(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

block 左好幾個

真係痴線 上面話理性分析左:條女係雞
仲沖入嚟係度大大聲聲話理性分析
癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左

希望以後警方要市民提供資料破案個陣可以一開始就利申定受案人唔係雞/ptgf先

咁以後班友應該冇野好講 因為唯一識講既已俾人講左

其實咁啦 我諗條法例係連登仔眼中係咁:所有發生在女性身上強姦罪通通都不成立,因為雞全部都係雞

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

呢句高質
其實話就話理性討論

block 左好幾個

真係痴線 上面話理性分析左:條女係雞
仲沖入嚟係度大大聲聲話理性分析
癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左

希望以後警方要市民提供資料破案個陣可以一開始就利申定受案人唔係雞/ptgf先

咁以後班友應該冇野好講 因為唯一識講既已俾人講左

其實咁啦 我諗條法例係連登仔眼中係咁:所有發生在女性身上強姦罪通通都不成立,因為雞全部都係雞

咁唔比錢又真係過份左既,雖然係雞

動機呢?又答唔知?唔知唔緊要
我任你作,你試下作個make sense既故事出黎

所以咪唔make sense 囉

即係假設冇老強發生過
叫你作返個故出黎啊

點解要作故 冇人知真實係點
宜家係講緊條女講既嘢唔合理呀
你咪撚再偷換概念啦柒頭

你條友真係冇撚腦,仲要學人起撚晒鋼
條女而家講既野已經部份驗證到,條仔存在
跟住仲要之度個正常人都唔會知道既隱密位置(我指知佢存在仲要知佢冇鎖)
所以佢地去過呢個位既機會係極大
而如果唔係老強亦冇乜必要去呢個位仲要咁耐

世事峰迴路轉,我冇講到100%一定係咁
但而家係調返轉你地話佢可信性極低
而一個alternative都up唔出

你睇下你自己up乜鳩啦
條仔存在=條仔有強姦
你覺得個地點好隱世=正常人都唔識
9up都有個譜啦7撚懵懵
個post 名應該開做"個強姦犯影衰香港人"
咁依個理性討論post 就唔會咁多負評咁少正評

我唔care
最緊要集中到一班人入來
發表到佢自己意見同時
我自己其實得益緊
個腦自己會不停西走d 自我矛盾既諗法

係到學習緊點諗野
其實話就話理性討論

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘
會唔會強姦係假

條女同條仔之間有糾紛(e.g條仔想問條女拎錢)

條仔因爲需要錢所以搶走部手機,女追上去。條仔求條女俾錢佢但失敗,最後聲稱自己有刀逼個女仔講出ATM帳號密碼。

個女仔為免再俾條仔纏最後決定指出條仔強姦佢

有啲1999

如果強姦係假, 即係條仔只要拎出不在場證據就甩到身, 例如屋企部lift cctv影到佢0100出現, 就已經告唔入, 所以條女屈既機會極微
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

咁有啲人額頭高啲低啲㗎嘛..
有話正常人就一定eye level 嘅
有人會習慣dup 低或者 顎高嘅啫
推理小說未必一定啱

有參考價值
如果無頭緒 呢方面既方法的確可以入手一試

(離題)

其實條女咁肯定疑犯係167真係好可疑
條女吹晒水啦,點會4粒鐘唔1救求

扑到好舒服訓左?

唔舒服都唔會自己整濕個西啦

條女比人中出幾次識洗閪,應該都好多經驗

成件事就好簡單勞資糾紛,咩懷疑都解決哂

又勞資糾紛 我屌啦

又一句係女人就係雞/原罪 痴線

玩撚曬啦 唔撚洗講啦咁 全部女人都係雞呢個概念 我諗每次有關呢啲案開post果陣 連登仔一句咁嘅野 個post已經完得 唔撚洗傾啦

紋身妹其實可以直接skip 左呢d
當眼部訓練 腦都唔駛入
希望唔會變懸案啦
大字撚係咪以為大隻字就有道理

唔舒服都唔會自己整濕個西啦

條女比人中出幾次識洗閪,應該都好多經驗

成件事就好簡單勞資糾紛,咩懷疑都解決哂

又勞資糾紛 我屌啦

又一句係女人就係雞/原罪 痴線

玩撚曬啦 唔撚洗講啦咁 全部女人都係雞呢個概念 我諗每次有關呢啲案開post果陣 連登仔一句咁嘅野 個post已經完得 唔撚洗傾啦

紋身妹其實可以直接skip 左呢d
當眼部訓練 腦都唔駛入

好 聽樓豬講
條仔搵PTGF,1000蚊個鐘,諗住實有得扑啦
點知去完德福睇左戲,去左淘大食糖水,諗住去爆房果時,條女就話夠鐘番屋企,條仔梗係唔撚順氣啦

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

呢句高質

唔通係多人地方落手咩

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話

無論時間地點過程都好難作假, 中間係有疑點但完全不足而推翻唔係強姦案.
拎D似是而非既疑點鳩UP, 就推理過程都睇到係成班蠢人係度扮智障.

so true

太低能, 但都係咁而講下收班人皮.

首先, 時間
一個打完工番屋企途中會接客咩? 會接客又會做兼職? 仲要係番屋企途中公然接客? 住係個度咁多熟人, 仲要打野戰? 話接客除白痴真係無野好講.
係咪兼職回家會途經, 一眼就睇得出無得假.

第二, 地點
一般人尤其女生可以知個度無鎖? 為左屈人去踏踐編寫劇情? 仲要搞成晚?
為左屈人連身份證提款卡都唔要? 佢可以掉去邊又唔俾CCTV睇到?

第三, 強姦証據
有無被人挷過, 有無強姦驗身一定驗到, 警方係事後一日先公開案件, 即係驗完身確定係有強姦行為.

最後, 我都經歷一單因姦不遂兇殺案, 當晚女生大叫, 但無人確立到地點, 所以個女生都俾人殺左. 事後警方都係靠CCTV破案, 好多人聽到唔代表救到.

睇完呢個Post 我覺得連登仔根本係cls
靠記者寫果幾句野黎9估,寫果個記者都唔知實際情況係點啦,捉佢篇新聞入面幾隻字黎提D so called 疑點。
你諗下如果受害人有上連登,睇到個Post,佢會點諗?你地係係人地傷口上放鹽呀
建議連登仔都係唔好跟車太貼 等多兩日睇下有冇新料啦

如果女事主見到個post
有可能刺激大腦諗返更多現場情況 幫警方捉犯

但內心難受就 我不能體會 sorry
仲有, 新聞話個賊迫佢講埋ATM密碼

照計個賊一去撳錢就check到, 部部機都有cam, 實影到佢個樣出黎通緝

到而家都冇???

合理,照計通常打劫都係拎走現金,D卡一撳錢就知道影到樣點解仲套密碼?
其實話就話理性討論

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘

只係反映佢地智慧只係識扑野叫雞

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

可能條友一早想老笠條女

所以約左條女出來做交易,話要去果個位做

扑完唔比錢,總搶埋電話,條女唔服咪報警老強

依個情節解釋到 點解幾鐘都唔嗌,同點解揀依個地點

你試下搵個ptgf半夜12點幾去九龍灣個個扑野
有人應承你我切柒

一個月前約過ptgf上城門水塘扑野 加300比佢,比我屌埋屎眼

第唔知幾多屆連登吹水大會又嚟了
高登唔係查到條女係ptgf黎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞