(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
我覺得色魔唔係突然搶野途中色心起,可能由一開始就打算又食又拎
先搵左個無人會發覺既天橋底位,就等獵物,等啲單身女仔,玩住電話咁行,又無咩附近既人。之後一手搶左佢個電話,再向天橋底位跑落樓,條女唔追既話就當搶電話,如果追既就係轉角位伏佢,同條女講或者亮刀,警告佢大叫就吉佢幾刀,拖佢入天橋底,搵電線綁住佢既手腳,再姦佢

犯案過程似

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

可能條友一早想老笠條女

所以約左條女出來做交易,話要去果個位做

扑完唔比錢,總搶埋電話,條女唔服咪報警老強

依個情節解釋到 點解幾鐘都唔嗌,同點解揀依個地點

你試下搵個ptgf半夜12點幾去九龍灣個個扑野
有人應承你我切柒

一個月前約過ptgf上城門水塘扑野 加300比佢,比我屌埋屎眼

第唔知幾多屆連登吹水大會又嚟了

唔好覆果幾條友啦
我覺得色魔唔係突然搶野途中色心起,可能由一開始就打算又食又拎
先搵左個無人會發覺既天橋底位,就等獵物,等啲單身女仔,玩住電話咁行,又無咩附近既人。之後一手搶左佢個電話,再向天橋底位跑落樓,條女唔追既話就當搶電話,如果追既就係轉角位伏佢,同條女講或者亮刀,警告佢大叫就吉佢幾刀,拖佢入天橋底,搵電線綁住佢既手腳,再姦佢

犯案過程似

最正路諗法
高登唔係查到條女係ptgf黎咩

未知真假
有啲就話條女唔係佢嚟只係扮可憐拉客仔

犯案過程似

最正路諗法

有想法

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

點解會自願去果個位呀咁又
都無亮刀

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.

呢句高質

唔通係多人地方落手咩

重點根本唔係"又會咁岩果度冇人"
明明講緊因為冇人見到所以所有野都係得條女講

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

可能條友一早想老笠條女

有人應承你我切柒

一個月前約過ptgf上城門水塘扑野 加300比佢,比我屌埋屎眼

根本成班就係度廢UP.
一個真好合理既疑點都講唔出.
當然而家無足夠既客觀証據可以勾番成個案件過程, 但話人接客就100%弱智同心理唔正常.
成日想合理化條女講既嘢就係要人提出一個更好既故仔 唔諗下自己個說法破綻百出

個ig ac真確性難查 雖然四月已經用緊 但係唔可以排除被做

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

可能條友一早想老笠條女

有人應承你我切柒

唔好覆果幾條友啦

終於有理性分析

未知真假

啲人鳩up嫁 叫佢地証明無人so我
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

你可以當佢地係另一條線
集唔集中思考果方面既情況 就巴打你自己判斷

未知真假

啲人鳩up嫁 叫佢地証明無人so我

啫係點
好奇一問 今日有冇傳媒/警方有進一步報導?
其實話就話理性討論

block 左好幾個

我建議唔好排除呢個可能
從個女仔嘅心態嚟諗
比人老強完都仲要返屋企先報警
可能個女仔嘅性格本身好怕事 所以先唔敢反抗
同埋個女仔冇可能預先知道會搞4個鐘咁耐
可能一直抱住會有人嚟救佢或者快啲搞完嘅心態 先所以冇叫

動機呢?又答唔知?唔知唔緊要
我任你作,你試下作個make sense既故事出黎

所以咪唔make sense 囉

即係假設冇老強發生過
叫你作返個故出黎啊

點解要作故 冇人知真實係點
宜家係講緊條女講既嘢唔合理呀
你咪撚再偷換概念啦柒頭

你條友真係冇撚腦,仲要學人起撚晒鋼
條女而家講既野已經部份驗證到,條仔存在
跟住仲要之度個正常人都唔會知道既隱密位置(我指知佢存在仲要知佢冇鎖)
所以佢地去過呢個位既機會係極大
而如果唔係老強亦冇乜必要去呢個位仲要咁耐

世事峰迴路轉,我冇講到100%一定係咁
但而家係調返轉你地話佢可信性極低
而一個alternative都up唔出

你睇下你自己up乜鳩啦
條仔存在=條仔有強姦
你覺得個地點好隱世=正常人都唔識
9up都有個譜啦7撚懵懵

呢個世界永撚遠就係有你D咁既白痴
我都講左冇人可以100%確定
但大家都係根據佢證供環境等等去推測
你又唔撚肯用腦
一味淨係識XXX唔等於YYY,但唔去考慮當中有因果關係既機會有幾大
用你個on9腦分分鐘之後公佈到個女仔陰道有個男人精液,仲有打鬥痕跡
你都會話咁唔代表老強,只係代表佢地扑過野
話唔埋係條女老強條仔

嘩你都幾撚痴線 啲因果關係真係勁撚到
不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身
其實話就話理性討論

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘

只係反映佢地智慧只係識扑野叫雞

真心想知呢d人現實生活係點, 不過做左咁多年人都知無論係社會上咩崗位, 都充斥住呢d on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞