(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

自首

同我諗一樣, 除非咁傻走去自殺冇人知, 唔係既一定走出黎澄清.
奈何好多人依然覺得事主作故仔係有道理過個d所謂既不合理疑點

你都on 撚鳩既
如果係恩客走數俾人老屈強姦仲去自首就真係弱智啦
因為條女反口強姦都係照入,只要條女死口話果刻唔願意就入硬
香港d 強姦法就係咁on 9

有幾弱智先講得出以上説話, 恩客走數被老屈強姦, 唔走出黎澄清, 反而搏差佬揾唔到自己
遭四眼男搶iPhone及銀包。她大叫並尾隨追落橋底,反遭亮刀脅迫「滅聲」

由橋追到橋底,都有一段距離,冇人聽到?

復拖到天橋底圍網內陰暗處禁錮,用USB線綁手及蒙眼強姦。

點解要姦唔一早姦?(如果有預謀想引個女仔落去個個位強姦既話佢應該準備套戴套而唔係沖水?)

蒙眼?冇啦啦又多咗個蒙眼?如果我自己係個賊我有塊布我應該會塞住個口而唔係蒙眼,始終附近都有巴士站都多人流

期間淫魔主動向受害人搭訕,出言陰森恐怖

呢到懷疑報紙佬用錯字

參考下呢段,我覺得幾合理

黃稱不少罪犯都是機會主義者,犯案時隨着事情變化而干犯更多罪行,他舉例羅君兒被綁架案,賊人初時只是入屋爆竊,其後見有機會遂綁架羅。他估計本案疑犯很可能原只想搶劫女事主,但見事主追來,心理上認為有機會,於是強暴事主。

入屋 同 公眾地方 已經2個唔同情況
不穩定因素好多
我反而覺得果塊地點強姦... 碎石地... 又勁污糟 企係度姦?

我都咁話 叫我企喺果度一分鐘已經想嘔 仲要天橋底 實好多米奇老味
憨鳩關你撚事
仲有一樣野, 就係報紙講既野, 警方公佈既野, 有可能係專登做假, 目的係比犯人睇, 等佢以為自己好撚醒然後鬆懈, 咁就會做出好多on9野, 等警方易D拉到佢.

上面有人話佢係高智慧罪犯
大佬佢有D經驗,熟環境最多表示佢唔係新手,同埋有D膽識
唔等於係高智慧罪犯啊屌你真係小說睇上腦咩

今時今日係香港做呢D野,百分之一百會拉到
真係高智慧就根本唔撚會老強人

好多人係比條J控制住個腦的.
仲有, 新聞話個賊迫佢講埋ATM密碼

照計個賊一去撳錢就check到, 部部機都有cam, 實影到佢個樣出黎通緝

到而家都冇???

呢個POINT 其實可以無視
除非係蝻 如果唔係正常港人都唔會蠢撚到問PW去ATM拎錢

(唔排除有蝻新來唔知ATM有裝CCTV )

CAP帽口罩已經OK

唔接受你呢個POINT
如果你真係去ATM拎錢
仲方便警方捉你 一定

咁你拎提款卡黎點拎錢?

你報警 警方已經張開網啦
女事主ACC一動 邊部ATM都會知
再CALL機叫伙計上去 其實真係好易

咁我問返你轉頭拎ATM卡做乜?

我係個犯 拎ATM 一係為錢 想襟返岩岩筆錢 當打和
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論

就算係ptgf都應該係老強
大佬話真係貪爽咩係個個位度搞
你自己睇下d ptgf幾撚串啦會應承大街大巷同你搞

同佢講玩完1皮
所以當時就冇叫到救命
但係扑完唔比錢,所以返屋企報警
利申虛構
最奇怪係暈左五個鐘,點解會無啦啦暈左咁耐?佢又唔係俾人扑暈,你話佢嚇到精神崩潰,但係點解係俾人姦完先暈 唔係應該一開始或中途暈架咩⋯⋯ 同埋做戲咩 邊有可能暈咁耐
憨鳩關你撚事

有冇睇標題呀
就嚟放lunch啵
收埋部電話先啦同學

望乜鳩啫

呢個真定假?

假既居多

假你老母咩

真假無人知住
但成件事根本就唔合理
睇死條女遲d一定改口供
之後話太驚所以記錯野

係真既有咩証明呀 你老母
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?
如果四個鐘傾計,會唔會係開頭傾計 臨尾先至強姦呢? (假設佢地係識既)開得坐係到傾計應該冇人理,去到之後先至有強姦諗頭 。
理性分析喎
最奇怪係暈左五個鐘,點解會無啦啦暈左咁耐?佢又唔係俾人扑暈,你話佢嚇到精神崩潰,但係點解係俾人姦完先暈 唔係應該一開始或中途暈架咩⋯⋯ 同埋做戲咩 邊有可能暈咁耐

就目前資料(報章)

冇任何迷暈過程 事主冇提出任何化學物異味

如果有用布整暈嘅話應該就一早有預謀
有乜理由可以就咁暈五個鐘 拍戲 定比條友點穴

一個人驚, 特別係女仔, 就會血糖低, 血糖低就會暈, 呢D事經常性有.
男人都會, 只係女仔特別容易嚇到暈.
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

應該係事主自己憑記憶同印象 做手勢比警方睇疑犯高度去到邊 由警方推論出個數字
開呢種topic比大家天馬行空想像下又可以砌人生豬肉

多謝樓豬

試係唔同角度諗野 , 可能會接受更多資訊

一個人驚, 特別係女仔, 就會血糖低, 血糖低就會暈, 呢D事經常性有.
男人都會, 只係女仔特別容易嚇到暈.

我諗重點係暈幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞