(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
只能講你地都係正常人,無犯罪經驗,要姦一條女,其實唔難.
所有讀過犯罪學既人都知, 所有強姦犯都知, 要控制一個女人, 尢其係入世不深的學生妹, 其實唔難.

ching你係咪之前講監獄啲野果個

係, 坐個幾年監, 見過無數咁多個犯, 一齊傾佢地既野, 根本現實同連登仔幼稚既思想好唔同. 現實既情況係, 要姦一條女, 比你地想像中易好多, 只係上得山多終仆街, 實拉到的, 到時一次過找數, 判終生都唔出奇.
淫魔在橋底禁錮女受害人時,港鐵站在尾班車開出後拉閘,故途人更加稀少,而現場對開的觀塘道多個巴士站,案發時亦無人候車,令淫魔有機可乘。

案發時冇人候車?
有人係現場證實?定個女仔自己講?
(正常你追晒賊+俾人禁錮仲留意到附近冇人候車?)

btw 黃埔開去觀塘尾班車係 01:02

地鐵同巴士一定仲未尾班 東方講錯晒

事主記錯案發時間?一點仲搭到車wo 落左閘就應該接近2點?

一係佢記錯 一係就根本冇發生過
12點半條天橋有仲好多人 如果追賊根本唔會冇人理

如果1點幾2點就好合理 真心個個時間無咩人 橋底又黑 又少n車
loop 到個真相出黎為止, 眼仔快自首證明條女係ptgf
充電線係咪蝗語?

現階段有必要執著?

死返出去啦柒頭 充電線又係蝗語?咁你講 應該點叫?

收皮啦癲狗 問吓唔撚得呀?
屌你老母

咁應該點講先唔係蝗語 真心想知

躝啦柒頭 一開波就發癲鬧人
死撚咗佢啦屌你老母臭閪

諗住高質討論都係要沖幾條傻閪入嚟

書面語又話蝗語 不如全部用英文啦 不過連登仔識閪英文咩 得把口
淫魔在橋底禁錮女受害人時,港鐵站在尾班車開出後拉閘,故途人更加稀少,而現場對開的觀塘道多個巴士站,案發時亦無人候車,令淫魔有機可乘。

案發時冇人候車?

人地無話巴士尾班,係你FF
仲有佢話12:4x係開始搶電話
跟住中間追賊>挾持>捆綁>拖去案發現場
姦緊果陣落左閘係唔出奇
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??

女事主跟本係度享福跟性愛!

走開啦屌

案發時冇人候車?

東X有機會自己完故
佢個報導 我覺得更可疑 好似要一套電影要趕埋尾咁
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement
報紙佬就鳩噏啦

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢
報紙佬就鳩噏啦

sor 1999左

案發時冇人候車?

事主記錯案發時間?一點仲搭到車wo 落左閘就應該接近2點?

一係佢記錯 一係就根本冇發生過
12點半條天橋有仲好多人 如果追賊根本唔會冇人理

如果1點幾2點就好合理 真心個個時間無咩人 橋底又黑 又少n車

我好質疑係佢係12點半比人搶手機個位
真係有人搶野點會冇人見到冇人幫 而家仲未有証人?
支持樓豬持平討論
係有好多不合理既地方
時間
地點
犯案手法

12點幾 係夜 但冇人?
黨鐵12點幾落閘?

果個位係第一犯案現場 ?
疑犯踩過線?知道個位靜兼冇鎖?

利申:睇左5百幾集柯南
開呢種topic比大家天馬行空想像下又可以砌人生豬肉

多謝樓豬

案發時冇人候車?

東X有機會自己完故
佢個報導 我覺得更可疑 好似要一套電影要趕埋尾咁

基本上有意冇意間補晒蘋果的奇怪位
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??

女事主跟本係度享福跟性愛!

你老母當年都好撚享受比人輪姦先生到你呢條柒頭出黎.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞