(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

講得出167真係唔合理 冇理由單憑第一次嘅觀察可以知道實際身高係167 最多係大約170

佢係話,條仔一碌柒咁啊,啲猶差咪錄撚錯左口供囉

mk腔

我再講多次我既睇法 可能係事主憑記憶同印象同警方講疑犯身高大約同佢差幾多 跟住警方用哩啲資料去推論一個range 再攞中間數 都未定

利申9估

我同你諗嘅都係一樣
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論

就算係ptgf都應該係老強
大佬話真係貪爽咩係個個位度搞
你自己睇下d ptgf幾撚串啦會應承大街大巷同你搞

同佢講玩完1皮
所以當時就冇叫到救命
但係扑完唔比錢,所以返屋企報警
利申虛構

玩完一皮,玩埋綁手蒙眼,扑完唔比錢,仲要拎埋銀行卡同IPHONE

番到屋企報警,就話比人強姦

我都覺得係咁

可以試下用依個論點討論

唔好咁啦
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

首先要真有其人,第二個所謂疑犯都未必知道佢係當事人,可能整係搶Iphone,無做過其他野,自己衝出嚟咪好柒

真心如果搶電話比人屈強姦
個女唔肯驗西
有無可能告得入?
或者退一步屈你非禮

疑點利益歸於被告,歸證係原告責任

咁依單野條女唔肯驗西
係咪拉到犯都只可以告佢搶野?

咩報
仲有攞ig黎話條女係雞既
唔好忘記佢電話聲稱比人搶左
如果去完報警 去左醫院 都仲可以用
其他電子工具開post既話 咁佢都幾大生意
利申 FF
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎
想知條女點解要報假案多d(假設)
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

所以咪話有啲假囉 話條女係雞
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

我都覺得假 回番上面果個ching咋
真係想知點解條女唔肯驗西
究竟係心理創傷過度 定係假案
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

c你老母hing呀

首先要真有其人,第二個所謂疑犯都未必知道佢係當事人,可能整係搶Iphone,無做過其他野,自己衝出嚟咪好柒

個女唔肯驗西
有無可能告得入?
或者退一步屈你非禮

咁依單野條女唔肯驗西

個source到底邊度黎?
講黎講去都無人比到
利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

c你老母hing呀

利申 FF

據聞個ig四月已經用緊

但事發之後仲拉客喎

我都係 唔排除有啲G博出位拉客姐
最近花槽個巴士站有瓦遮頭 有大塊野遮住 除非條龍尾去到好長 後面啲人先可能見到個花槽 仲有個個等車都dup低頭禁手機啦 最近個位巴士站好似無n車 仲要有可能事主記錯時間 可能一點打後 夜麻麻 又無乜人 去個到搭車十居九經條天橋落 條樓梯最近花槽 但如果事主同個犯係最入個位 點會有人見到 有可能追犯過程好短 可能一落樓梯真係俾人拉左入去 寧願炒車都唔想屈事主

犯人如果老強 都要佢落地獄嫁啦
但睇唔到 點解唔反抗?? 聲線應該可以傳達到訊息令人察覺
有可能追犯過程好短 我諗應該都唔會短

如果咁受辱 正常女人諗野係 反抗 寧願死係刀下(刀真係存在過?)面 定 俾人老強受辱??
手扎左即 腳踢都應該會做到掛 一個人反抗既力可以好大 而亦可能嚇退犯人

個女唔肯驗西
有無可能告得入?
或者退一步屈你非禮

咁依單野條女唔肯驗西

如果真係西都唔肯驗就一定冇得告強姦,
除非拉到比警CHOK到自爆架啫。
但拉到先算,分分鐘又係隔離國家啲人落來打劫
順便食個快餐,正常香港人好難會選果度落手

個女唔肯驗西
有無可能告得入?
或者退一步屈你非禮

咁依單野條女唔肯驗西

個source到底邊度黎?
講黎講去都無人比到

IGNORE 呢個POINT先啦,當佢肯驗的
時間已經有問題啦

1240以條樓梯為中心點,每條必經路都一定有人,點可能叫搶野無人理 / 附近無行人

地鐵肯定未關閘,樓下巴士站就算尾班車開出都未行到九龍灣啦,一定仲有人等緊車

姦人地點仲可疑

落左樓梯後要企上花槽,之後個鐵閘係拉向馬路黎開,開門位好難企到兩個人。你可以話一前一後,前後腳入去既

當兩個人入哂去,巴士站真係會無人見到有兩個人入左去暗角位? 話就話暗角位但係暗極都有街燈照到一定見到人影。見到有一男一女入去香港人會個一刻咁好心唔拍片?

姦人個角位隔離就係巴士站站頭,仲要係幾條線既站,有無咁好彩一個人都無

當有人但睇唔到啦,大叫都無可能無人聽到掛,角位仲要兩牆回音不知幾大,會咁岩個個都係聾既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞