(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
最大疑點係呢個時間呢個地方竟然冇人制止
當然都唔排除有人目擊/聽到都扮冇野唔想上身

香港人 一定唔會
一個人聽到 驚出事 會面露嚇容 / 但好奇心驅使下 一定會想知發生咩事
唔敢膽最多是旦拉一個途人去幫幫手 一齊去望下
4個鐘唔叫好有問題

又唔肯驗身

同埋我想知道條女做咩職業?

先唔理咩職業 (唔好聽連登講什麼PTGF之類 )
當你打餐廳 WAITER工
呢個鐘數 果個位附近絕對唔會無人
好話唔好聽 大笑HEHA 都會有人聽到 何況叫聲打劫 / 偷野/ 救命

4個鐘 呢到我真係諗極都諗唔明 有冇犯罪學既巴打入來討論下 賊人呢4個鐘個腦諗緊乜?

又唔肯驗身<--邊到聽返來??

條女話4粒鐘通宵傾計wor 講出黎都唔怕畀人笑

勸降??
http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=20015734&category_guid=4104&category=daily&issue=20170509

[ 通宵聊天及逼她講出兩張銀行卡的密碼 ]
即係把口無野塞住啦
咁個女事主真係好可疑啵

只係聲稱有刀 無拎過出黎的

即係賊有背包/袋 里有水有刀
仲要D時間
淨係報紙上既報導已經好多唔同
又有話聲稱有刀,又有話亮左刀
又有話4粒鐘係包嚇撚暈左

但好似已經有CAM影到個男人
件事應該係真係發生過
唔肯驗身亦都難講,受左咁大打擊
個人都分分鐘變身on99,話唔埋反鎖自己係房人地同佢講乜佢都嗌唔好都合理
我既意見係根據而家既資料既話,佢俾人強姦應該冇乜可疑
係差左會唔會有可能係PTGF傾唔掂數俾人搞
定真係俾人搶野
你俾我揀我都係信後者

依家資源不足又亂
根本好難推論落去
強姦點都唔啱
理得佢係雞定ptgf
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

條仔比人咁屈法真係百辭莫辯,分分鐘跳樓自殺。條女固然係殺人兇手,而呢度屈佢班友就係幫兇

條女比人姦左仲要比人屈老作真係百辭莫辯,分分鐘跳樓自殺。條仔固然係殺人兇手,而呢度屈佢班友就係幫兇

鞋一對都有2隻
試下企係唔同鞋
去用2個角度去睇同一件事
份份報紙都有提到既
沿途大聲呼救但無人幫忙

無人聽到?一個都無?
充電線係咪蝗語?

現階段有必要執著?
會唔會其實根本就冇個男人既存在

我唔係好記得個cam影到啲咩

btw留名跟進+比人話我冇人性

無錯 仲有咁多CCTV 其實有冇講大話 真係呢2日就開到估
果個位真係静。我閒日睇完戲12:30左右,因我唔知啲巴士咁早尾班,我等左十分鐘左右,真係冇人行過。對面牛下就有既
都係果句 邊有可能會追番個賊 疑點多 條女派膠
成班道德撚就係到積積積 叫春

可能部機對佢有好重要嘅價值掛
蘋果同東方版本都有幾大分別
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

自首

同我諗一樣, 除非咁傻走去自殺冇人知, 唔係既一定走出黎澄清.
奈何好多人依然覺得事主作故仔係有道理過個d所謂既不合理疑點

屈到咁 上晒報 一定自首
係就係 唔係就唔係 無得屈
你話老強 都要有証據
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??

呢個真係亂黎
你自己睇下個位
係出面根本冇撚可能留意到
除非你叫

小巴司機都冇咁得閒望啦
有客就望
有冇cam影到搶電話銀包?
冇的話可能條女老作搶野
蘋果同東方版本都有幾大分別

呢2份永遠係水分>>>>>>>>>>>>>事實
靠報紙佬9up幾句黎推理
同引用wik 做source 一樣咁廢

巴打應該警方啦
仲要守果區
一定知晒內情
有冇cam影到搶電話銀包?
冇的話可能條女老作搶野

好似話附近冇 但路人冇理由唔幫個女仔
份份報紙都有提到既
沿途大聲呼救但無人幫忙

無人聽到?一個都無?

有機會
你追既過程好短,個段時間咁岩冇人都合理
如果你話佢被姦個陣嗌足四粒鐘都冇人聽到就唔合理

女人追男人個過程短?
前一個post都有人估係做果行, 然後傾唔掂數, 加上有可能係本身唔包扑,加價比條女都唔制 惱羞成怒

呢個POINT 好有可能
比人老強 嚇暈左唔出奇。。
邊有比人老強完會咁冷靜

[ 通宵聊天及逼她講出兩張銀行卡的密碼 ]
即係把口無野塞住啦
咁個女事主真係好可疑啵

你要睇下佢到底係真係有刀定聲稱有刀
只要個女仔係信佢有刀
唔敢叫係好正常

有冇刀都好,假設搶電話果下條女已經知有刀,再on9都唔會再追

假設條女唔知,搶電話之後點解唔即刻大叫唔搵人幫手自己追上去仲要追到? 條仔慢慢行?
報紙報導嘅内容都未必準確 睇過幾份細節都有出入

具體黎講 似做果行
什至係非正行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞