(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
九龍灣尾班車去觀塘1點都仲有,冇咩理由1點都未到就落左閘。

另外由天橋追到事發地點有成百米,晚上12:30好難會一個人都冇,如果大叫打劫我唔太信冇人會理。

我假定成件事有發生,我首先覺得女事主可能記錯案發時間

我諗呢度所有人都agger
市區咁多cctv咁耐都未拉到人?
定係有人作故仔

你睇真D個位
唔叫,冇乜可能有人發現,仲有夜晚

果個位點訓到5粒鐘呀?污糟,臭都臭醒啦

好奇問下,自己個女唔聽電話唔見左幾個鐘
個老母應該好驚,點解好似無人報警

應該訓左啦?
有無話屋企人打過俾女事主?

真心如果自己個女平時12點返,突登3-4點唔返又唔聽電話都會報警掛

突然

On9 22歲 3 4點唔返都無咁快報警啦 如果個女中學就可能會

我咪話好奇問下,洗唔洗話人on9
大家都係鳩估

果個位點訓到5粒鐘呀?污糟,臭都臭醒啦

好奇問下,自己個女唔聽電話唔見左幾個鐘
個老母應該好驚,點解好似無人報警

應該訓左啦?
有無話屋企人打過俾女事主?

真心如果自己個女平時12點返,突登3-4點唔返又唔聽電話都會報警掛

突然

On9 22歲 3 4點唔返都無咁快報警啦 如果個女中學就可能會

我咪話好奇問下,洗唔洗話人on9
大家都係鳩估

結論:雞
最近花槽個巴士站有瓦遮頭 有大塊野遮住 除非條龍尾去到好長 後面啲人先可能見到個花槽 仲有個個等車都dup低頭禁手機啦 最近個位巴士站好似無n車 仲要有可能事主記錯時間 可能一點打後 夜麻麻 又無乜人 去個到搭車十居九經條天橋落 條樓梯最近花槽 但如果事主同個犯係最入個位 點會有人見到 有可能追犯過程好短 可能一落樓梯真係俾人拉左入去 寧願炒車都唔想屈事主

其實你睇真D唔止花糟咁簡單
仲有柱

就算經開個頭睇左單新先知有呢個暗位 個犯好熟地形 女士住邊都好好12點前番屋企啦 仲要事主放工先咁晏番去 又唔係lkf啲夜蒲g 唉
結論:雞

仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高
唔計其他, 淨係電話繩呢下已經笑
電話短繩多數人會隨身帶著, 用來充電, 但有幾多人, 特別係女仔會隨身帶住1, 2米長既繩出街呀
成件事所有野都唔make sense
九龍灣尾班車去觀塘1點都仲有,冇咩理由1點都未到就落左閘。

另外由天橋追到事發地點有成百米,晚上12:30好難會一個人都冇,如果大叫打劫我唔太信冇人會理。

我假定成件事有發生,我首先覺得女事主可能記錯案發時間

我諗呢度所有人都agger

根本可以準時up到案發時間先唔合理

12點41分29秒 我追左個賊60米,仲差成3個馬位嘅距離
星期日晚特別冷清 唔信你自己下個星期日12點幾落街行下

少人 但一定唔會無人
上次我1點幾係嗰條天橋都至少有5條友行緊

事主記錯案發時間?一點仲搭到車wo 落左閘就應該接近2點?

一係佢記錯 一係就根本冇發生過
12點半條天橋有仲好多人 如果追賊根本唔會冇人理

仲要係星期日

會唔會只係佢唔見左部電話,驚俾屋企人話,如果只係報唔見電話驚警察唔會點理,所以報俾人女女女?唔驗得身係因為根本冇事

你咁假設 已經對女事主唔公平 但我唔排除你呢個假設無可能

1. 22歲自己有番PT,驚比屋企人鬧所以話自己比人搶野強姦?

2. 唔驗傷呢個POINT可唔可以當唔存在???其實我睇咁耐都無人拎過SOURCE

份pt搵好多?部iPhone可能係佢兩三個月人工,我有ft返唔見電話都俾老母屌啦

條on9仔九成九9up
不過如果佢真係警犬/醫院做又咁爆料

.....老妨唔知要坐幾耐?
市區咁多cctv咁耐都未拉到人?
定係有人作故仔

好似差佬話嗰到咁岩無
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

呢個你就要睇福爾小說

可能我1999 離左題

呢個可能係犯人和女事主差唔多高,女事主知自己係167,咪咁樣講,如果女事主和犯人差唔多高都仲係合理的

事主記錯案發時間?一點仲搭到車wo 落左閘就應該接近2點?

一係佢記錯 一係就根本冇發生過
12點半條天橋有仲好多人 如果追賊根本唔會冇人理

仲要係星期日

會唔會只係佢唔見左部電話,驚俾屋企人話,如果只係報唔見電話驚警察唔會點理,所以報俾人女女女?唔驗得身係因為根本冇事

你咁假設 已經對女事主唔公平 但我唔排除你呢個假設無可能

1. 22歲自己有番PT,驚比屋企人鬧所以話自己比人搶野強姦?

2. 唔驗傷呢個POINT可唔可以當唔存在???其實我睇咁耐都無人拎過SOURCE

份pt搵好多?部iPhone可能係佢兩三個月人工,我有ft返唔見電話都俾老母屌啦

你唔見係粗心大意既表現,比人鬧冇得講 ,但依家係比人搶喎

少人 但一定唔會無人

我以前3點係天橋行返屋企都有人
12點半仲有好多岩岩食完糖水or放工行果條天橋

少人 但一定唔會無人

我唔知事主係去彩盈定得寶天橋啦
就算有人 但人勁少 仲要隔得勁疏
仲有, 新聞話個賊迫佢講埋ATM密碼

照計個賊一去撳錢就check到, 部部機都有cam, 實影到佢個樣出黎通緝

到而家都冇???

呢個POINT 其實可以無視
除非係蝻 如果唔係正常港人都唔會蠢撚到問PW去ATM拎錢

(唔排除有蝻新來唔知ATM有裝CCTV )

CAP帽口罩已經OK

唔接受你呢個POINT
如果你真係去ATM拎錢
仲方便警方捉你 一定

咁你拎提款卡黎點拎錢?

你報警 警方已經張開網啦
女事主ACC一動 邊部ATM都會知
再CALL機叫伙計上去 其實真係好易

咁我問返你轉頭拎ATM卡做乜?

我係個犯 拎ATM 一係為錢 想襟返岩岩筆錢 當打和

咁咪即係會用部ATM囉你做乜撚野啊

巴打你冷靜D先 我當初都話拎ATM卡都唔會去拎錢 因為太蠢
但有巴打話如果你係賊去ATM 你會點做
我先假設咁答

巴打飲啖水先,降降火,唔好意思,我太蠢,搞嬲左你

呢個你就要睇福爾小說

可能我1999 離左題

講得出167真係唔合理 冇理由單憑第一次嘅觀察可以知道實際身高係167 最多係大約170
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞