(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
有冇機會係比人搶電話,順勢吹大d話比人姦埋呢?

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??

樓主睇得太多推理小說
上緊腦
唔好當自己柯南啦
全港大把cctv仲推咩理呀
會唔根本個女仔為左暪住屋企人自己大左肚的大話?通常小朋友講大話係為左隱瞞另一個更大既大話。疑點實在太多。

係咁

色魔就地取電線綁女生 港鐵閉路電視拍下疑人蹤影

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎
會唔根本個女仔為左暪住屋企人自己大左肚的大話?通常小朋友講大話係為左隱瞞另一個更大既大話。疑點實在太多。

20 歲都小朋友? 成年人啦
最離譜係綁手果part

用iphone線綁得實已經係不可思議

如果有掙扎既話, 唔好話用iphone線, 用普通繩綁已經係好難

仲要企定定望住個賊拎條線出黎唔逃走更加不可思議

好難想像到呢part係點樣發生

你試下先啦笨柒 我就試左啦 真係解唔開
到底蒙眼既目的係咩?

女事主係比人搶野,追,再比人亮刀威脅

成個過程其實已經知道條友個樣,大概既特微

而且清楚知道事發地點,咁個條友仲蒙佢眼目點係

咩? 如果係怕事主認出自己已經冇可能

而係強姦既過程唔係塞住事主個口,選擇蒙眼亦顯得戇鳩

利申9up

事後仲要出言諷刺
呢個位真係頭都R爆
到底蒙眼既目的係咩?

利申9up

事後仲要出言諷刺
呢個位真係頭都R爆

心理戰囉0n9
利伸: 睇開心理mind hunter
iPhone 充電線高質不易損
賣緊廣告

係咁

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/89633/-%E6%A9%8B%E5%BA%95%E5%A7%A6%E5%8A%AB-%E8%89%B2%E9%AD%94%E5%B0%B1%E5%9C%B0%E5%8F%96%E9%9B%BB%E7%B7%9A%E7%B6%81%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E9%96%89%E8%B7%AF%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%8B%8D%E4%B8%8B%E7%96%91%E4%BA%BA%E8%B9%A4%E5%BD%B1

點睇

方接報後到場調查,根據受害人描述賊人外貌的口供,再翻查港鐵的閉路電視,發現涉案男子被拍下,惟因拍下的容貌不夠清晰,有待進一步調查。 喂邊個話佢唔見電話 老吹假案 同我出黎

話報假案個D睇呢到啊
到底蒙眼既目的係咩?

利申9up

事後仲要出言諷刺
呢個位真係頭都R爆

有時d痴線變態佬做野邊有得解
可能睇得AV多以為咁樣蒙眼會high d
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??

樓主睇得太多推理小說
上緊腦
唔好當自己柯南啦
全港大把cctv仲推咩理呀

係囉咁多cctv洗撚警察查案咩
唔睇證供都拉到人啦

係咁

點睇

故賊人將她挾持到附近橋底一個沒有上鎖的地盤空地 用刀脅持 我上面都咁講 犯案地點有機會多於一個
最大疑點係你地口供都沒靠睇報紙黎重組案情

最慘係出面大把人覺得女仔個CASE無問題 起勢咁屌想討論下既巴絲

其實都係純粹討論下,
老實講拉唔拉到人都唔知,
更加唔好講到最後市民會知道事件真相,
但如果因為冇意義就唔傾,
咁會扼殺好多有興趣訓綀思維嘅年輕人嘅機會
最離譜係綁手果part

如果有掙扎既話, 唔好話用iphone線, 用普通繩綁已經係好難

你試下綁自己啦 我就真係解唔開
剩係呢個post已經見識大部分連登仔都係弱智
啲分析咁唔合理都過到自己

係咁

呢點玩好大 咁事主唔係傻就on9果啵

如果係傻嘅 單案應該好快完啦 係咪先你話

無論時間地點過程都好難作假, 中間係有疑點但完全不足而推翻唔係強姦案.
拎D似是而非既疑點鳩UP, 就推理過程都睇到係成班蠢人係度扮智障.
可唔可以搵一星期7日,每日晚上12:30行一次事發路程,睇下有冇一日真係一個途人都冇

之前住附近, 果條天橋係集合3條村, 彩盈, 彩德, 彩福, 加埋過得寶, 淘大
真係24小時都算多人

所以一係佢就記錯 問題係就算記錯點解係天橋追賊果陣會一個人都見唔到同冇人幫?

首先佢做咩PT都可能有影響,有巴打話每晚放時間都差唔多啦,的確係,但有D工種例如餐廳/SALES的PT,放工時間都可以相差半小時-1小時。

我的假設係當晚事發應該係1:15分之後(因為地鐵已落閘),之於點解事主話係12點半就可能係因為事主受驚過度,所以講左一個平常收工的時間。

利申:純推論
最離譜係綁手果part

你試下綁自己啦 我就真係解唔開

佢上面個soure話係地盤啲電線wor
時間已經有問題啦

1240以條樓梯為中心點,每條必經路都一定有人,點可能叫搶野無人理 / 附近無行人

地鐵肯定未關閘,樓下巴士站就算尾班車開出都未行到九龍灣啦,一定仲有人等緊車

姦人地點仲可疑

落左樓梯後要企上花槽,之後個鐵閘係拉向馬路黎開,開門位好難企到兩個人。你可以話一前一後,前後腳入去既

當兩個人入哂去,巴士站真係會無人見到有兩個人入左去暗角位? 話就話暗角位但係暗極都有街燈照到一定見到人影。見到有一男一女入去香港人會個一刻咁好心唔拍片?

姦人個角位隔離就係巴士站站頭,仲要係幾條線既站,有無咁好彩一個人都無

當有人但睇唔到啦,大叫都無可能無人聽到掛,角位仲要兩牆回音不知幾大,會咁岩個個都係聾既?

同埋話個個位好偏僻既巴打,親眼去到事發地點望望。完全無新聞圖所影既咁僻,開陽到唔敢係個到痾尿

巴士站有野遮住wo青

個個位由頭到尾都無野遮 可以話有草叢既但未高可以遮到人
最近行個個位係案發前一日
剩係呢個post已經見識大部分連登仔都係弱智
啲分析咁唔合理都過到自己

認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞