以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
其實依家G-Generation分左2個風格

風格1︰育成
重點︰自己儲資源,由無到有,由廢到勁,遇到科技卡關要你捕獲,多D設計,ACE機體發展系譜,搞"科技攻堅",名將只能租用,永遠跟住你既只有你個班戰友,無LV99,只有真實軍階大佐A
同牧場物語,Dr. STONE既思路一樣,要思考發展壯大自己
例子︰G-Generation第1代,ZERO,F,Spirit都開始變

風格2︰華麗明星大賽
重點︰玩家開局送裝,cut系譜,少捕獲,玩shortcut,易到頂,畀你好快儲到好勁既明星機,明星駕駛員,LV99,宣傳有幾多勁機Crossover,宣傳有機換機,宣傳依家電視上播既動畫係game入面都有
同儲閃卡個感覺一樣
例子︰G-Generation Spirit打後

依家有邊個唔係咁?
第一隻買既手提機G GEN同GBA GAME
有得開精神但全部日文睇唔明
記得基拉有招咩手加減
ps4成個gen都無類似missing link既東西,得隻extreme vs,對戰game來,無玩開vs唔會覺好玩
隻new gun breaker廢既,可無視
我,每部機限一咁玩
入save card對戰最後對家量產gp02,無撚得打
平時玩op未必哂位裝防map炮
有冇gba模擬器同隻GAME DOWN番
好似有十關無記錯
42000 地圖炮
未玩過以前GEN既人一定唔會明以前果種滿足感

講得F既應該都3字頭了
果陣真係好迷F,諗返點解可以咁鬼好玩
砌到自己想要既機真係有種特別感覺

而家無咩設計開發既意思啦是撚但啦
OO raiser, OOQ........?是撚但啦
呢度班人冇買bandai驚好耐,答你唔到㗎啦
PS4要外傳故事就G Gen genesis同cross ray,全部跟原作
GBO2係F2P,但本身幾重課,機要抽,續玩又要課,你可以down嚟試下先
我覺得想揸高達打打殺殺可以諗下Gundam breaker 3,唔好睇連登係咁負皮,出咗咁耐已經改善咗好多,而且依家買平咗又有齊DLC

電影隻三高達跟返原著先係咁
又係嘅
搵OG做30週年紀念作都唔係好過分
閃光的哈撒維
習高達登場
答人問題都負皮我
三高達
今點解隻rx-104ff, messer同部肥gm又唔follow小說原設? 只是改部主角機,定係佢根本唔係主角機,好似部NT今?
同埋那里有閃光中文版小說賣?有官方漫畫都ok?
反而係人大左 打機種成就感已經返唔到黎
真係好多廣州人上連登
主角機出過R魂,唔改個樣點叫人買downgrade 嘅HG
奶油支西瓜冰&大劍 寶少覺醒NU 宇宙裝EZ8
好記得最後大佬打愛娜大佬渣PIXAR支燈
以後不孝子BGM都要跟電影lu
Same
但我會分
Nu 小隊
卡碧尼小隊
UC 小隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞