(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
http://hkbus.wikia.com/wiki/%E4%B9%9D%E9%BE%8D%E7%81%A3%E9%90%B5%E8%B7%AF%E7%AB%99

途經觀塘道「九龍灣鐵路站」巴士站的巴士路線資料(西行)

呢個站頭 00:30 仲有尾班車由觀塘開出
00:40 應該仲有人會係呢到等車

唔好玩啦
幾次1230 係九龍灣等車
好撚多人
唔好信晒啲報紙佬,始終唔係第一手。睇左幾份報紙,份份都唔一樣,用字時間地點都唔同。睇清楚啲先。

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

點解會自願去果個位呀咁又
都無亮刀

所以可能唔係自願
而係個犯專登走過去引條女追黎
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

block 左好幾個

我建議唔好排除呢個可能

其實係唔應該排除任何可能
高登唔係查到條女係ptgf黎咩

未知真假
有啲就話條女唔係佢嚟只係扮可憐拉客仔

啲人鳩up嫁 叫佢地証明無人so我

啫係點

想有嘢去証明條女係咪ptgf 因為好片面之詞
呢個點唔係無可能 但只想實際証明係唔係

好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

呢句高質

唔通係多人地方落手咩

咁但凡發生刧案都唔洗搵目擊者啦, 因為啲賊一定係揀無人既時候出手, 我都知啲賊全部都係取易不取難, 我只係想指出果個位, 果段時段通常都會有人經過, 咁當時附近當然可以一個人都冇啦, 但係個機會有幾低, 如果個賊真係潛伏左咁耐, 等到呢個時機, 都好唔容易既

點撚樣可以去到個個位

住附近咪知個位囉傻鳩
你由一個咁vague既point就推斷到老強有發生

動機呢?又答唔知?唔知唔緊要
我任你作,你試下作個make sense既故事出黎

所以咪唔make sense 囉

即係假設冇老強發生過
叫你作返個故出黎啊

點解要作故 冇人知真實係點
宜家係講緊條女講既嘢唔合理呀
你咪撚再偷換概念啦柒頭

我都睇咗好耐 係咁偷換概念質問人
疑點歸於被告
你一路假設條女講嘢啱晒 條仔就係強姦犯
宜家連條仔係邊度都唔知
你就要人提出啲證明佢唔係
但所謂證據都係條女提出
而且的確有嘢值得相確
我哋都係睇報導推測啫 針住疑點講好過啦

香港無無罪推定架
屌你老母成班女權廢物
其實好多疑點係報紙佬做出黎
個post 名應該開做"個強姦犯影衰香港人"
咁依個理性討論post 就唔會咁多負評咁少正評

我唔care
最緊要集中到一班人入來
發表到佢自己意見同時
我自己其實得益緊
個腦自己會不停西走d 自我矛盾既諗法

係到學習緊點諗野

Agger
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

block 左好幾個

我建議唔好排除呢個可能

其實係唔應該排除任何可能

係絕對有可能 但就咁話人雞 又乜論據都冇既 直接無視算啦
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

自首

同我諗一樣, 除非咁傻走去自殺冇人知, 唔係既一定走出黎澄清.
奈何好多人依然覺得事主作故仔係有道理過個d所謂既不合理疑點

你都on 撚鳩既
如果係恩客走數俾人老屈強姦仲去自首就真係弱智啦
因為條女反口強姦都係照入,只要條女死口話果刻唔願意就入硬
香港d 強姦法就係咁on 9

呢個真

未知真假
有啲就話條女唔係佢嚟只係扮可憐拉客仔

啲人鳩up嫁 叫佢地証明無人so我

啫係點

想有嘢去証明條女係咪ptgf 因為好片面之詞
呢個點唔係無可能 但只想實際証明係唔係

要證明真係有啲難 依家個ac好似del埋添
唔好信晒啲報紙佬,始終唔係第一手。睇左幾份報紙,份份都唔一樣,用字時間地點都唔同。睇清楚啲先。

按理 警方邊會咁快公佈內情線索
依家暫時乜春都係條女講
就算真係有驗傷
但係依家係完全0証據
姐係如果條女打算指証在坐是但一位
咁你地有冇諗住信

因為完全0証據
所以鳩指一個人都得
其實橕條女班友知到個問題係邊未

正如之前有巴打俾人淋油有曬証據都成唔到案
依家條女0証據係手可以成案咩

好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

可能條友一早想老笠條女

所以約左條女出來做交易,話要去果個位做

扑完唔比錢,總搶埋電話,條女唔服咪報警老強

依個情節解釋到 點解幾鐘都唔嗌,同點解揀依個地點

乜撚嘢都假設係性交易?屌你老母

約去咁既地方都叫解釋到, 唔話你弱智都唔得la.
仲要約係收工番屋企途中, 係咪無腦到咁

比人搶電話係因為講唔掂數
男既嬲嬲豬作出報復性行為
點睇?

係ptgf,但好多道德撚唔信事實

死撐女事主係冰清肉潔

我search佢ig名search唔到
係咪buexnh
會唔會強姦係假

條女同條仔之間有糾紛(e.g條仔想問條女拎錢)

條仔因爲需要錢所以搶走部手機,女追上去。條仔求條女俾錢佢但失敗,最後聲稱自己有刀逼個女仔講出ATM帳號密碼。

個女仔為免再俾條仔纏最後決定指出條仔強姦佢

有啲1999

可以呀

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

有巴打話個ac新開架喎

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

有巴打話個ac新開架喎

上面八巴話4月已經有用

死撐女事主係冰清肉潔

係咪buexnh

好似del左喇

有巴打話個ac新開架喎

好似4月已經開咗ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞