(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
時間已經有問題啦

1240以條樓梯為中心點,每條必經路都一定有人,點可能叫搶野無人理 / 附近無行人

地鐵肯定未關閘,樓下巴士站就算尾班車開出都未行到九龍灣啦,一定仲有人等緊車

姦人地點仲可疑

落左樓梯後要企上花槽,之後個鐵閘係拉向馬路黎開,開門位好難企到兩個人。你可以話一前一後,前後腳入去既

當兩個人入哂去,巴士站真係會無人見到有兩個人入左去暗角位? 話就話暗角位但係暗極都有街燈照到一定見到人影。見到有一男一女入去香港人會個一刻咁好心唔拍片?

姦人個角位隔離就係巴士站站頭,仲要係幾條線既站,有無咁好彩一個人都無

當有人但睇唔到啦,大叫都無可能無人聽到掛,角位仲要兩牆回音不知幾大,會咁岩個個都係聾既?

同埋話個個位好偏僻既巴打,親眼去到事發地點望望。完全無新聞圖所影既咁僻,開陽到唔敢係個到痾尿
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

就係未知今日警方有咩行動

一開始話係老強
講左係熟人咪俾人知係ptgf
167係描述身高嘅時候講漏嘴
正常係答大概170

167係個女仔落口供講? 點解可以咁準確
最近花槽個巴士站有瓦遮頭 有大塊野遮住 除非條龍尾去到好長 後面啲人先可能見到個花槽 仲有個個等車都dup低頭禁手機啦 最近個位巴士站好似無n車 仲要有可能事主記錯時間 可能一點打後 夜麻麻 又無乜人 去個到搭車十居九經條天橋落 條樓梯最近花槽 但如果事主同個犯係最入個位 點會有人見到 有可能追犯過程好短 可能一落樓梯真係俾人拉左入去 寧願炒車都唔想屈事主

犯人如果老強 都要佢落地獄嫁啦
但睇唔到 點解唔反抗?? 聲線應該可以傳達到訊息令人察覺
有可能追犯過程好短 我諗應該都唔會短

如果咁受辱 正常女人諗野係 反抗 寧願死係刀下(刀真係存在過?)面 定 俾人老強受辱??
手扎左即 腳踢都應該會做到掛 一個人反抗既力可以好大 而亦可能嚇退犯人

其實唔敢反抗好正常 比我都唔敢 佢殺左我咪仆街
唔想死
但邊個話過條女無反抗 佢反抗到個男人先得咖
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多

有舊登以前果種味
以後開post都要加番 (唔關口德撚事)
多謝至尊巴開呢個post
我想問有無任何件事的確有發生過既痕跡?
e.g. 有陌生男人係佢atm攞左錢,有cctv影到可疑人物/事發經過,精液dna (或者洗過西既水),打鬥痕跡

報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案

有咩出奇
幾on9既倒都有嫁啦

一個20 歲既女人 正常智常 會唔會因為唔見電玩匿5 個鐘先翻屋企
其實點解12:40 -1:00 AM 大家都咁質疑一定有人
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題
利伸夜既行開個邊有時真係冇咩人

利申住彩盈
以前接女友放工12點半出門大把人

真心呢?

我間唔中經九龍灣
夜晚有時真係好少人
我覺得時間應該有錯
如果係點幾地鐵站關埋之後
就更加少人

點幾就合理 但係條女咁清楚案發時間?
唔計其他, 淨係電話繩呢下已經笑
電話短繩多數人會隨身帶著, 用來充電, 但有幾多人, 特別係女仔會隨身帶住1, 2米長既繩出街呀
成件事所有野都唔make sense

我就成撚日帶住1米USB線
尿袋用

帶2米除非係帶番學校/工作嘅場所差嘅啫
帶咁長出街做乜

屌冇特登走去買咪用以前隨機附送淨落個D USB線囉
咁都叫疑點

巴打你可以選擇性去答某巴打既意見
有時覺得D無關痛癢既POINT 你可以排除佢
唔一定起晒鋼咁屌, 到時雙方都唔好受
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多

有舊登以前果種味
以後開post都要加番 (唔關口德撚事)
多謝至尊巴開呢個post

口賤撚道德撚直接無視算啦
真心學術討論post係要有既
可唔可以搵一星期7日,每日晚上12:30行一次事發路程,睇下有冇一日真係一個途人都冇

之前住附近, 果條天橋係集合3條村, 彩盈, 彩德, 彩福, 加埋過得寶, 淘大
真係24小時都算多人
報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案

有咩出奇
幾on9既倒都有嫁啦

如果真係做g 只有又食又拎 心有不忿呢個點
利申 假設 唔想亂扣帽子話事主做g
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題

利申住彩盈

真心呢?

我間唔中經九龍灣
夜晚有時真係好少人
我覺得時間應該有錯
就更加少人

點幾就合理 但係條女咁清楚案發時間?

下 清楚就清楚架啦 咁都好質疑? 趕時間返屋企望多望時間咪記得
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

利申住彩盈

真心呢?

我間唔中經九龍灣
夜晚有時真係好少人
我覺得時間應該有錯
就更加少人

我都覺有機會時間有錯 如果1點幾2點真係無咩人
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

就係未知今日警方有咩行動

一開始話係老強
講左係熟人咪俾人知係ptgf
167係描述身高嘅時候講漏嘴
正常係答大概170

167係個女仔落口供講? 點解可以咁準確

可能同佢一樣高?
搶電話就夠膽追佢成條街
聲稱有刀就冇反抗
女主性格好矛盾囉

agger 心理變化好似太大
受害者被人搶完野 而會選擇追上去 我覺得受害者應該都有啲把握/優勢 而呢種優勢可以係身高,體格,環境,「武器」等等
但當犯人亮刀或者聲稱有刀時,受害者就立刻收皮咁,心理未免變得太快

依個變化一啲都唔矛盾
你比人搶野想追返好正常 而且無經過思考既話未必意識到有危險 但一見到有刀 知道自己有危險又唔夠打 梗係收皮啦
但奇怪既地方係 正常人見到佢拎刀 一係同佢死過 一係就閃\大嗌架啦 佢就企係度比人縛

利申住彩盈

真心呢?

我間唔中經九龍灣
夜晚有時真係好少人
我覺得時間應該有錯
就更加少人

我自己住九龍灣,係一個女奴,
通常都要12點到一點星期六
或日係果度等車送條女返上水,
星期六會比較多人,
星期日通常橋對開等車人數至少有5個人,
多起上來幾十人都有,
問題係佢追落橋果段完全冇人見到機會好低,
但會唔會撞中花生撚我就唔敢講
可唔可以搵一星期7日,每日晚上12:30行一次事發路程,睇下有冇一日真係一個途人都冇

之前住附近, 果條天橋係集合3條村, 彩盈, 彩德, 彩福, 加埋過得寶, 淘大
真係24小時都算多人

所以一係佢就記錯 問題係就算記錯點解係天橋追賊果陣會一個人都見唔到同冇人幫?
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵
最大疑點係你地口供都沒靠睇報紙黎重組案情

最慘係出面大把人覺得女仔個CASE無問題 起勢咁屌想討論下既巴絲
時間已經有問題啦

1240以條樓梯為中心點,每條必經路都一定有人,點可能叫搶野無人理 / 附近無行人

地鐵肯定未關閘,樓下巴士站就算尾班車開出都未行到九龍灣啦,一定仲有人等緊車

姦人地點仲可疑

落左樓梯後要企上花槽,之後個鐵閘係拉向馬路黎開,開門位好難企到兩個人。你可以話一前一後,前後腳入去既

當兩個人入哂去,巴士站真係會無人見到有兩個人入左去暗角位? 話就話暗角位但係暗極都有街燈照到一定見到人影。見到有一男一女入去香港人會個一刻咁好心唔拍片?

姦人個角位隔離就係巴士站站頭,仲要係幾條線既站,有無咁好彩一個人都無

當有人但睇唔到啦,大叫都無可能無人聽到掛,角位仲要兩牆回音不知幾大,會咁岩個個都係聾既?

同埋話個個位好偏僻既巴打,親眼去到事發地點望望。完全無新聞圖所影既咁僻,開陽到唔敢係個到痾尿

巴士站有野遮住wo青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞