(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂,就一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦

好完整,最有可能,只要證到條女係ptgf咁呢個推測就應該有錯。

呢個就似樣啦, 不過前設係要證明條女係PTGF, 電話都冇埋, 冇左交易記錄點證明?

正常係ig inbox 約再交換電話?

應該一路都會dm掛 真係firm見面先比電話好似安全啲
利申:9up

希望女權撚睇下呢個推斷合唔合理
做PtGf
最怕比熟人同家人知

毒撚點會咁夠疆
你講既行為根本係痴線佬

幫襯得PtGf 啲人好正常?

咁就唔係毒撚啦
其實不嬲講緊叫ptgf個班唔係毒撚
真係毒撚點會敢做呢d
係你地上得多連登理解錯毒撚姐

毒撚有痴線佬
痴線佬就係毒撚咩

毒撚有痴線佬
所以件案咪有可能囉
戇撚鳩
又話理性分析
之後一提出話性交易/ptgf就話人痴線唔理性
之後啲推論就話人冇實證咩報紙點講呀之類
大佬呀而定就係要搵所有可能性
再搵返最合理嗰幾個
實係有晒證據咩都知所有資訊都係真實嘅一早破咗案啦
又淨係識屌人好唔理性好痴線
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別
根本咪又係逆向歧視非黑即白
如果要呢種咁嘅理性討論咁不如去上baby condom算啦
留名1001 等至尊開#2 繼續
留名1001 等至尊開#2 繼續
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
Mark低啲名等鞭屍好過
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性
其實而家警方反而要從閉路電視(德福/地鐵)
睇下佢究竟有冇同個疑犯一齊行 先再諗下一步既方向

如果有既話咁已經估到8899
但如果條女真係清白 (包括完全唔識條仔 不論佢係咪做PTGF都好 就算佢做唔代表可以老強) 咁可以擴大個搜查範圍

諗起之前D女報假案 比人搶BB
最後個CAM影到佢根本就冇帶B 係自編自導自演
https://lihkg.com/thread/235594/page/1

幾粒鐘就討論到爆POST!!! 大家接力接力
集思廣益
條167 既毒撚 約左個PTGF ,出到黎條女唔撚比佢屌,齋同佢行街波邊都唔比佢掂,就一手搶左佢電話,帶左條女去天橋底,條女以為佢玩野所以無大叫,最後條仔話扑完野先比錢比電話,

點知扑撚完喇,條仔反口,唔比錢佢不特止,仲要脅佢話打比佢老豆老母聽話佢做雞,迫佢講提款卡密碼,呢個就係連登神探一直唔明點解個賊夠膽拎ATM既密碼既原因,因為個賊以為有痛腳捉住條女

咁最後條女番到屋企,諗諗下比人又食又拎好撚傻豬豬,但係又同唔到屋企人解釋同條仔既關係,就索性話比人強姦

好完整,最有可能,只要證到條女係ptgf咁呢個推測就應該有錯。

呢個就似樣啦, 不過前設係要證明條女係PTGF, 電話都冇埋, 冇左交易記錄點證明?

正常係ig inbox 約再交換電話?

應該一路都會dm掛 真係firm見面先比電話好似安全啲
利申:9up

Agger
一半真一半假
先可以作到咁
不如試下代入個女仔既角度
對面話有刀 佢驚唔敢大嗌 其實都正常架喎
唔係個個心理質素咁好 你地馬後炮討緊係多野講啦
果個位睇返相係有海布同草遮住
加上唔少巴打都話其實果度好靜(我冇去過)
比個賊嚇到不知所措帶左入去
正常人一開始比人強姦一定會嗌救命
假設佢一開頭嗌冇人經過聽到
嗌嗌下嗌到崩潰唔嗌唔出奇
點解個個都話姦左4個鐘冇人聽到救命聲好可疑?

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點
點會連用咩線綁自己都有幾個版本
以前d報導好似未試過咁 最多都係邊份報紙資料齊d

另外有冇人覺得個賊好聰明
應該有預謀犯案 唔係點會有水沖身

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理
2X歲少女 唔一定係等於唔識反抗/會嚇到發呆

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知

我覺得其實有大叫 只係冇人聽到
因為有d巴打又話果度好多人
有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
如果多人點會冇人拍片/幫手?
有片又點解重未見到?
所以我信當時係冇人/少人 先比個犯有機可成

多人,係因為係巴士站上MTR
少人,係因為夜(冇巴士,一點後冇MTR),嗰個位置有工程做緊,橋底鐵絲網後等於多左兩重圍版,一般望唔到入去

案發時間係星期六到日凌晨12-5 a.m ,如果有巴打質疑咁都睇唔到,我會建議你地實地望一望有幾多盲點,我只覺得如果唔敢嗌救命的話,諗埋如果已經冇乜巴士上落客的話,我又唔覺得呢個疑點有咁大

又再講番
係仲有巴士小巴
MCL 尾場1230 左右散場
案發時間為趕尾班車高峰

睇唔到 同唔叫救命 差好遠

唔係有單咁嘅野,你企入去唔嗌的話保證冇人會望入去
做乜個個都話係ptgf
係咪食女食上腦

線唔係得一條
但睇下巴打你去唔去接觸多一方面既訊息同意見

我覺得最可疑係點解份份報紙報導都有出入 係個女仔講野唔清唔楚定點

有刀果陣[應該}未扎手
可以試下邊走邊叫救命,真係好正常 拎唔到手機 話有刀,咪反方向走囉
其實呢個行為要試 自救黎 特別係好多巴打都睇少女性果種危機自救處理

其實,呢到先係最緊要 點解唔試大叫救命 係未被人令自己失去行動活動之前,真係好想知咩情況下,竟然會令犯手人覺得事機成熟 最作出行動

真係好想知

有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
有片又點解重未見到?

少人,係因為夜(冇巴士,一點後冇MTR),嗰個位置有工程做緊,橋底鐵絲網後等於多左兩重圍版,一般望唔到入去

案發時間係星期六到日凌晨12-5 a.m ,如果有巴打質疑咁都睇唔到,我會建議你地實地望一望有幾多盲點,我只覺得如果唔敢嗌救命的話,諗埋如果已經冇乜巴士上落客的話,我又唔覺得呢個疑點有咁大

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

唔嗌係無人知
我認同

比人老強無封口唔嗌救命?

有刀果陣[應該}未扎手

真係好想知

有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
有片又點解重未見到?

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

仲要係假日晚

有刀果陣[應該}未扎手

真係好想知

有d又話少人 好難判斷
但係點解多人都落到手?
有片又點解重未見到?

又再講番
係仲有巴士小巴
案發時間為趕尾班車高峰

咁個犯拖條女入去都冇人見到? 如果係咁 條女真係慘

好高質
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

而家都冇足夠證據話條女講既野係事實既全部, 單方面既指控要去證實
當然亦都有可能條女講既野係真, 同時亦可能有第二個版本, 而家大家都係從唔同方向猜測, 根本冇可能話邊個岩邊個唔岩, 係睇邊個推論更合理姐, 不過有時啲痴線佬又唔可以合理推測, 所以大家都係理性分析下會出現咩情況

動機呢?又答唔知?唔知唔緊要
我任你作,你試下作個make sense既故事出黎

所以咪唔make sense 囉

即係假設冇老強發生過
叫你作返個故出黎啊

點解要作故 冇人知真實係點
宜家係講緊條女講既嘢唔合理呀
你咪撚再偷換概念啦柒頭

你條友真係冇撚腦,仲要學人起撚晒鋼
條女而家講既野已經部份驗證到,條仔存在
跟住仲要之度個正常人都唔會知道既隱密位置(我指知佢存在仲要知佢冇鎖)
所以佢地去過呢個位既機會係極大
而如果唔係老強亦冇乜必要去呢個位仲要咁耐

世事峰迴路轉,我冇講到100%一定係咁
但而家係調返轉你地話佢可信性極低
而一個alternative都up唔出

你睇下你自己up乜鳩啦
條仔存在=條仔有強姦
你覺得個地點好隱世=正常人都唔識
9up都有個譜啦7撚懵懵

呢個世界永撚遠就係有你D咁既白痴
我都講左冇人可以100%確定
但大家都係根據佢證供環境等等去推測
你又唔撚肯用腦
一味淨係識XXX唔等於YYY,但唔去考慮當中有因果關係既機會有幾大
用你個on9腦分分鐘之後公佈到個女仔陰道有個男人精液,仲有打鬥痕跡
你都會話咁唔代表老強,只係代表佢地扑過野
話唔埋係條女老強條仔

嘩你都幾撚痴線 啲因果關係真係勁撚到

不如我講下我自己見解啦,
我覺得成件事最有地方值得確認嘅係
條女比人劫完到佢聲稱被脅持嘅距離,
如果佢係指就咁橋上落樓梯再追多幾十米就比人脅,
咁的確係有少少機會冇人知或見到冇人理。
但如果距離係去到7,80米或更遠時,
冇人癹現或者幫手嘅可能性係相當低,
如果個賊仲諗住強姦條女咁又唔係好合理。
至於之後佢有冇比人係果個位女又係另一件事,
果度有好多唔同可能性導致發生果種結果。
所以,如果有CCTV或證人直接指出條女係果度比人女過就最有力,
但如果冇而又證實到條女追人嘅距離過遠的確又會形成另一個故事,
係果個情況之下,我唔會話唔信條女,但佢講嘅可以未必係事實嘅全部

巴特利 你呢D留言 大家咪學到野囉

其實最主要想帶出今次點解咁多人討論,
主要原因係呢成件事 事主聲稱嘅事發經過
的確令人感到震驚。同時因為呢一點,
以我地所睇到嘅資料去分析 係冇可能得出事實嘅真相。
另一方面都希望大家明白現階段只可以提出多個合理嘅推斷,
而唔係針著企圖討論可以最中得出事實係某一個可發生嘅可能性之中。
呢類案件好容易因為一小個轉變或者資料就令大家有180度態度改變,
但對於查案嘅人來講最難都係要避免受呢啲小事件帶來嘅衝擊
導致自己帶有主觀性咁去睇一件未定案嘅案件,THANKS
又或者係咁,果個所謂嘅PTGF IG係疑犯自己開製造條女係雞嘅假象。

疑犯一早預備好呢次強姦案。
疑犯同女事主相識(中學同學),知道對方有啲家底,女事主亦到面容姣好。疑犯希望又食又拎。

疑犯先約女事主,拎走電話同女事主講:想拎返就跟住嚟!係呢個打打鬧鬧嘅情況途人可能以為兩小口玩玩下而冇特別留意

去到暗角嘅地方就聲稱有刀繼而強姦女事主並且威脅女事主交出ATM密碼。

完事後隨即於先設好的IG發文。

好高質

咁你之前話見到有人叫「俾番部電話我」係堅定流?
想問呢個post有冇道德撚?
Too long dont read

有D無咩用既資料我睇完就算 唔駛入腦
但你會了解到好多巴打諗野 係各方面都好全面
真係留名學野
戇撚鳩
又話理性分析
再搵返最合理嗰幾個
咁咪同班人話係雞一撚樣
口德撚全面進場有咩分別

唔好再講啦
總知個女仔一定係無辜
唔係都係非理性

而家都冇足夠證據話條女講既野係事實既全部, 單方面既指控要去證實
當然亦都有可能條女講既野係真, 同時亦可能有第二個版本, 而家大家都係從唔同方向猜測, 根本冇可能話邊個岩邊個唔岩, 係睇邊個推論更合理姐, 不過有時啲痴線佬又唔可以合理推測, 所以大家都係理性分析下會出現咩情況

唔係一黎就話人抵死比人姦呀嘛
又或者係咁,果個所謂嘅PTGF IG係疑犯自己開製造條女係雞嘅假象。

疑犯同女事主相識(中學同學),知道對方有啲家底,女事主亦到面容姣好。疑犯希望又食又拎。

疑犯先約女事主,拎走電話同女事主講:想拎返就跟住嚟!係呢個打打鬧鬧嘅情況途人可能以為兩小口玩玩下而冇特別留意

去到暗角嘅地方就聲稱有刀繼而強姦女事主並且威脅女事主交出ATM密碼。

...
如果係咁既話已經緝拿歸案

假設巴打呢個POINT 頭部份中
咁個女事主都唔蠢得晒

...
如果係咁既話已經緝拿歸案

呢個水份比較多

四月前已經plan定嘅話 呢個犯真係毒到痴線喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞