(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
又或者係咁,果個所謂嘅PTGF IG係疑犯自己開製造條女係雞嘅假象。

疑犯一早預備好呢次強姦案。
疑犯同女事主相識(中學同學),知道對方有啲家底,女事主亦到面容姣好。疑犯希望又食又拎。

疑犯先約女事主,拎走電話同女事主講:想拎返就跟住嚟!係呢個打打鬧鬧嘅情況途人可能以為兩小口玩玩下而冇特別留意

去到暗角嘅地方就聲稱有刀繼而強姦女事主並且威脅女事主交出ATM密碼。

完事後隨即於先設好的IG發文。

...
如果係咁既話已經緝拿歸案

呢個水份比較多

本身相識已經捉到啦
又或者係咁,果個所謂嘅PTGF IG係疑犯自己開製造條女係雞嘅假象。

疑犯同女事主相識(中學同學),知道對方有啲家底,女事主亦到面容姣好。疑犯希望又食又拎。

疑犯先約女事主,拎走電話同女事主講:想拎返就跟住嚟!係呢個打打鬧鬧嘅情況途人可能以為兩小口玩玩下而冇特別留意

去到暗角嘅地方就聲稱有刀繼而強姦女事主並且威脅女事主交出ATM密碼。

...

IP都唔洗check

...

如果相識就捉左野 差佬就唔會去睇cctv啦
戇撚鳩
又話理性分析
之後一提出話性交易/ptgf就話人痴線唔理性
之後啲推論就話人冇實證咩報紙點講呀之類
大佬呀而定就係要搵所有可能性
再搵返最合理嗰幾個
實係有晒證據咩都知所有資訊都係真實嘅一早破咗案啦
又淨係識屌人好唔理性好痴線
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別
根本咪又係逆向歧視非黑即白
如果要呢種咁嘅理性討論咁不如去上baby condom算啦

唔好再講啦
Mark低啲名等鞭屍好過
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

而家都冇足夠證據話條女講既野係事實既全部, 單方面既指控要去證實
當然亦都有可能條女講既野係真, 同時亦可能有第二個版本, 而家大家都係從唔同方向猜測, 根本冇可能話邊個岩邊個唔岩, 係睇邊個推論更合理姐, 不過有時啲痴線佬又唔可以合理推測, 所以大家都係理性分析下會出現咩情況

成班友食屎la.
首先有証據, 事主當日行程, 失去財物, 事主供詞同埋驗身結果.
你地個D咩性交易/ptgf有咩証據?
疑點唔等於證據, 根本一兩個疑點無視證據無限推斷係極其on鳩.
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街睇戲散場差唔多十二點半就話要番屋企。條毒撚條氣梗係頂撚住比成幾差野波邊都唔比佢掂。所以一手拎左條女既電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔拉左條女入個暗位話扑完野先比錢還電話。

條女諗住自己當黑,同埋自己做雞心虛諗住快快手完工就算。點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女,條女唔敢報警

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦

加上補充
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

而家都冇足夠證據話條女講既野係事實既全部, 單方面既指控要去證實
當然亦都有可能條女講既野係真, 同時亦可能有第二個版本, 而家大家都係從唔同方向猜測, 根本冇可能話邊個岩邊個唔岩, 係睇邊個推論更合理姐, 不過有時啲痴線佬又唔可以合理推測, 所以大家都係理性分析下會出現咩情況

唔係一黎就話人抵死比人姦呀嘛

話人抵死比人姦呢啲就算啦, 佢地只係想表達下自己既情緒, 唔好理佢地啦
( Show Blocked User - ASK_UR_MoM )
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

成班友食屎la.
首先有証據, 事主當日行程, 失去財物, 事主供詞同埋驗身結果.
疑點唔等於證據, 根本一兩個疑點無視證據無限推斷係極其on鳩.

驗身結果係?
香港話比人強姦可以唔洗驗
不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理
2X歲少女 唔一定係等於唔識反抗/會嚇到發呆

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知

我覺得其實有大叫 只係冇人聽到
因為有d巴打又話果度好多人
有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
如果多人點會冇人拍片/幫手?
有片又點解重未見到?
所以我信當時係冇人/少人 先比個犯有機可成

多人,係因為係巴士站上MTR
少人,係因為夜(冇巴士,一點後冇MTR),嗰個位置有工程做緊,橋底鐵絲網後等於多左兩重圍版,一般望唔到入去

案發時間係星期六到日凌晨12-5 a.m ,如果有巴打質疑咁都睇唔到,我會建議你地實地望一望有幾多盲點,我只覺得如果唔敢嗌救命的話,諗埋如果已經冇乜巴士上落客的話,我又唔覺得呢個疑點有咁大

又再講番
係仲有巴士小巴
MCL 尾場1230 左右散場
案發時間為趕尾班車高峰

睇唔到 同唔叫救命 差好遠

唔係有單咁嘅野,你企入去唔嗌的話保證冇人會望入去

咁個犯拖條女入去都冇人見到? 如果係咁 條女真係慘

我覺得呢個先係疑點
老強的話一個男人好難拖一個女人入去
當然你話疑犯有刀,被逼就犯係講得通嘅

1. 要開個PTGF 仲要令人相信佢做緊既
2. 地點 呢到咁多人 只要個女仔不合作少少大叫 附近好多人經過
整個計劃已經完左
3. 大風險 條女本身正常女既話 一係就殺埋佢 唔係點都會報驚(以前老強未必報 而家應該開通好多 起碼敢講出黎)
4. 照你講佢都係想食左條女 錢反而唔係重點

有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
有片又點解重未見到?

少人,係因為夜(冇巴士,一點後冇MTR),嗰個位置有工程做緊,橋底鐵絲網後等於多左兩重圍版,一般望唔到入去

案發時間係星期六到日凌晨12-5 a.m ,如果有巴打質疑咁都睇唔到,我會建議你地實地望一望有幾多盲點,我只覺得如果唔敢嗌救命的話,諗埋如果已經冇乜巴士上落客的話,我又唔覺得呢個疑點有咁大

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

我覺得呢個先係疑點

一男一女行入去
花生精神一定拍片
不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理
2X歲少女 唔一定係等於唔識反抗/會嚇到發呆

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知

有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
有片又點解重未見到?

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

我覺得呢個先係疑點

咪一直都話有刀囉
可能係真係拎出黎,或者口講有,不過反正條女當時信左
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街睇戲散場差唔多十二點半就話要番屋企。條毒撚條氣梗係頂撚住比成幾差野波邊都唔比佢掂。所以一手拎左條女既電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔拉左條女入個暗位話扑完野先比錢還電話。

條女諗住自己當黑,同埋自己做雞心虛諗住快快手完工就算。點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女,條女唔敢報警

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦

加上補充

我有d懷疑條女會唔會係d咁黑同埋污糟地方自願扑野

加上補充

錢之嘛

...

呢個水份比較多

中學同學好易揾到喎

但條女22,條仔30
如果真係強姦 一定有證據
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

巴打你岩

有冇巴打可以總合出2-3個情況出來
1. 女事主真係俾犯人侵害 沿呢條線去幫手再解決D疑點 令大家都清楚D個故事
2. 假設女事主係PTGF...就用返上面巴打果個故事 再西一西走D 多餘野
3. 預留突破性既情況出現
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

成班友食屎la.

驗身結果係?

有無驗係咪真全部都可以驗証作為證供.
但你地廢UP D野係連驗証既可能都無就無限廢UP.
咁叫理性分析笑Q死人.
比起口德, 成班人大蠢先係問題.

加上補充

為左快啲拎番部電話,同快啲番屋企交人
通常都會話通緝犯1.6 1.7 1.8 最多咪1.75。點解今次會咁準確講1.67
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

block 左好幾個

真係痴線 上面話理性分析左:條女係雞
仲沖入嚟係度大大聲聲話理性分析
癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左

希望以後警方要市民提供資料破案個陣可以一開始就利申定受案人唔係雞/ptgf先

咁以後班友應該冇野好講 因為唯一識講既已俾人講左

其實咁啦 我諗條法例係連登仔眼中係咁:所有發生在女性身上強姦罪通通都不成立,因為雞全部都係雞

我係絲 但我都覺得有疑點

加上補充

為左快啲拎番部電話,同快啲番屋企交人

為左錢
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

成班友食屎la.

驗身結果係?

有無驗係咪真全部都可以驗証作為證供.
但你地廢UP D野係連驗証既可能都無就無限廢UP.
咁叫理性分析笑Q死人.
比起口德, 成班人大蠢先係問題.

如果可以驗証我做左警察啦 on99

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

我覺得呢個先係疑點

一男一女行入去
花生精神一定拍片

poly佛光街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞