(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
仲有一樣野, 就係報紙講既野, 警方公佈既野, 有可能係專登做假, 目的係比犯人睇, 等佢以為自己好撚醒然後鬆懈, 咁就會做出好多on9野, 等警方易D拉到佢.

巴打思路清晰
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?
就算喺果到停低,停嘅時間都唔會耐啦

那 我覺得可能無人睇到 司機仲好少機會話睇到
但要個犯好撚大膽先可以係公共多人流既地方強姦人
仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位
唔叫,冇乜可能有人發現,仲有夜晚

果個位點訓到5粒鐘呀?污糟,臭都臭醒啦

好奇問下,自己個女唔聽電話唔見左幾個鐘
個老母應該好驚,點解好似無人報警
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野

如果咁 即可能有幫兇 唔係一個167CM點做到 仲要神不知 鬼不覺

ching呢個假設都唔係無理
100%係罪案, 俾少少智商黎好無.

件事同道德無關, 係太蠢.
如果係熟人, 一早拉左la.
開呢種topic比大家天馬行空想像下又可以砌人生豬肉

多謝樓豬

新會員就縮返入過身老母個西到啦
理性討論又唔撚得

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?

仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位

個犯應該好熟個地形加好撚大膽
仲要1點半既九龍灣 好撚癲
人類有時候是不理性的,特別係緊張關頭,點推論都沒用。

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?

仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位

所以屋企關係我覺得有問題
仲有一樣野, 就係報紙講既野, 警方公佈既野, 有可能係專登做假, 目的係比犯人睇, 等佢以為自己好撚醒然後鬆懈, 咁就會做出好多on9野, 等警方易D拉到佢.

上面有人話佢係高智慧罪犯
大佬佢有D經驗,熟環境最多表示佢唔係新手,同埋有D膽識
唔等於係高智慧罪犯啊屌你真係小說睇上腦咩

今時今日係香港做呢D野,百分之一百會拉到
真係高智慧就根本唔撚會老強人

但成件事睇落 咁十全十美 重案都R緊頭 就知唔簡單啦
我反而覺得果塊地點強姦... 碎石地... 又勁污糟 企係度姦?

咪係 唔好話強姦 如果係個度扑野都會搞到傷痕纍纍啦 但係無一份報導話過個女仔有明顯傷痕

份報紙洗唔洗寫埋邊度瘀左邊度擦損左總共貼貼左幾多塊膠布?
屌,仲on9過東張閪望條吳幸美
咁都叫疑點?
人類有時候是不理性的,特別係緊張關頭,點推論都沒用。

高院班法官好似你咁就死啦

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?

仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位

可能已經訓左
或者條女習慣會夜番
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野

如果咁 即可能有幫兇 唔係一個167CM點做到 仲要神不知 鬼不覺

ching呢個假設都唔係無理

但係咁會增加左犯人既曝光率,如果係咁係有預謀犯案
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論

就算係ptgf都應該係老強
大佬話真係貪爽咩係個個位度搞
你自己睇下d ptgf幾撚串啦會應承大街大巷同你搞

同佢講玩完1皮
所以當時就冇叫到救命
但係扑完唔比錢,所以返屋企報警
利申虛構

玩完一皮,玩埋綁手蒙眼,扑完唔比錢,仲要拎埋銀行卡同IPHONE

番到屋企報警,就話比人強姦

我都覺得係咁

可以試下用依個論點討論
警方帶左佢驗身驗唔驗到咩指紋 DNA 同傷
強姦個陰道d傷口冇得用水沖架喎 就算係精都沖唔哂啦 又唔係火酒
仲有係咪強姦都好點到留低d頭髮之類既野 係香港人應該好快捉到

根據Locard Principle 點都應該會留低啲野

據聞有人唔肯驗身

唔肯驗身就一定賤過雞
一係報假案
一係幫左犯人走甩

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?

仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位

應該訓左啦?
有無話屋企人打過俾女事主?

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?

仲要4個鐘係果個位
唔通真係唔怕人見到?

你睇真D個位

可能已經訓左
或者條女習慣會夜番

正常仲係學生唔會3-4點未返屋企都唔理
最近花槽個巴士站有瓦遮頭 有大塊野遮住 除非條龍尾去到好長 後面啲人先可能見到個花槽 仲有個個等車都dup低頭禁手機啦 最近個位巴士站好似無n車 仲要有可能事主記錯時間 可能一點打後 夜麻麻 又無乜人 去個到搭車十居九經條天橋落 條樓梯最近花槽 但如果事主同個犯係最入個位 點會有人見到 有可能追犯過程好短 可能一落樓梯真係俾人拉左入去 寧願炒車都唔想屈事主
班道德撚真係好撚假
個阿伯俾車撞個時仲一致讚好
我既睇法係

條女第一日ptgf 出道
點知唔識規矩同覺得後悔
(e.g:定價太低)
所以報驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞