略只有
1.邊一關要將rx78升到ace
2.點整骰仔高達
補多個
neo既揀招組合,係撐既不過無繼續用
機體size都係,完全表現到打ma係無理由尻斬
戰艦巨大化而家改進左轉方向唔駛嘥一turn
hlo計不了,但應該改善下generation break
我覺得自創角色,人物能力
兩樣都係好ge, 其他就好一般....
尤其是halo計鼓勵人overkill其實冇意思
其實果幾部野....由佢出果下,我已經覺得好樣衰
neo組合招我都覺得係好。
其實我一直想佢試下可唔可以試下鼓勵唔好overkill....
即係可能個傷害同淨返血量差唔多的話可能有經驗值bonus
其實仲有個generation impact
係generarion break到最後再break一下個關啲guest機會調轉槍頭打番你
等你有得同啲主角打下其實係幾有趣
但就真係幫唔到個難度
wars開始ggen唔到hell係冇乜難度
角色技能、特性、精神
g Gen F個攝政大佐平民階級咁有深度
哈姆太郎特技、高達殺手、馬沙再臨呢啲跟劇情加個技能俾佢,喺能力外有變化實在係膚淺

Cross Ray 可以唔駛出戰艦,戰艦都有得升級,啲乜嘢聯隊、戰艦,變晒戰艦無雙

所有加點變晒可以保留,鍾意可以升爆,或者唔升
Cross ray直接為角色用錢加點,唔使夾硬用啲廢人搶尾刀
但呢啲嘢俾玩家可用可唔用,唔再係廢人永遠都係廢,實在冇晒難度
有得揀難度,hell extra呢啲夾硬拖長遊戲
每關有特殊任務先可以解鎖角色、高階強化道具,又嫌個玩法煩冇以前清版咁爽快

SFS再唔駛佔位唔覺得有好,因為不嬲唔用

MS/MA按size佔出擊位,阻止玩家編隊自由

攻擊類型越分越細,貫通、破防、覺醒、降能力,呢樣又只係抄機戰,6連飛彈天下第一

Cut in跟返部機出埋駕駛倉,得一兩個畫面fans驚先做

擊破動畫、迴避動作呢啲重現原作唔駛講,G Gen玩家都唔係要呢啲野

戰鬥對白有返字幕,只係俾啲唔識日文嘅人

CG少又冇乜特色,叫人點投入
但過場對白又加返配音,做埋啲多餘野

可以自己入歌,連BGM都慳埋

屌,諗諗下G Gen太多不思進取嘅地方,真係講到講唔完
舊時SD Gundam X 定GX嘅隱藏機嚟,冇得整要佔基地先可能有
呢個代表機嚟,好似戰略驚嘅原袓高達咁
咁多page多post原來有罵戰花生
一見到怨婦post就skip走左

唔知佢覺得我係算廢老定點
最新果隻Cross Rays白金埋,不過係買digital就無咩好影
開埋lv999真係多謝你呀笨大,又耐玩左啦

我唔知隻IF放左係邊

新既ggen真係唔洗用腦玩,睇下故仔睇下動畫
都係另一種唔錯既享受既
好多戰役用圖片文字聲音導航都算
屌你dlc比錢得機無關卡,我$1都唔會比
仲有不過唔該cut走個交換系統
除左解成就,咁多集ggen我一次都無換過
有買嘅人,起碼唔會講埋啲免費DLC係俾錢等玩家skip開發、渣古直升沙煞古亂嚟嘅鳩話
不過呢個巴打都skip咗我呢個叫佢哋買碟嘅怨婦
聽你地講走左去down ggen f黎玩
但d畫質仲差過機戰f, 接受唔到
我玩緊,而家打到去0079 所羅門,好煩
而家都出到ps5,你玩緊ps1既驚係咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞