(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
仲有, 新聞話個賊迫佢講埋ATM密碼

照計個賊一去撳錢就check到, 部部機都有cam, 實影到佢個樣出黎通緝

到而家都冇???
我尋日係公司聽到單新聞第一個反應都係差唔多
九龍灣站喎, 一邊淘大一邊德福,幾夜都有d人係附近掛,一大叫點都有人知掛,咁都犯到案?

仲要旁邊係九龍灣車廠
留明睇神探破案
最離譜係綁手果part

用iphone線綁得實已經係不可思議

如果有掙扎既話, 唔好話用iphone線, 用普通繩綁已經係好難

仲要企定定望住個賊拎條線出黎唔逃走更加不可思議

好難想像到呢part係點樣發生

無錯 呢個最可疑
綁 點扎到咁實?? 賊係當過童軍??軍事撚? 紀律部隊??
佢單手扎? 一手拎刀一手打結??
佢雙手扎? 咁佢都無刀? 大叫救命+走佬??

定見到熟人作案,嚇到發閪呆

未必熟人但好可能係識既,手機可能係女事主自己掉既,然後話俾人打劫

只係鳩估

做生意 自己掉 想警方拎唔到更多對自己不利証據 呢個其中一個方向啦
亦有可能個犯同女事主意見不合 而女事主手機上有賊個樣同MORE DETAILS
所以作出偷呢個行為
報紙報導嘅内容都未必準確 睇過幾份細節都有出入
如果真係咁多疑點 諗起上次單親媽媽報警話畀人搶走左個bb 其實個b一早死左已經棄左屍 仲要推車出街行掩人耳目 最後畀人篤爆哂 假如呢單都係假應該好快親破到案 如果係真就希望快d捉到個犯 希望女事主可以精神上心靈上快d好返
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?
如果真係咁多疑點 諗起上次單親媽媽報警話畀人搶走左個bb 其實個b一早死左已經棄左屍 仲要推車出街行掩人耳目 最後畀人篤爆哂 假如呢單都係假應該好快破到案 如果係真就希望快d捉到個犯 希望女事主可以精神上心靈上快d好返
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

自首

如果做愛是真強姦是假 自首即係送死 實畀差佬叫佢快d認罪 輿論又會一面倒同情條女

所以呢個POST一定要出 俾有心想搞清楚事件既巴打KEEP FOLLOW
想問下,邊度話事主唔肯驗身?

我搵唔到source
唔該哂

同問

同問,依個位解到就好多野講得通
前一個post都有人估係做果行, 然後傾唔掂數, 加上有可能係本身唔包扑,加價比條女都唔制 惱羞成怒

合理

同埋有一樣野好值得一提
就係4小時入面,感覺上係傾緊點解要咁做
點解要幫襯佢,點解要買呢啲拖手仔服務 etc.
最後關頭 女子信任男方後 ,男方出賣佢 , 佢自己蠢左
又唔想比人知 咪搞到話比人綁 警犬逗佢 用乜野綁你、繩呢?器具呢、? 嚇兩嚇見到Iphone 線咪指鹿為馬咁,警犬最鐘意chok野 ,包括 chok個受害者。
當然啦 點解會話自己比人綁過 真係比人笑 佢可以解釋自己爭脫 不過都好大機會比人問 點解唔一早爭脫?
正常ATM個CAM會影到,搶左部iphone應該都可以check到位

希望快D拉到人真相大白
如果真係咁多疑點 諗起上次單親媽媽報警話畀人搶走左個bb 其實個b一早死左已經棄左屍 仲要推車出街行掩人耳目 最後畀人篤爆哂 假如呢單都係假應該好快親破到案 如果係真就希望快d捉到個犯 希望女事主可以精神上心靈上快d好返

如果你硬係要搵疑點,就乜都係疑點
睇多d文滙大公就完全掌握到如何制造疑點
仲要D時間
淨係報紙上既報導已經好多唔同
又有話聲稱有刀,又有話亮左刀
又有話4粒鐘係包嚇撚暈左

但好似已經有CAM影到個男人
件事應該係真係發生過
唔肯驗身亦都難講,受左咁大打擊
個人都分分鐘變身on99,話唔埋反鎖自己係房人地同佢講乜佢都嗌唔好都合理
我既意見係根據而家既資料既話,佢俾人強姦應該冇乜可疑
係差左會唔會有可能係PTGF傾唔掂數俾人搞
定真係俾人搶野
你俾我揀我都係信後者

有冇SOURCE?

如果係真,一定影到

觀塘道大把CAM, 行地鐵站走就更加一定影到
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??
都係果句 邊有可能會追番個賊 疑點多 條女派膠
成班道德撚就係到積積積 叫春

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

有人見到咪當打野戰
話明疑點討論
負評都佔咁多都有咁多
就知班on9唔撚用腦諗野
餵乜食乜

有一個重點我都想講
司機位咁高
點都會有人發現到掛??

呢個真係亂黎
你自己睇下個位
係出面根本冇撚可能留意到
除非你叫

係,無事無幹唔會留意果個位, 加上咁黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞