(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
理性上,我係認同疑點重重
但,算喇,而家啲人太民粹
已經信哂一面之詞

你既疑點係點黎先?
宜家個論點已經去到

個犯本身就已經打算劫色 , 劫財只係STEP 1 用來引個女事主落去預設地方犯案

係咪即係咁?

如果要引 點解要打劫而唔係直接搶?
打劫通常有武器 對方唔敢追

我就係提出來 睇下有幾多人信呢個論點
我個人亦打多左句 係咪即係咁?

因為我都抱有疑問
頭先係餐廳聽到人話個女仔追返個賊好on9
但其實我稔我第一個反應都係會追
部電話又貴又多私人野

正常人係會覺得追住叫有人會幫,
但唔會諗到追追下冇人幫仲會比人女返轉頭

我岩岩都係到諗 如果我係佢
我本能反應都會追
因為真係會諗住一路大叫一路有人幫
另外想講

有人講話約PtGf 凈係拖手睇戲
其實都係好合理推斷

好多PtGf 都會陪約會形式工作

而德福MCL 尾場9:40/10:00
睇完戲既時間同犯案時間吻合
根本就係啲報紙佬誇大/扭曲事實,大部分都係水份黎
可能係有強姦到,但過程一定無咁on99
大家諗下
除左約見面之外
根本無可能知高度

仲有一個可能性係男女差唔多高 條女就可以肯定167
宜家個論點已經去到

個犯本身就已經打算劫色 , 劫財只係STEP 1 用來引個女事主落去預設地方犯案

係咪即係咁?

我覺得依個可能性係合理啲

我覺得係原本淨係想搶野
因為正常黎講,你搶左條女野佢會唔會追你
真係五五波,冇人會估到

咁眼罩都出動埋 呢個係咩諗法???
宜家個論點已經去到

係咪即係咁?

我覺得係原本淨係想搶野
真係五五波,冇人會估到

水份
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂,就一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

我block 晒 高質好多

岩, block晒班人, 道不同不相為謀, 有d咁低質既人真係社會既可悲. 一味話個事主d証據好可疑, 根本為反而反, 大家都係手握咁多表面證據, 有d人會分析為事主老屈, 有d人會信事主, 其實當中睇到d人既智商, 知識, 對事物既睇法既深入都存在好大距離, 偏偏大家都係生活係同一社會, 真心覺得不同智力既人走埋一齊, 正常智慧既人好慘

雖然低質咗啲 但唔可排除依個可能性(勞資糾紛)當然唔應該一嚟有對女人就係雞嘅思想

我相信大部份就以上表面証據而選擇偏向信事主既人都會考慮過所謂勞資糾紛或老屈疑犯呢d 可能性, 而我想講既就係呢d人選擇信事主同個d一路覺得不合理既人就有智商, 知識上既分別

香港係行無罪推定
一句咁既野屌打死你

點屌打死我?? 有話過宜家事主講既野係100%事實 ? 純跟眼前所得証據偏向信事主係有問題? 無罪推定, 咪笑撚死人, 有撚人宜家話個疑犯係100%兇手呀

眼前所得證據咪得
CCTV 影到有個男人
九龍灣果個鐘數人流唔少
女人一面之詞

比人屈個疑犯係咪死左, 唔見佢既點解
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂。條仔唔撚順氣,一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦
根本就係啲報紙佬誇大/扭曲事實,大部分都係水份黎
可能係有強姦到,但過程一定無咁on99

畜意扭曲事實可以係引狼入室嘅做法
心水清嘅巴打一早講左
見到有人話搵到條女係PTGF,而假設呢個係正確嘅,咁就可以推斷到疑犯又食又拎。

疑犯知道女事主係PTGF。憑followers/IG持有人post果啲「感謝Post」推斷到女事主大概收入,加上犯人對女事主呢位PTGF有興趣。

所以約女事主出嚟,先搶電話引女事主去疑犯計劃好的事發地點,並聲稱有刀企圖令女事主不敢求救,繼而強姦並且威脅女事主講出ATM密碼

但前設係女事主係PTGF前設為真

獎門人你呢條線我覺得大家值得思考
大家諗下
除左約見面之外
根本無可能知高度

仲有一個可能性係男女差唔多高 條女就可以肯定167

係 而家ptgf個point 得身高
如果要証明女事主因做ptgf 而比人又食又拎
就要多啲証據
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂,就一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

有可能,不過會比道德撚屌
見到有人話搵到條女係PTGF,而假設呢個係正確嘅,咁就可以推斷到疑犯又食又拎。

疑犯知道女事主係PTGF。憑followers/IG持有人post果啲「感謝Post」推斷到女事主大概收入,加上犯人對女事主呢位PTGF有興趣。

所以約女事主出嚟,先搶電話引女事主去疑犯計劃好的事發地點,並聲稱有刀企圖令女事主不敢求救,繼而強姦並且威脅女事主講出ATM密碼

獎門人你呢條線我覺得大家值得思考

多謝支持
宜家個論點已經去到

係咪即係咁?

我覺得係原本淨係想搶野
真係五五波,冇人會估到

我覺個犯係諗條女追就落手 唔追就算

不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理
2X歲少女 唔一定係等於唔識反抗/會嚇到發呆

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知

對方仲要得167

呢下先奇 除非條女知同條仔都係一樣高 有乜理由可以咁清楚係167cm

約PtGf 果陣方便相認
曾提及高度

其實我覺得167係大概姐 無人話過167係個女仔錄口供講
可能係警犬錄口供時個女仔比畫過 警犬再比個大概報紙姐
成日針著無可能知167真係好無謂
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂。條仔唔撚順氣,一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

希望女權撚睇下呢個推斷合唔合理
做PtGf
最怕比熟人同家人知
點解警犬咪幫個強姦犯做拼圖或者公開係咩國藉既人
另外想講

有人講話約PtGf 凈係拖手睇戲
其實都係好合理推斷

好多PtGf 都會陪約會形式工作

而德福MCL 尾場9:40/10:00
睇完戲既時間同犯案時間吻合

唔好再話無人
1240呢個位係人潮較多既時間

如果真係PTGF我都會懷疑係俾人約左出黎
但都冇乜理由會自願跟人入左個咁既位

相識 舊同學?? 舊同事 ?? 唔係一個女仔點會話跟就跟人去黑暗位
呢個[相識]位 我真係好著重

希望女權撚睇下呢個推斷合唔合理
做PtGf
最怕比熟人同家人知

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞