(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死
可以佢驚反抗會受傷呱
報紙佬就鳩噏啦

我都覺得係
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人
充電線係咪蝗語?

現階段有必要執著?

死返出去啦柒頭 充電線又係蝗語?咁你講 應該點叫?

叉電線
可以佢驚反抗會受傷呱

好似話未驗傷 利申:唔肯定
遭四眼男搶iPhone及銀包。她大叫並尾隨追落橋底,反遭亮刀脅迫「滅聲」

由橋追到橋底,都有一段距離,冇人聽到?

復拖到天橋底圍網內陰暗處禁錮,用USB線綁手及蒙眼強姦。

點解要姦唔一早姦?(如果有預謀想引個女仔落去個個位強姦既話佢應該準備套戴套而唔係沖水?)

蒙眼?冇啦啦又多咗個蒙眼?如果我自己係個賊我有塊布我應該會塞住個口而唔係蒙眼,始終附近都有巴士站都多人流

期間淫魔主動向受害人搭訕,出言陰森恐怖

呢到懷疑報紙佬用錯字

參考下呢段,我覺得幾合理

黃稱不少罪犯都是機會主義者,犯案時隨着事情變化而干犯更多罪行,他舉例羅君兒被綁架案,賊人初時只是入屋爆竊,其後見有機會遂綁架羅。他估計本案疑犯很可能原只想搶劫女事主,但見事主追來,心理上認為有機會,於是強暴事主。

岩, 同中六合彩$40一樣, 唔係好難, 但因為犯法既人都係機會主義者, 駁一駁, 又比佢駁到, 姦到, 無事仲走到. 然後一班白痴就話係假, 係條女好撚享受, 只能怪連登仔入世未深, 智商又低, 人又蠢, 無撚計.
據報,本周日(五月七日)凌晨零時四十分,女生放工後經偉業街行人天橋穿過德福廣場,擬經港鐵九龍灣站B出口的行人天橋橫過觀塘道。
據悉當時港鐵站已落閘

往調景嶺方向尾班車一點先開
記者作野都check下先啦

人地係話搶果陣係12:4x
姦緊果陣就落左閘呀
中間又要追賊又要挾持又要捆綁
有時間差好撚出奇?

好撚心你地班on9仔要去分神探既話
練好d閱讀理解先喇唔該
可以佢驚反抗會受傷呱

好似話未驗傷 利申:唔肯定

送左院 唔知 等黑警同新聞講
果個位好多人打邊爐
據報,本周日(五月七日)凌晨零時四十分,女生放工後經偉業街行人天橋穿過德福廣場,擬經港鐵九龍灣站B出口的行人天橋橫過觀塘道。
據悉當時港鐵站已落閘

姦緊果陣就落左閘呀
有時間差好撚出奇?

好撚心你地班on9仔要去神探既話
練好d閱讀理解先喇唔該
據悉當時港鐵站已落閘

姦緊果陣就落左閘呀
有時間差好撚出奇?

練好d閱讀理解先喇唔該

落段樓梯要幾耐呀
根據東X報導

我(樓主)分析左之後咁睇
個犯人係高智慧犯 有預謀犯罪 亦應該留意左女事主好耐(相熟/PT員工???) 犯人可能有前科 / 慣犯

犯案過程:
留意女事主好耐 -> PLANNING -> 計好時間( 港鐵,巴士,路人) -> 搶手機 -> (判斷女事主會追) 跑至設計地點 -> 亮刀 -> USB扎手 -> 拉入閘 -> 蒙眼 -> 迫ATM PW -> 老強 -> 事後再諷刺女事主(成功者角度??) -> 清水洗地洗身 -> 全身而退

大佬呀,你唔係有預謀犯案+高智慧犯罰 會唔會PLANNING得咁10全10美
東X報出黎有冇睇過一次???
據悉當時港鐵站已落閘

姦緊果陣就落左閘呀
有時間差好撚出奇?

練好d閱讀理解先喇唔該

據悉當時港鐵站已落閘,她手持iPhone 6s在B出口甫踏上行人橋,突被一名戴眼鏡男子,奪去手機及銀包,女生大叫「搶嘢」並沿天橋尾追,惟當時四周無人。
你盲定我地盲 報紙佬話搶手機果陣已落閘
講話地鐵落閘 尾班車果啲係報紙佬用黎寫報章用,唔一定係條女口供黎,執著呢點係度當自己神探真係好撚柒啊大佬

呢個真定假?
都係食下花生廢事跟車太貼,你知黑警做野幾廢
之前有人post過ig cap圖
唔知係咪真係受害人IG
如果係既話點解俾人女女完之後仲咁冷靜post野 唔係話驚到昏迷咩?
又係疑點
遭四眼男搶iPhone及銀包。她大叫並尾隨追落橋底,反遭亮刀脅迫「滅聲」

由橋追到橋底,都有一段距離,冇人聽到?

復拖到天橋底圍網內陰暗處禁錮,用USB線綁手及蒙眼強姦。

點解要姦唔一早姦?(如果有預謀想引個女仔落去個個位強姦既話佢應該準備套戴套而唔係沖水?)

蒙眼?冇啦啦又多咗個蒙眼?如果我自己係個賊我有塊布我應該會塞住個口而唔係蒙眼,始終附近都有巴士站都多人流

期間淫魔主動向受害人搭訕,出言陰森恐怖

呢到懷疑報紙佬用錯字

巴打諗既野同我大致相同
報紙佬就鳩噏啦

我都覺得係

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞