(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
從個女仔嘅心態嚟諗
比人老強完都仲要返屋企先報警
可能個女仔嘅性格本身好怕事 所以先唔敢反抗
同埋個女仔冇可能預先知道會搞4個鐘咁耐
可能一直抱住會有人嚟救佢或者快啲搞完嘅心態 先所以冇叫

4個鐘<---可能犯人已走 事主暈醒之後發覺係4個鐘
女事主有表示呢4個鐘犯人一直都在???
依家暫時乜春都係條女講
就算真係有驗傷
但係依家係完全0証據
姐係如果條女打算指証在坐是但一位
咁你地有冇諗住信

因為完全0証據
所以鳩指一個人都得
其實橕條女班友知到個問題係邊未

正如之前有巴打俾人淋油有曬証據都成唔到案
依家條女0証據係手可以成案咩

警方已確認CCTV影到條仔
算唔算證據啊

CCTV 都影到你
宜家個論點已經去到

個犯本身就已經打算劫色 , 劫財只係STEP 1 用來引個女事主落去預設地方犯案

係咪即係咁?

咁個犯首先要肯定搶完+追個段路唔會遇到人
其實成件事都仲係一個故仔, 單單新聞都有啲唔同

信條女: 1. 個賊有預謀 2. 條女混亂記錯細節
唔信條女: 1. ptgf 老屈疑犯 2. 真係作故仔

而家好似未見到乜野實質證據, 我估就算有都唔會公開住
高登唔係查到條女係ptgf黎咩

個ig ac真確性難查 雖然四月已經用緊 但係唔可以排除被做

大家又會當睇唔到

唔係當睇唔到
而係個ac又del咗
你地又冇圖
最重要係點證明個ac係事主?
個ac4月已經存在其實代表唔到啲乜

假到 收拾心情 約我
我真係信唔落

有件事好奇怪
琴晚見到有人cap圖話事主係fb定ig post話自己比人姦左

如果真係姦 冇理由會post上網爆比人知
定係而家d mk進化到咁,比人老強完都要打卡?

係囉 搵強姦黎玩 仲點搵客呀

同埋我記得d用字都係好冷靜
正常應該癲哂 但果個貼文係講道理咁

內容大約係咁【竟然強姦都有,知唔知強姦對一個女仔好大影響,分分鍾搞到個女仔以後唔敢出夜街】

我睇都心諗,你比人姦左點解可以咁冷靜
有提出落尾班車嘅人
根據條女咁講 件事係喺地鐵落閘左右發生

尾班車應該會好多人落車
應該都會有人留意到

MCL 尾場完好多人行果邊
睇過幾次尾場
其實大叫偷野真係唔一定有人理
有一次我係地鐵車廂暈低左我朋友叫救命都無人理我
我醒返我朋友話仲有人踩住我啲頭髮
所以其實真係大撚把愛理不理香港人
頭先係餐廳聽到人話個女仔追返個賊好on9
但其實我稔我第一個反應都係會追
部電話又貴又多私人野
部電話又貴又多私人野

正常人係會覺得追住叫有人會幫,
但唔會諗到追追下冇人幫仲會比人女返轉頭
積厚德啦ching
高登唔係查到條女係ptgf黎咩

個ig ac真確性難查 雖然四月已經用緊 但係唔可以排除被做

大家又會當睇唔到

唔係當睇唔到
而係個ac又del咗
你地又冇圖
最重要係點證明個ac係事主?
個ac4月已經存在其實代表唔到啲乜

假到 收拾心情 約我
我真係信唔落

但睇埋啲留言
係呢件事發生之前啲相係冇留言
呢件事之後個個post 有至少7個留言
(當中可能有熟客)?

有冇巴打叫開ptgf 識佢上嚟講吓係咪真人

我記得睇到啲留言都係 dm dm Direct m 班狗公真係痴撚線好撚猴擒
部電話又貴又多私人野

追又俾人屌on9 一個女仔又危險
唔追又分分鐘俾人話白白放個賊走

點做都死
宜家個論點已經去到

個犯本身就已經打算劫色 , 劫財只係STEP 1 用來引個女事主落去預設地方犯案

係咪即係咁?

如果跟據現時所得既資料 我比較相信呢個講法

連登神探:條仔先係受害人,遲下當佢好似葉繼寬咁拜

如果刧完財條女唔追而去報警既咁點刧色?

咁咪渣袋部電話囉
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘

雖然低質咗啲 但唔可排除依個可能性(勞資糾紛)當然唔應該一嚟有對女人就係雞嘅思想

我相信大部份就以上表面証據而選擇偏向信事主既人都會考慮過所謂勞資糾紛或老屈疑犯呢d 可能性, 而我想講既就係呢d人選擇信事主同個d一路覺得不合理既人就有智商, 知識上既分別

香港係行無罪推定
一句咁既野屌打死你

點屌打死我?? 有話過宜家事主講既野係100%事實 ? 純跟眼前所得証據偏向信事主係有問題? 無罪推定, 咪笑撚死人, 有撚人宜家話個疑犯係100%兇手呀
宜家個論點已經去到

係咪即係咁?

如果跟據現時所得既資料 我比較相信呢個講法

連登神探:條仔先係受害人,遲下當佢好似葉繼寬咁拜

如果刧完財條女唔追而去報警既咁點刧色?

咁咪齋袋部電話囉
見到有人話搵到條女係PTGF,而假設呢個係正確嘅,咁就可以推斷到疑犯又食又拎。

疑犯知道女事主係PTGF。憑followers/IG持有人post果啲「感謝Post」推斷到女事主大概收入,加上犯人對女事主呢位PTGF有興趣。

所以約女事主出嚟,先搶電話引女事主去疑犯計劃好的事發地點,並聲稱有刀企圖令女事主不敢求救,繼而強姦並且威脅女事主講出ATM密碼

但前設係女事主係PTGF前設為真
部電話又貴又多私人野

追又俾人屌on9 一個女仔又危險
唔追又分分鐘俾人話白白放個賊走

點做都死

比人話on9就唔做好人
不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理
2X歲少女 唔一定係等於唔識反抗/會嚇到發呆

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞