(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話

無論時間地點過程都好難作假, 中間係有疑點但完全不足而推翻唔係強姦案.
拎D似是而非既疑點鳩UP, 就推理過程都睇到係成班蠢人係度扮智障.

so true

太低能, 但都係咁而講下收班人皮.

首先, 時間
一個打完工番屋企途中會接客咩? 會接客又會做兼職? 仲要係番屋企途中公然接客? 住係個度咁多熟人, 仲要打野戰? 話接客除白痴真係無野好講.
係咪兼職回家會途經, 一眼就睇得出無得假.

第二, 地點
一般人尤其女生可以知個度無鎖? 為左屈人去踏踐編寫劇情? 仲要搞成晚?
為左屈人連身份證提款卡都唔要? 佢可以掉去邊又唔俾CCTV睇到?

第三, 強姦証據
有無被人挷過, 有無強姦驗身一定驗到, 警方係事後一日先公開案件, 即係驗完身確定係有強姦行為.

最後, 我都經歷一單因姦不遂兇殺案, 當晚女生大叫, 但無人確立到地點, 所以個女生都俾人殺左. 事後警方都係靠CCTV破案, 好多人聽到唔代表救到.

留名睇大叫=/=唔係雞
可能係傾唔掂數

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話

無論時間地點過程都好難作假, 中間係有疑點但完全不足而推翻唔係強姦案.
拎D似是而非既疑點鳩UP, 就推理過程都睇到係成班蠢人係度扮智障.

so true

太低能, 但都係咁而講下收班人皮.

首先, 時間
一個打完工番屋企途中會接客咩? 會接客又會做兼職? 仲要係番屋企途中公然接客? 住係個度咁多熟人, 仲要打野戰? 話接客除白痴真係無野好講.
係咪兼職回家會途經, 一眼就睇得出無得假.

第二, 地點
一般人尤其女生可以知個度無鎖? 為左屈人去踏踐編寫劇情? 仲要搞成晚?
為左屈人連身份證提款卡都唔要? 佢可以掉去邊又唔俾CCTV睇到?

第三, 強姦証據
有無被人挷過, 有無強姦驗身一定驗到, 警方係事後一日先公開案件, 即係驗完身確定係有強姦行為.

最後, 我都經歷一單因姦不遂兇殺案, 當晚女生大叫, 但無人確立到地點, 所以個女生都俾人殺左. 事後警方都係靠CCTV破案, 好多人聽到唔代表救到.

高質
條友睇通4面都冇人行經, 最少佢打算逃跑果個方向冇人, 先落手?
條女吹晒水啦,點會4粒鐘唔1救求

扑到好舒服訓左?

唔舒服都唔會自己整濕個西啦
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀
果條天橋一定有人 你叫搶野 點都有人知啦掛

有位巴打印證左 知道但冇理到(聽歌/以為個女仔痴線etc)

果個假膠黎, 係就去佐警署, 唔會係到講
公司廢老話你地班後生
有事就報警
無事就黑警
點駁

叫佢積下口德或者開post屌柒廢老呃正評

打工仔做得唔好唔俾屌

我地係納稅人 我地係老世

扑到好舒服訓左?

東方講係暈左4個鐘

俾人搶電話
跟住順手老作埋成單野出黎 ?
我想講點解可以幾sure單野係發生過
係因為九龍灣個個位,要知道佢存在
仲要知道呢個位係冇上鎖,你話我知一個普通女仔會知
仲會諗到作野個時即時up呢個位出黎
你自己諗下合唔合理

點解唔得 咁快唔記得咗BB車?
有晒預設立場重有咩討論空間

凡事講合理,BB車正正就係老母講野好唔合理
但而家個女仔UP得出個犯特徵,CCTV又confirm到
仲有個個咁撚樣既位
即係你係咪認為個女仔一早搵定個咁既冇鎖位
之後行出街準備屈人老強
跟手就將作好既story話俾差佬知?

CCTV淨係confirm到條友出現過
你根本一早就假定咗強姦有出現
但宜家既證供點得到呢個conclusion??

扑到好舒服訓左?

條女比人中出幾次識洗閪,應該都好多經驗

你睇真D個位
唔叫,冇乜可能有人發現,仲有夜晚

果個位點訓到5粒鐘呀?污糟,臭都臭醒啦

好奇問下,自己個女唔聽電話唔見左幾個鐘
個老母應該好驚,點解好似無人報警

應該訓左啦?
有無話屋企人打過俾女事主?

真心如果自己個女平時12點返,突登3-4點唔返又唔聽電話都會報警掛

真心你見識太少
呢個世界唔多理既老母太多太多
同屋企人關係唔好既太多太多
又或者人地有理,不過你個女失蹤得幾粒鐘報警差佬都唔會受
係呢點執著真係on9

一失蹤, 覺得唔尋常就可以報警㗎啦
邊有話幾多個鐘

戇鳩仔
差佬都係叫係過48 先理
仲有 你地生活得咁好 以為全世界都有健全家庭
完全無視咗條女講嘅疑點
完全信到佢十足十
之前bb嗰單嘢都有先例
跟住又單方面ff 到個犯係極度聰明犯人

但個犯一開始只係個偷袋嘅賊仔

但今次條女個動機係咩先?
bb女媽媽就話畏罪整死左bb女姐

你睇真D個位

應該訓左啦?

真心如果自己個女平時12點返,突登3-4點唔返又唔聽電話都會報警掛

真心你見識太少
係呢點執著真係on9

邊有話幾多個鐘

戇鳩就唔好出黎啦柒

扑到好舒服訓左?

條女比人中出幾次識洗閪,應該都好多經驗

成件事就好簡單勞資糾紛,咩懷疑都解決哂

你睇真D個位

應該訓左啦?

真心你見識太少
係呢點執著真係on9

邊有話幾多個鐘

而家d警犬
失蹤幾個鐘真係唔會理你
會同你講話可能去左玩or搵男女朋友姐
可以報 但唔會理你 耍走你就有份
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

根據外貌喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞