(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
如果個賊係咁高壓既情況下,
做出D咩都唔出奇
反而個女仔又咁配合又真係怪左D
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?
就算喺果到停低,停嘅時間都唔會耐啦

那 我覺得可能無人睇到 司機仲好少機會話睇到
但要個犯好撚大膽先可以係公共多人流既地方強姦人
仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論

就算係ptgf都應該係老強
大佬話真係貪爽咩係個個位度搞
你自己睇下d ptgf幾撚串啦會應承大街大巷同你搞

同佢講玩完1皮
所以當時就冇叫到救命
但係扑完唔比錢,所以返屋企報警
利申虛構

玩完一皮,玩埋綁手蒙眼,扑完唔比錢,仲要拎埋銀行卡同IPHONE

番到屋企報警,就話比人強姦
如果四個鐘傾計,會唔會係開頭傾計 臨尾先至強姦呢? (假設佢地係識既)開得坐係到傾計應該冇人理,去到之後先至有強姦諗頭 。

大佬係果個位點傾 天橋底多昆蟲老鼠傾四個鐘 男人都唔得啦,何況港女

任何連登仔可以瞓喺入面五個鐘 頂得順唔抱怨嘅話咪比個叻你囉
留名有人話個天橋底臭到條女暈
做出D咩都唔出奇

差電線可以綁人幾個鐘
追賊冇人幫 冇人証
可能個女仔未講晒真相出黎
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論

就算係ptgf都應該係老強
大佬話真係貪爽咩係個個位度搞
你自己睇下d ptgf幾撚串啦會應承大街大巷同你搞

同佢講玩完1皮
所以當時就冇叫到救命
但係扑完唔比錢,所以返屋企報警
利申虛構

玩完一皮,玩埋綁手蒙眼,扑完唔比錢,仲要拎埋銀行卡同IPHONE

番到屋企報警,就話比人強姦

謎底已經解開
我反而覺得果塊地點強姦... 碎石地... 又勁污糟 企係度姦?

咪係 唔好話強姦 如果係個度扑野都會搞到傷痕纍纍啦 但係無一份報導話過個女仔有明顯傷痕
據報,本周日(五月七日)凌晨零時四十分,女生放工後經偉業街行人天橋穿過德福廣場,擬經港鐵九龍灣站B出口的行人天橋橫過觀塘道。
據悉當時港鐵站已落閘

往調景嶺方向尾班車一點先開
記者作野都check下先啦

人地係話搶果陣係12:4x
姦緊果陣就落左閘呀
中間又要追賊又要挾持又要捆綁
有時間差好撚出奇?

好撚心你地班on9仔要去神探既話
練好d閱讀理解先喇唔該

據悉當時港鐵站已落閘,她手持iPhone 6s在B出口甫踏上行人橋,突被一名戴眼鏡男子,奪去手機及銀包,女生大叫「搶嘢」並沿天橋尾追,惟當時四周無人。
你盲定我地盲 報紙佬話搶手機果陣已落閘

即係報紙佬同女事主個時間已經有出入
簡單來講做雞又唔認
成4,5個鐘無人發現先好野
開呢種topic比大家天馬行空想像下又可以砌人生豬肉

多謝樓豬

試係唔同角度諗野 , 可能會接受更多資訊

警方帶左佢驗身驗唔驗到咩指紋 DNA 同傷
強姦個陰道d傷口冇得用水沖架喎 就算係精都沖唔哂啦 又唔係火酒
仲有係咪強姦都好點到留低d頭髮之類既野 係香港人應該好快捉到
做出D咩都唔出奇

差電線可以綁人幾個鐘
追賊冇人幫 冇人証
可能個女仔未講晒真相出黎

咁佢醒返既時候又如何鬆綁?
真係睇戲咁磨石整斷佢
不過依個point唔太重要
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野

如果咁 即可能有幫兇 唔係一個167CM點做到 仲要神不知 鬼不覺
警方帶左佢驗身驗唔驗到咩指紋 DNA 同傷
強姦個陰道d傷口冇得用水沖架喎 就算係精都沖唔哂啦 又唔係火酒
仲有係咪強姦都好點到留低d頭髮之類既野 係香港人應該好快捉到

根據Locard Principle 點都應該會留低啲野

據聞有人唔肯驗身

如果單野係真既
個犯一定係好experienced
清楚附近環境同有經驗
先會諗到夾佢去個度,同埋事後既毀滅證據加恐嚇
如果係咁既話每次做野有晒成套kit都唔出奇

如果個犯真係咁聰明, 點解佢會以打劫銀行卡為目標?
基本上一報左警所有銀行記錯已經會俾人mon住

咁我又冇講到佢伽利略咁
慣犯都唔一定係好聰明
不過CAP帽口罩黑超,去ATM拎到錢就走
有cam影到又如何?

銀行+警方會知邊間分行邊部機 會叫人去留人

老友你係咪傻
姦完得手梗係即時去提款啦
個陣條女連報案都未做
乜撚野差佬叫人去啊

如果條友真係去左提款,或者trade得到離開現場既時間/逃走路線

可以話除非成件事係條女完全虛構,即係連個男犯人都唔存在
如果唔係,百分之一百拉到

https://youtu.be/z_WIaWJjooY
有DNA都唔一定可以捉到人架
咩叫唔關口德撚事?
積下口德啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞