(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
唔驗傷係咩玩法

到底邊撚度有講唔驗傷
仲未有人答到我

咪係我睇左幾份都冇講

上面有人講到驗左傷警方先公開係強姦案

咁公開左未呢?

你唔打去警署問公開左資料未?
而家係咪你幫手查案?
你老幾呀小朋友?
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

容貌不夠清晰,但又可以認到係佢
好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

我個point都係個地點
點撚樣可以去到個個位
如果唔係老強又點會去到個個位

可能條友一早想老笠條女

所以約左條女出來做交易,話要去果個位做

扑完唔比錢,總搶埋電話,條女唔服咪報警老強

依個情節解釋到 點解幾鐘都唔嗌,同點解揀依個地點

乜撚嘢都假設係性交易?屌你老母
其實話就話理性討論
但又話條女係雞成單嘢係勞資糾紛嘅撚樣係咪block得?

block 左好幾個

真係痴線 上面話理性分析左:條女係雞
仲沖入嚟係度大大聲聲話理性分析
癲人唔癲果陣都幾理性嘅
唔驗傷係咩玩法

到底邊撚度有講唔驗傷
仲未有人答到我

咪係我睇左幾份都冇講

即係驗左傷喇
連登神探又得一分

睇返果個巴打啲嘢先啦
其實正常情況 女仔畀人搶嘢都應該會嚇到反應唔到
更何況對方話自己有武器

嚇到4個鐘都反應唔到?
中馬上風定係比人點左穴?
其實話就話理性討論

block 左好幾個

癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左
唔驗傷係咩玩法

到底邊撚度有講唔驗傷
仲未有人答到我

個個都只係引用句返屋企同家人傾完之後先去報警

之後幾頁後又有人話佢唔驗,理性討論
唔驗傷係咩玩法

到底邊撚度有講唔驗傷
仲未有人答到我

咪係我睇左幾份都冇講

即係驗左傷喇
連登神探又得一分

睇返果個巴打啲嘢先啦

最撚討厭呢啲大字引戰撚,
討論梗係有好多野愈辯愈明,
係啱嘅唔需要做特別野特顯自己
留名睇罵戰
其實話就話理性討論

block 左好幾個

癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左

#674 Pokemon大師 8分鐘前

理性分析咪條女係雞囉
硬要唔比人講依個論點咁唔理智
為反而反

真係人唔笑呢
更何況對方話自己有武器

嚇到4個鐘都反應唔到?

東方話條女精神崩潰暈咗

係咁

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

係咁

點睇

好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

可能條友一早想老笠條女

所以約左條女出來做交易,話要去果個位做

扑完唔比錢,總搶埋電話,條女唔服咪報警老強

依個情節解釋到 點解幾鐘都唔嗌,同點解揀依個地點

乜撚嘢都假設係性交易?屌你老母

約去咁既地方都叫解釋到, 唔話你弱智都唔得la.
仲要約係收工番屋企途中, 係咪無腦到咁
其實話就話理性討論

block 左好幾個

癲人唔癲果陣都幾理性嘅

笑左

希望以後警方要市民提供資料破案個陣可以一開始就利申定受案人唔係雞/ptgf先

咁以後班友應該冇野好講 因為唯一識講既已俾人講左
唔驗傷係咩玩法

到底邊撚度有講唔驗傷
仲未有人答到我

咪係我睇左幾份都冇講

即係驗左傷喇
連登神探又得一分

睇返果個巴打啲嘢先啦

最撚討厭呢啲大字引戰撚,
討論梗係有好多野愈辯愈明,
係啱嘅唔需要做特別野特顯自己

咪就係講左咁撚耐都無人答到我無驗傷個point邊度黎
呢樣野跟撚本係以誐傳誐
會唔會強姦係假

條女同條仔之間有糾紛(e.g條仔想問條女拎錢)

條仔因爲需要錢所以搶走部手機,女追上去。條仔求條女俾錢佢但失敗,最後聲稱自己有刀逼個女仔講出ATM帳號密碼。

個女仔為免再俾條仔纏最後決定指出條仔強姦佢

有啲1999
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

咁有啲人額頭高啲低啲㗎嘛..
有話正常人就一定eye level 嘅
有人會習慣dup 低或者 顎高嘅啫
推理小說未必一定啱

有參考價值
如果無頭緒 呢方面既方法的確可以入手一試

(離題)
更何況對方話自己有武器

嚇到4個鐘都反應唔到?

仲要同個犯吹水唔走
更何況對方話自己有武器

嚇到4個鐘都反應唔到?

東方話條女精神崩潰暈咗

係咁

點睇

好亂呀

第高
衫褲,外套,背囊顏色

有出現唔等於有老強

唔好偷換慨念

點撚樣可以去到個個位

根本就冇人影到有人強姦
成件事都係個女事主講
除非係警察公佈

冇錯, 一直都係得條女既口供同報紙佬收風+幻想出黎, 好似未有正式公佈
幾多真幾多假就唔知, 不過就咁睇個故仔都唔少可疑地方
就好似上面有唔少巴打話果段時間條女大叫, 又會咁岩果度冇人
既然係港鐵閉路電視發現涉案男子被拍下, 咁我覺得附近應該唔會冇人, B出口天橋就算1點都仲有人出出入入, 唔通D人以為佢地拍緊戲?

利申: 最近睇返火鳳, 希望冇入錯領域

首先一個好弱智既論點係"又會咁岩果度冇人". 你諗下如果唔係無人, 個賊都唔會出手. 佢就係等一個女仔單身先出手, 有咩咁出奇. 咁岩無人, 係揀當然揀無人既時候出手呀, 個賊都正常過你地.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞