(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
從個女仔嘅心態嚟諗
比人老強完都仲要返屋企先報警
可能個女仔嘅性格本身好怕事 所以先唔敢反抗
同埋個女仔冇可能預先知道會搞4個鐘咁耐
可能一直抱住會有人嚟救佢或者快啲搞完嘅心態 先所以冇叫

Ptgf啦

比較合理係一開頭有嗌但冇人聽到
之後嗌到崩潰所以唔嗌
高登唔係查到條女係ptgf黎咩

係ptgf,但好多道德撚唔信事實

死撐女事主係冰清肉潔

所以就要俾人老強
其實只要有講到受害人係有驗到傷而又證實到佢係真係俾人強姦過
咁好多疑點已經可以解釋
但依家有冇source可以提供到受害係有驗到傷?

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

之後可以有人嫁,屌你

4個鐘 無嗌,唔好撚玩啦,比人點左穴咩

唔好再講啦
佢地只會認定條女是無辜
份份報紙都有提到既
沿途大聲呼救但無人幫忙

無人聽到?一個都無?

有機會
你追既過程好短,個段時間咁岩冇人都合理
如果你話佢被姦個陣嗌足四粒鐘都冇人聽到就唔合理

女人追男人個過程短?

幾耐啊,俾盡你15分鐘好未?

好似單純係天橋追落街
會唔會強姦係假

條女同條仔之間有糾紛(e.g條仔想問條女拎錢)

條仔因爲需要錢所以搶走部手機,女追上去。條仔求條女俾錢佢但失敗,最後聲稱自己有刀逼個女仔講出ATM帳號密碼。

個女仔為免再俾條仔纏最後決定指出條仔強姦佢

有啲1999

獎門人你呢個論據唔係無可能
依家暫時乜春都係條女講
就算真係有驗傷
但係依家係完全0証據
姐係如果條女打算指証在坐是但一位
咁你地有冇諗住信

因為完全0証據
所以鳩指一個人都得
其實橕條女班友知到個問題係邊未

正如之前有巴打俾人淋油有曬証據都成唔到案
依家條女0証據係手可以成案咩

樓上條狗公痴撚到
我覺得色魔唔係突然搶野途中色心起,可能由一開始就打算又食又拎
先搵左個無人會發覺既天橋底位,就等獵物,等啲單身女仔,玩住電話咁行,又無咩附近既人。之後一手搶左佢個電話,再向天橋底位跑落樓,條女唔追既話就當搶電話,如果追既就係轉角位伏佢,同條女講或者亮刀,警告佢大叫就吉佢幾刀,拖佢入天橋底,搵電線綁住佢既手腳,再姦佢

犯案過程似

最正路諗法

有想法

搵充電線綁得到 真係....
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘

雖然低質咗啲 但唔可排除依個可能性(勞資糾紛)當然唔應該一嚟有對女人就係雞嘅思想

我相信大部份就以上表面証據而選擇偏向信事主既人都會考慮過所謂勞資糾紛或老屈疑犯呢d 可能性, 而我想講既就係呢d人選擇信事主同個d一路覺得不合理既人就有智商, 知識上既分別

個ig ac真確性難查 雖然四月已經用緊 但係唔可以排除被做

大家又會當睇唔到

死撐女事主係冰清肉潔

我search佢ig名search唔到
係咪buexnh

好似del左喇

有巴打話個ac新開架喎

上面八巴話4月已經有用

但係點証明果個就係女事主先
個個女仔都可以話自己係受害人 咁佢就係受害人?
仲有ptgf用假名 要搵佢真身係幾咁難呢

動機呢?又答唔知?唔知唔緊要
我任你作,你試下作個make sense既故事出黎

所以咪唔make sense 囉

即係假設冇老強發生過
叫你作返個故出黎啊

點解要作故 冇人知真實係點
宜家係講緊條女講既嘢唔合理呀
你咪撚再偷換概念啦柒頭

你條友真係冇撚腦,仲要學人起撚晒鋼
條女而家講既野已經部份驗證到,條仔存在
跟住仲要之度個正常人都唔會知道既隱密位置(我指知佢存在仲要知佢冇鎖)
所以佢地去過呢個位既機會係極大
而如果唔係老強亦冇乜必要去呢個位仲要咁耐

世事峰迴路轉,我冇講到100%一定係咁
但而家係調返轉你地話佢可信性極低
而一個alternative都up唔出

你睇下你自己up乜鳩啦
條仔存在=條仔有強姦
你覺得個地點好隱世=正常人都唔識
9up都有個譜啦7撚懵懵

呢個世界永撚遠就係有你D咁既白痴
我都講左冇人可以100%確定
但大家都係根據佢證供環境等等去推測
你又唔撚肯用腦
一味淨係識XXX唔等於YYY,但唔去考慮當中有因果關係既機會有幾大
用你個on9腦分分鐘之後公佈到個女仔陰道有個男人精液,仲有打鬥痕跡
你都會話咁唔代表老強,只係代表佢地扑過野
話唔埋係條女老強條仔

嘩你都幾撚痴線 啲因果關係真係勁撚到

不如我講下我自己見解啦,
我覺得成件事最有地方值得確認嘅係
條女比人劫完到佢聲稱被脅持嘅距離,
如果佢係指就咁橋上落樓梯再追多幾十米就比人脅,
咁的確係有少少機會冇人知或見到冇人理。
但如果距離係去到7,80米或更遠時,
冇人癹現或者幫手嘅可能性係相當低,
如果個賊仲諗住強姦條女咁又唔係好合理。
至於之後佢有冇比人係果個位女又係另一件事,
果度有好多唔同可能性導致發生果種結果。
所以,如果有CCTV或證人直接指出條女係果度比人女過就最有力,
但如果冇而又證實到條女追人嘅距離過遠的確又會形成另一個故事,
係果個情況之下,我唔會話唔信條女,但佢講嘅可以未必係事實嘅全部
我覺得色魔唔係突然搶野途中色心起,可能由一開始就打算又食又拎
先搵左個無人會發覺既天橋底位,就等獵物,等啲單身女仔,玩住電話咁行,又無咩附近既人。之後一手搶左佢個電話,再向天橋底位跑落樓,條女唔追既話就當搶電話,如果追既就係轉角位伏佢,同條女講或者亮刀,警告佢大叫就吉佢幾刀,拖佢入天橋底,搵電線綁住佢既手腳,再姦佢

犯案過程似

最正路諗法

有想法

搵充電線綁得到 真係....

依家未肯定係咪充電線
有報紙講係充電線有報紙話係就地取材用執到嘅電線
我諗後者嗰類嘅電線係可以綁到
據報,本周日(五月七日)凌晨零時四十分,女生放工後經偉業街行人天橋穿過德福廣場,擬經港鐵九龍灣站B出口的行人天橋橫過觀塘道。
據悉當時港鐵站已落閘

往調景嶺方向尾班車一點先開
記者作野都check下先啦

人地係話搶果陣係12:4x
姦緊果陣就落左閘呀
中間又要追賊又要挾持又要捆綁
有時間差好撚出奇?

好撚心你地班on9仔要去神探既話
練好d閱讀理解先喇唔該

落段樓梯要幾耐呀

佢落條樓梯應該要最少20分鐘以上,唔係補完唔到個落閘果段,仲要冇人上去坐尾班車,落尾班車,唔係都補完唔到冇人經過。
有件事好奇怪
琴晚見到有人cap圖話事主係fb定ig post話自己比人姦左

如果真係姦 冇理由會post上網爆比人知
定係而家d mk進化到咁,比人老強完都要打卡?

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

呢句高質

唔通係多人地方落手咩

咁但凡發生刧案都唔洗搵目擊者啦, 因為啲賊一定係揀無人既時候出手, 我都知啲賊全部都係取易不取難, 我只係想指出果個位, 果段時段通常都會有人經過, 咁當時附近當然可以一個人都冇啦, 但係個機會有幾低, 如果個賊真係潛伏左咁耐, 等到呢個時機, 都好唔容易既

1230 唔好玩
130 果個位都大把人行

而條女係無比人封口下都唔嗌/嗌左無人知?

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

個ig ac真確性難查 雖然四月已經用緊 但係唔可以排除被做

大家又會當睇唔到

唔係當睇唔到
而係個ac又del咗
你地又冇圖
最重要係點證明個ac係事主?
個ac4月已經存在其實代表唔到啲乜
從個女仔嘅心態嚟諗
比人老強完都仲要返屋企先報警
可能個女仔嘅性格本身好怕事 所以先唔敢反抗
同埋個女仔冇可能預先知道會搞4個鐘咁耐
可能一直抱住會有人嚟救佢或者快啲搞完嘅心態 先所以冇叫

但如果個女仔性格怕事應該唔夠膽追住個賊喎
有件事好奇怪
琴晚見到有人cap圖話事主係fb定ig post話自己比人姦左

如果真係姦 冇理由會post上網爆比人知
定係而家d mk進化到咁,比人老強完都要打卡?

係囉 搵強姦黎玩 仲點搵客呀

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

想借單案上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞