(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
口德撚可以按 上一頁 唔該

理性D分析 討論
呢單強姦事件 其實好多疑點

[據悉,女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇,從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手,挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入,在僻靜空地迫令女生說出銀行卡密碼,其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體,試圖毁滅證據,其後逃去。]

就以上一呢一段報道

疑點1. 女事主不甘損失尾隨追截至橋下,劫匪聲稱有刀指嚇

女事主有目擊?? 追果陣已經要邊追邊大叫[偷野]啦, 以港人性格 呢D情況無人會聽到都唔理(唔好同我講呢個鐘數無人 仲要港鐵站隔近)

疑點2. 從女事主手袋內取出iPhone充電線綁起其雙手挾持她到天橋底,打開無上鎖的鐵閘進入

A.偷手機你可以話你拎部手機係手玩緊(應該連手機套 套內有插信用卡/八達通) 突然有人從後跑到你身邊一手搶走
咁點解又可關手袋事??? (當疑點1唔成立) 即係你捉到個賊 個人話佢有刀 你唔掉頭走 仲要發閪呆俾埋手袋個障CHECK 又咁岩有叉電線 又咁岩時間停左 俾佢用線扎住對手(打繩結一邊手拎刀 一邊手打結 應該係美國陸軍隊 即是外國勢力入侵)
B.俾人扎完 仲要無喊救命情況下 俾人好似趕羊咁趕入閘?? 正常人呢個時候都會不停大叫 同 作出反抗 如果咁順利 應該無作出任何可以反抗/自救 方法

疑點3. 其間向事主施暴,得逞後用水清洗事主身體
那里來的水?? 賊有背包? 背包有刀有水?? 定用尿??
講到呢個疑點 我真係覺得成件事好有可疑

(利申:追開偵探小說 福爾迷 推理都有D興趣)
(班口德撚根本唔識理性分析 講多都晒9氣 呢個POST純粹可俾一班連登神探 想動腦既 入來討論一下)
口德撚??
當然 唔排除女事件真有其事 我本人亦覺得在香港發生這種事
相當不可思義 憤怒
亦希望警方盡快破案
我有理由想信
如果女事主唔作出大力反抗情況下
個賊 有機會係女事主相識既
4個鐘唔叫好有問題

又唔肯驗身

同埋我想知道條女做咩職業?

先唔理咩職業 (唔好聽連登講什麼PTGF之類 )
當你打餐廳 WAITER工
呢個鐘數 果個位附近絕對唔會無人
好話唔好聽 大笑HEHA 都會有人聽到 何況叫聲打劫 / 偷野/ 救命

4個鐘 呢到我真係諗極都諗唔明 有冇犯罪學既巴打入來討論下 賊人呢4個鐘個腦諗緊乜?

又唔肯驗身<--邊到聽返來??
條女做雞,比人姦左/勞資糾紛
咁佢咪作大話係比人用水洗撚左西
又唔驗得傷
因為個西有好多恩客既精
條女做雞,比人姦左/勞資糾紛
咁佢咪作大話係比人用水洗撚左西
又唔驗得傷
因為個西有好多恩客既精

理性一點 OK?
唔好用條女做雞 先入為主
4個鐘唔叫好有問題

又唔肯驗身

好話唔好聽 大笑HEHA 都會有人聽到 何況叫聲打劫 / 偷野/ 救命

4個鐘 呢到我真係諗極都諗唔明 有冇犯罪學既巴打入來討論下 賊人呢4個鐘個腦諗緊乜?

條女話4粒鐘通宵傾計wor 講出黎都唔怕畀人笑

勸降??
最離譜係綁手果part

用iphone線綁得實已經係不可思議

如果有掙扎既話, 唔好話用iphone線, 用普通繩綁已經係好難

仲要企定定望住個賊拎條線出黎唔逃走更加不可思議

好難想像到呢part係點樣發生
我尋日係公司聽到單新聞第一個反應都係差唔多
九龍灣站喎, 一邊淘大一邊德福,幾夜都有d人係附近掛,一大叫點都有人知掛,咁都犯到案?
4個鐘唔叫好有問題

又唔肯驗身

日報紙

昨/琴

WTF!!! 我個CID FD 一聽到呢單案 就話唔簡單 太多疑點
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?
中出
連登sherlock留名
最離譜係綁手果part

用iphone線綁得實已經係不可思議

如果有掙扎既話, 唔好話用iphone線, 用普通繩綁已經係好難

仲要企定定望住個賊拎條線出黎唔逃走更加不可思議

好難想像到呢part係點樣發生

無錯 呢個最可疑
綁 點扎到咁實?? 賊係當過童軍??軍事撚? 紀律部隊??
佢單手扎? 一手拎刀一手打結??
佢雙手扎? 咁佢都無刀? 大叫救命+走佬??

定見到熟人作案,嚇到發閪呆
我尋日係公司聽到單新聞第一個反應都係差唔多
九龍灣站喎, 一邊淘大一邊德福,幾夜都有d人係附近掛,一大叫點都有人知掛,咁都犯到案?

無錯 !!!
想問下,邊度話事主唔肯驗身?

我搵唔到source
唔該哂
假設你係個疑犯, 你比人屈, 呢刻你會點做?

自首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞