(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

就係未知今日警方有咩行動
其實點解12:40 -1:00 AM 大家都咁質疑一定有人
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題
利伸夜既行開個邊有時真係冇咩人

利申住彩盈
以前接女友放工12點半出門大把人
按東方說法賊又有水 刀 布 理論上佢目的唔只係搶野啦 但個賊係搶完即跑 初時行動唔似想姦人 除非賊料事如神 估到條女一定會追 仲要四周冇人 再引佢去案發現場
到底蒙眼既目的係咩?

女事主係比人搶野,追,再比人亮刀威脅

成個過程其實已經知道條友個樣,大概既特微

而且清楚知道事發地點,咁個條友仲蒙佢眼目點係

咩? 如果係怕事主認出自己已經冇可能

而係強姦既過程唔係塞住事主個口,選擇蒙眼亦顯得戇鳩

利申9up

冇人性諗法: 需要蒙頭入閘

利申 唔知事主咩樣
九龍灣尾班車去觀塘1點都仲有,冇咩理由1點都未到就落左閘。

另外由天橋追到事發地點有成百米,晚上12:30好難會一個人都冇,如果大叫打劫我唔太信冇人會理。

我假定成件事有發生,我首先覺得女事主可能記錯案發時間

我諗呢度所有人都agger

根本可以準時up到案發時間先唔合理

返工放工都係果d時間,有幾難?你預左平時放工大約幾點去到邊好合理

呢位巴打講野就有D理性支撐論據啦
你放工 去到邊個位 其實時間唔會太錯
你叫警方去行一次 案件重組 都知時間唔會出入太大

叫警訊演一次
真係想知點解條女唔肯驗西
究竟係心理創傷過度 定係假案

勞資........

入面咁撚多精,都唔知幾手西

做雞比人搶野,咪報警話老強囉

再講又要打飛機
報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題

利申住彩盈

咩日子先 平日1-5
我想問有無任何件事的確有發生過既痕跡?
e.g. 有陌生男人係佢atm攞左錢,有cctv影到可疑人物/事發經過,精液dna (或者洗過西既水),打鬥痕跡

利申住彩盈

真心呢?

利申住彩盈

咩日子先 平日1-5

咩日子都試過 星期日d人咪又要出黎食飯食糖水放工
到底蒙眼既目的係咩?

女事主係比人搶野,追,再比人亮刀威脅

成個過程其實已經知道條友個樣,大概既特微

而且清楚知道事發地點,咁個條友仲蒙佢眼目點係

咩? 如果係怕事主認出自己已經冇可能

而係強姦既過程唔係塞住事主個口,選擇蒙眼亦顯得戇鳩

利申9up

冇人性諗法: 需要蒙頭入閘

利申 唔知事主咩樣

難聽果句女女女得落應該唔差 除非真係好似你咁諗

利申住彩盈

真心呢?

呃你爛J

利申住彩盈

咩日子先 平日1-5

1-5 囉 有時夜收工係有人既 小猫23 隻囉
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

就係未知今日警方有咩行動

一開始話係老強
講左係熟人咪俾人知係ptgf
167係描述身高嘅時候講漏嘴
正常係答大概170
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多

岩,我都過黎傾算
唔同班口德撚嘈
認真,可以拎份am730望望,有影到推閘入去個位同案發時間

但如果有一個男人攞住個女人手袋跑(報紙話搶埋手袋),後面有一個女人追,平常人見到一定幫。

所以首先要學你講,成段路就算有人經過,但一個人都睇唔到以上情況。

利申住彩盈

咩日子先 平日1-5

咩日子都試過 星期日d人咪又要出黎食飯食糖水放工

六日多唔出奇 但1-5 我覺得得幾知人唔出奇
報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案

有咩出奇
幾on9既倒都有嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞