(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike

呢個真定假?

假既居多
淫魔在橋底禁錮女受害人時,港鐵站在尾班車開出後拉閘,故途人更加稀少,而現場對開的觀塘道多個巴士站,案發時亦無人候車,令淫魔有機可乘。

案發時冇人候車?
有人係現場證實?定個女仔自己講?
(正常你追晒賊+俾人禁錮仲留意到附近冇人候車?)

btw 黃埔開去觀塘尾班車係 01:02

地鐵同巴士一定仲未尾班 東方講錯晒

事主記錯案發時間?一點仲搭到車wo 落左閘就應該接近2點?

一係佢記錯 一係就根本冇發生過
12點半條天橋有仲好多人 如果追賊根本唔會冇人理

仲要係星期日
仲有一樣野, 就係報紙講既野, 警方公佈既野, 有可能係專登做假, 目的係比犯人睇, 等佢以為自己好撚醒然後鬆懈, 咁就會做出好多on9野, 等警方易D拉到佢.
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野

我就覺得大街大行拖住條女就無咩可能
同埋我記得有兩個版本
第一個版本就話事主俾人污辱完之後個賊綁住佢同佢渡過四個鐘先放佢走
但係第二個版本就話污辱完之後個犯直接走咗之後事主受驚過度暈咗,四個鐘先醒返解番身上嘅線即刻走
留名
淫魔在橋底禁錮女受害人時,港鐵站在尾班車開出後拉閘,故途人更加稀少,而現場對開的觀塘道多個巴士站,案發時亦無人候車,令淫魔有機可乘。

案發時冇人候車?
有人係現場證實?定個女仔自己講?
(正常你追晒賊+俾人禁錮仲留意到附近冇人候車?)

btw 黃埔開去觀塘尾班車係 01:02

地鐵同巴士一定仲未尾班 東方講錯晒

人地無話巴士尾班,係你GF
仲有佢話12:4x係開始搶電話
跟住中間追賊>挾持>捆綁>拖去案發現場
姦緊果陣落左閘係唔出奇

跑幾十分鐘!!! 無人見到?? 仲要唔係跑太遠 只係圍住港鐵跑圈???
是旦一個港男見到都會幫手追啦
仲有一樣野, 就係報紙講既野, 警方公佈既野, 有可能係專登做假, 目的係比犯人睇, 等佢以為自己好撚醒然後鬆懈, 咁就會做出好多on9野, 等警方易D拉到佢.

引蛇入洞 但點知個賊係一個連登仔
有機會係做ptgf 條友扑完唔比錢
理智討論
充電線係咪蝗語?

現階段有必要執著?

死返出去啦柒頭 充電線又係蝗語?咁你講 應該點叫?

收皮啦癲狗 問吓唔撚得呀?
屌你老母

咁應該點講先唔係蝗語 真心想知

躝啦柒頭 一開波就發癲鬧人
死撚咗佢啦屌你老母臭閪

諗住高質討論都係要沖幾條傻閪入嚟

我無視左 直接SKIP
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?
就算喺果到停低,停嘅時間都唔會耐啦
拎咩野蒙眼 帶埋眼罩去犯案
佢帶左個百寶袋
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??

女事主跟本係度享福跟性愛!

唔可以先入為主
咁多位ching都查過啲尾班車時間
冇理由九巴,小巴同地鐵會偷懶呀
只能夠肯定女事主一定係記錯時間
報紙佬就鳩噏啦
可能真係要等警方出official statement

會唔會係女事主受驚過度 影響記憶呢

我都覺得係
既然果啲時候仲有車啫係都尚有人流
同其他巴絲講嘅一樣冇理由叫救命冇人聽到
我自己都試過成差唔多幾次喺1AM後由天橋行去啟業 都唔會話係冇人
點解我諗起周秀娜你今次仲唔死

係淘大果邊夜晚都多人食糖水
12:30無可能小人

ching啱呀 其實夜左公園果邊都有好多mk留連

容許我作出呢個假設
如果單野唔係關ptgf事
會唔會係條女喺B出口草叢比人整暈左
之後條友拖左去第二度搞
完事之後又同個女番返去B出口果邊
試圖混淆條女嘅記憶
條女可能神智不清加受驚所以噏錯加記錯野

我就覺得大街大行拖住條女就無咩可能

唯一諗到:好似新聞咁話囉用刀脅持 唔聽/反抗即捅 之後先扣佢五十分
我反而覺得果塊地點強姦... 碎石地... 又勁污糟 企係度姦?

呢個真定假?

假既居多

假你老母咩

真假無人知住
但成件事根本就唔合理
睇死條女遲d一定改口供
之後話太驚所以記錯野
最緊要既係驗有可能殘餘DNA

再做loci比對 如果好似東X加樓主推論犯案過程咁 有可能係慣犯或者有前科 咁個DNA庫有留底都未頂

利申 Forensic Biochem B-
講話地鐵落閘 尾班車果啲係報紙佬用黎寫報章用,唔一定係條女口供黎,執著呢點係度當自己神探真係好撚柒啊大佬

咪就係囉 做乜事
其實好多唔同version 而家有個係話女事主暈左

有一個重點我都想講
正正想提一提渣小巴果班司機
司機位咁高
犯人野外強姦 / 有人暈到係果D(半屬)當眼位
點都會有人發現到掛??

屌你揸緊車會唔會睇到?
就算喺果到停低,停嘅時間都唔會耐啦

果到無燈位好似 加上果到橋底
夜晚真係唔會點去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞