以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
細個玩ggen f覺得好難玩
尤其記得要過幾關先整到部rx78出嚟
但原來越難得到反而越有滿足感
新版genesis crossray雖然係靚好多
但玩到中段已經開始悶
究竟係咪我老屎忽先會咁覺得
定係新玩家都覺得新ggen唔balance

G gen 有3隻碟
入面所有高達有齊咁濟最抵玩
最顛係三層map
前無古人 後無來者
唔知點解舊果隻好似仲真實 尤其中鎗果下中3鎗會寫3hit
GF真係最好玩
記得會比電腦屈到企係基地後面,用埋守衛炮機先唔會死咁多機
打後果幾代開始無挑戰性
最鐘意玩GBA 個隻, 小隊系統好正
仲有個癲位就係太空落左空中冇得番上去打人 又或者3邊俾人夾緊
D 武器有分對空對地 only
我反而係另類玩家
就係鐘意佢畫質同埋砌機儲機姐
講真劇情都識背
你話機戰會自創劇情就好少少

所以每次出都仲會有少少期待
舊版喺唔錯,以前好似計rank最高去到大佐,同埋無左超強氣呢樣野
PSP果隻都好玩
細個時第一次接觸ggen就係f, 仲要唔識死一開始就打wing
打到南極嗰關得架多魯基斯單挑對面成隊兵,自己個tech Lv 又得1 仲要保住個基地,自己隊野又得旋風高達堆原創蛋散,打得仆街
但正因為咁先有印象變童年回憶
F有超強氣同無限bonus step
架機夠高攻同en夠可以一turn清場
新嗰啲ggen一隊黑歷史吞A已經唔使玩
玩嗰時跟啲故事, 搵返套動畫睇返好正. 最記得有 MS08 小隊. 雖然喺隻 game 入面唔勁但都好有味道.
依稀記得後期自己升到最勁嗰部好似係 gundam wing, 同埋有部坐騎叫 風雲再起 (係馬型黎). 合體之後可以變金色型態
08小隊打炮台果關死勁多人
好記得一turn都玩勁耐
同機戰一樣,越黎越易玩。
而家嘅GGen喺第三、四關開始已經係完全輾過去
新個隻ggen升爆隻艦之後關關都地圖炮到完場
ggf真係最正
好記得完成某啲條件就會有劇情/動畫
睇到好熱血
當時PSP果隻係用BB戰士用重現D動畫劇情
仲要全作品咁濟
唔似得最新果隻
越cut越勁
出埋d外傳機充機數

Uc 同非uc 分開出2隻

之前明明d crossover 劇情好正
冇撚晒
佢舊時GGEN 0 /GGEN F
真係最正....順住TIME LINE 玩...先有代入感
又要講 細過 係GGEN 0 打左5個鐘 元祖第3關大氣圈突入個表關黎ACE 元祖 跟手打到16關自護號 我係用黑HALO 打佢既(無用金手指...
真係一隻隻升 回憶總是美好
仲記得個FLOW 好似係
元祖>MK2>MK3>MK4>MK5>試作重>重高>重MK2>重MK3>HALO>骰仔>黑HALO
而家....都係合多...無左舊時係要升果下.....果下先有感動,同埋...唔爆機都唔俾你刷關....個個都打到飛故仔....有乜謂
好似有啲關係4層?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞