(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
仲有攞ig黎話條女係雞既
唔好忘記佢電話聲稱比人搶左
如果去完報警 去左醫院 都仲可以用
其他電子工具開post既話 咁佢都幾大生意
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

所以咪話有啲假囉 話條女係雞

我都覺得假 回番上面果個ching咋

一係個ig就一路以嚟都要做佢

一係就出事之後扮係佢

一係就係真係佢

仲有冇其他可能性
真係想知點解條女唔肯驗西
究竟係心理創傷過度 定係假案

勞資........

咩都勞資糾紛 咁唔好覆啦啦不如
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

所以咪話有啲假囉 話條女係雞

我都覺得假 回番上面果個ching咋

我都係 唔排除有啲G博出位拉客姐

果段caption真係變潮文 如果唔係需急錢,又有邊個想做ptgf
真係想知點解條女唔肯驗西
究竟係心理創傷過度 定係假案

勞資........

入面咁撚多精,都唔知幾手西
唔計其他, 淨係電話繩呢下已經笑
電話短繩多數人會隨身帶著, 用來充電, 但有幾多人, 特別係女仔會隨身帶住1, 2米長既繩出街呀
成件事所有野都唔make sense

我就成撚日帶住1米USB線
尿袋用

袋住條線有咩咁出奇?尿袋要用,有時仲會插電腦差電
陰謀撚 會唔會個犯人有後台 諗緊點甩 搵人頂包
過咁耐走撚上大陸啦 犯人圖都冇張
過一排就有人自殺 正實犯人

Btw 邊有咁多陰謀

女事主 有開find my iphone 好易搵到
其實我琴日完單新聞
覺得係唔見咗銀包/手機
驚俾屋企人屌鬼而作

亦有可能係啲屋企人好撚嚴
個日同條仔或朋友玩夜咗
鳩作
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

首先要真有其人,第二個所謂疑犯都未必知道佢係當事人,可能整係搶Iphone,無做過其他野,自己衝出嚟咪好柒

真心如果搶電話比人屈強姦
個女唔肯驗西
有無可能告得入?
或者退一步屈你非禮

疑點利益歸於被告,歸證係原告責任

咁依單野條女唔肯驗西
係咪拉到犯都只可以告佢搶野?

好似有成功告返幾年前老強既案件,不過細節位要齊。大佬條女隨口up就信既男咪好危險

如果條女誠心扑野但告強姦一樣會有齊成個故事同細節位
但唔驗西點知佢受過粗暴性對待?
搶電話就夠膽追佢成條街
聲稱有刀就冇反抗
女主性格好矛盾囉

agger 心理變化好似太大
受害者被人搶完野 而會選擇追上去 我覺得受害者應該都有啲把握/優勢 而呢種優勢可以係身高,體格,環境,「武器」等等
但當犯人亮刀或者聲稱有刀時,受害者就立刻收皮咁,心理未免變得太快
其實點解12:40 -1:00 AM 大家都咁質疑一定有人
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題
利伸夜既行開個邊有時真係冇咩人
報假案動機係咩
想知條女點解要報假案多d(假設)

做ptgf、、、個客屌要閪唔比錢,又搶埋電話,所以老作故事(ff)

咁佢又唔爆條仔係邊個,點幫佢!
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

假設個ig 係真,個ig 四月開
條女可能係新入行新既ptgf
而因為新入行乜都唔識又冇乜危機意識
(好似出嚟之前會交換晒身高同相?)
點知出到嚟個男人係變態佬嚟鐘意刺激
一早諗住係天橋底做但冇同個女仔講
(所以佢有齊工具 又熟路)

出到嚟個女仔唔肯 >>> 強姦

利申:想做tvb 編劇,作文5**

創意台 下一頁
可唔可以搵一星期7日,每日晚上12:30行一次事發路程,睇下有冇一日真係一個途人都冇
到底蒙眼既目的係咩?

女事主係比人搶野,追,再比人亮刀威脅

成個過程其實已經知道條友個樣,大概既特微

而且清楚知道事發地點,咁個條友仲蒙佢眼目點係

咩? 如果係怕事主認出自己已經冇可能

而係強姦既過程唔係塞住事主個口,選擇蒙眼亦顯得戇鳩

利申9up
九龍灣尾班車去觀塘1點都仲有,冇咩理由1點都未到就落左閘。

另外由天橋追到事發地點有成百米,晚上12:30好難會一個人都冇,如果大叫打劫我唔太信冇人會理。

我假定成件事有發生,我首先覺得女事主可能記錯案發時間

我諗呢度所有人都agger

根本可以準時up到案發時間先唔合理

返工放工都係果d時間,有幾難?你預左平時放工大約幾點去到邊好合理

呢位巴打講野就有D理性支撐論據啦
你放工 去到邊個位 其實時間唔會太錯
你叫警方去行一次 案件重組 都知時間唔會出入太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞