(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
想問下,邊度話事主唔肯驗身?

我搵唔到source
唔該哂

同問

同問,依個位解到就好多野講得通

理性報警,但唔肯驗傷,咩玩法

返到去個精神狀態已經好有問題
報警都係佢細佬報
唔係佢親自報

Source

女事主回家向弟弟哭訴,弟弟協助報警

hk01
我諗起幾年前 個女人話唔見左bb果單
果陣高登仔好多都炒曬車
所以咩都有可能 分析討論下好正常
支持樓主

早兩個星期單AA制已經係一個好例

果單又係好多類似留言
有冇玩到咁大
其實個晚我夜左收工行上天橋 見到個女人對住空氣中叫 俾翻部電話我 仲跑左落去天橋 我以為香港又多個痴線冇理到 點知。。。 今日睇新聞先知

喂屌推加more 一係開番個post講 唔撚好係假膠呀
其實個晚我夜左收工行上天橋 見到個女人對住空氣中叫 俾翻部電話我 仲跑左落去天橋 我以為香港又多個痴線冇理到 點知。。。 今日睇新聞先知

去落口供啦仲等
個空地中間有無牆定打唒通 我見到上面link張相好似有既 ?有既話得上落樓梯既人先有可能見到/聽到聲 巴士站啲人肯定唔會見到

如果有巴打可以提供果個站啲路線
就可以推測到當時有無人係果到等N車

個位似係可以行好入
如果時間無錯 條橋無人睇到係有啲怪 但拉左入去就真係無咩可能有人見到啦

你諗下夜晚無燈 真係係唔會望多眼

去落口供啦仲等

警方需要你 半目擊證人

去落口供啦仲等

一路去差館一路覆

去落口供啦仲等

警方需要你 半目擊證人

假膠定認真
認真去警局啦
據悉九龍灣地鐵站的閉路電視拍攝到色魔的蹤影。

應該蘋果同東方都有好多位係老作
地鐵站影到,可能係個犯未搶野前係地鐵站行出去天橋個陣
如果係咁12:40就應該冇咩問題

如果有新SOURCE 咁案發時間就應該唔成疑

係囉 已經有CCTV 拍左 成班on99 質疑時間

即係基本排除左成件事係無中生有既可能
但係咪真係老強就唔肯定?

老強應該都冇疑問
係差在原因

你都ON9 影到條友喺到就代表佢有老強?

佢個時係企邊個位 咁究竟條橋多唔多人
呢到啲青嘈左好耐

真心呢

條友似假膠啦

老強應該都冇疑問
係差在原因

同犯案時間吻合 咪跟住查囉 唔係咩叫疑犯
唔通係你做?咁大反應

老強應該都冇疑問
係差在原因

呢個我認同 未有100%證據 唔好亂扣帽子

即係點?無男主角係佢ff?
Btw條女如何
個空地中間有無牆定打唒通 我見到上面link張相好似有既 ?有既話得上落樓梯既人先有可能見到/聽到聲 巴士站啲人肯定唔會見到

如果有巴打可以提供果個站啲路線
就可以推測到當時有無人係果到等N車

個位似係可以行好入
如果時間無錯 條橋無人睇到係有啲怪 但拉左入去就真係無咩可能有人見到啦

你諗下夜晚無燈 真係係唔會望多眼

平日都咁暗啦
到底蒙眼既目的係咩?

女事主係比人搶野,追,再比人亮刀威脅

成個過程其實已經知道條友個樣,大概既特微

而且清楚知道事發地點,咁個條友仲蒙佢眼目點係

咩? 如果係怕事主認出自己已經冇可能

而係強姦既過程唔係塞住事主個口,選擇蒙眼亦顯得戇鳩

利申9up

事後仲要出言諷刺
呢個位真係頭都R爆

有時d痴線變態佬做野邊有得解
可能睇得AV多以為咁樣蒙眼會high d

你睇呢度d人講既野
都知絕對有可能喇
分分鐘個犯有係度留言添

個犯會唔會就係上面話咩呢個post低質果個

又無必要咁攻擊巴打既
最簡單果一點 地鐵站出口向淘大方向果條橋 12點幾可以老笠到人
我真係唔信

老強應該都冇疑問
係差在原因

可疑人 未確實
唔可能先入佢係犯 已老強

老強應該都冇疑問
係差在原因

同犯案時間吻合 咪跟住查囉 唔係咩叫疑犯
唔通係你做?咁大反應

有幾大反應 你係受害者?咁大反應既
點解條女要搞咁大龍鳳先
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話

無論時間地點過程都好難作假, 中間係有疑點但完全不足而推翻唔係強姦案.
拎D似是而非既疑點鳩UP, 就推理過程都睇到係成班蠢人係度扮智障.

so true

太低能, 但都係咁而講下收班人皮.

首先, 時間
一個打完工番屋企途中會接客咩? 會接客又會做兼職? 仲要係番屋企途中公然接客? 住係個度咁多熟人, 仲要打野戰? 話接客除白痴真係無野好講.
係咪兼職回家會途經, 一眼就睇得出無得假.

第二, 地點
一般人尤其女生可以知個度無鎖? 為左屈人去踏踐編寫劇情? 仲要搞成晚?
為左屈人連身份證提款卡都唔要? 佢可以掉去邊又唔俾CCTV睇到?

第三, 強姦証據
有無被人挷過, 有無強姦驗身一定驗到, 警方係事後一日先公開案件, 即係驗完身確定係有強姦行為.

最後, 我都經歷一單因姦不遂兇殺案, 當晚女生大叫, 但無人確立到地點, 所以個女生都俾人殺左. 事後警方都係靠CCTV破案, 好多人聽到唔代表救到.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞