(唔關口德撚事) 觀塘道九龍灣強姦事件 疑點集中討論區

1001 回覆
319 Like 127 Dislike
報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案

有咩出奇
幾on9既倒都有嫁啦

一個20 歲既女人 正常智常 會唔會因為唔見電玩匿5 個鐘先翻屋企

邊個知
你睇下而家d小朋友幾on9
都唔難聽倒什麼唔見電話就偷錢買番電話呀、趕番學驚遲到亂過馬路
之後重有咩ptgf番夜總會搵快錢
上到u都重見倒d白白痴痴既
無奇不有
我覺得件事有一半有真
但另一半當事人刻意隱瞞

始終覺得如果個ig 係真
件事可信性會高啲

可能真係有發生過性行為
(但可能就係半推半就又未去姦)
報警原因可能係當事人屋企鬧佢
成晚去咗邊/ 唔見咗銀包?
(而屋企唔知佢做ptgf)
驚得滯就淨係講咗一半出嚟
之後屋企人叫佢報警

() 係基於覺得ig 真係去猜測
如果覺得個ig 係假就可以skip ()

如果佢係ptgf 佢就一定有比假口供架喇 唔想比屋企人知要咁搵錢法呀嘛
剩係呢個post已經見識大部分連登仔都係弱智
啲分析咁唔合理都過到自己

認同

咁你既高見係咩,一句唔合理就走人,我地都好想似你咁輕鬆

其實如果係最入 加上夜晚真係睇唔到
啲草都半身咁高
加上等巴士有巴士站擋住
仲有條柱 發現唔到真係有可能

我仲記得之前係附近有個清潔工發現屍體
所以我認為普通人真係唔會留意呢啲死位
報假案動機係咩

咪係 話咩唔見電話俾屋屋人屌 心諗傻的嗎 因為部電話報假案

有咩出奇
幾on9既倒都有嫁啦

一個20 歲既女人 正常智常 會唔會因為唔見電玩匿5 個鐘先翻屋企

邊個知
你睇下而家d小朋友幾on9
都唔難聽倒什麼唔見電話就偷錢買番電話呀、趕番學驚遲到亂過馬路
之後重有咩ptgf番夜總會搵快錢
上到u都重見倒d白白痴痴既
無奇不有

扣你口德10 分
仲有個疑點,點解個疑犯身高確定係167,唔係大約一個範圍,用尺度過?

呢個你就要睇福爾小說

正常去判斷一個人幾高左右
FOR EXAMPLE: 一個人 叫佢隨意係牆上面寫一些字 咁正常人第一步落筆位 會落係同對眼水平咁上下既高度既位置落筆 咁再推測個人既高度就用 字位高度+ 15CM左右

可能我1999 離左題

167 明顯係熟人 有係MSG之類問過佢有幾高

係熟人就一早拉咗 / 出通緝令

就係未知今日警方有咩行動

一開始話係老強
講左係熟人咪俾人知係ptgf
167係描述身高嘅時候講漏嘴
正常係答大概170

167係個女仔落口供講? 點解可以咁準確

同我差唔多/高我少少等等既description咪得

應該佢落口供話差唔多高,咁咪直接用佢身高

認同

咪係 咁有咩高見 最憎人至破不立
據悉九龍灣地鐵站的閉路電視拍攝到色魔的蹤影。

應該蘋果同東方都有好多位係老作
地鐵站影到,可能係個犯未搶野前係地鐵站行出去天橋個陣
如果係咁12:40就應該冇咩問題

如果有新SOURCE 咁案發時間就應該唔成疑

得喇 番返去隔嚟post啦
其實正常情況 女仔畀人搶嘢都應該會嚇到反應唔到
更何況對方話自己有武器
其實點解12:40 -1:00 AM 大家都咁質疑一定有人
大佬平日又唔係閒日 加上咁夜 俾儘得2-3人 個個帶曬earphone 玩下手機 唔留意身邊事 咁又有咩問題
利伸夜既行開個邊有時真係冇咩人

利申住彩盈
以前接女友放工12點半出門大把人

真心呢?

我間唔中經九龍灣
夜晚有時真係好少人
我覺得時間應該有錯
如果係點幾地鐵站關埋之後
就更加少人

點幾就合理 但係條女咁清楚案發時間?

下 清楚就清楚架啦 咁都好質疑? 趕時間返屋企望多望時間咪記得

但東方講到事發後佢精神崩潰咁嚴重 唔知會唔會影響佢記憶 而且12:40仲有人啦 mtr未落閘 巴士站仲有人上落 冇目擊者/幫手機會低 所以我覺得時1:xx後合理
據悉九龍灣地鐵站的閉路電視拍攝到色魔的蹤影。

應該蘋果同東方都有好多位係老作
地鐵站影到,可能係個犯未搶野前係地鐵站行出去天橋個陣
如果係咁12:40就應該冇咩問題

如果有新SOURCE 咁案發時間就應該唔成疑

係囉 已經有CCTV 拍左 成班on99 質疑時間
sorry 無追post
其實案發時間係星期六晚12點後定星期日晚12點後?

ok
可唔可以搵一星期7日,每日晚上12:30行一次事發路程,睇下有冇一日真係一個途人都冇

之前住附近, 果條天橋係集合3條村, 彩盈, 彩德, 彩福, 加埋過得寶, 淘大
真係24小時都算多人

所以一係佢就記錯 問題係就算記錯點解係天橋追賊果陣會一個人都見唔到同冇人幫?

首先佢做咩PT都可能有影響,有巴打話每晚放時間都差唔多啦,的確係,但有D工種例如餐廳/SALES的PT,放工時間都可以相差半小時-1小時。

我的假設係當晚事發應該係1:15分之後(因為地鐵已落閘),之於點解事主話係12點半就可能係因為事主受驚過度,所以講左一個平常收工的時間。

利申:純推論

咁12:30/40AM至關閘期間1:20AM前 呢段時間呢 會唔會去左見人之類呢

認同

咪係 咁有咩高見 最憎人至破不立

最高智係你地啦
要唔要係你地本學生手冊貼個貼紙
比你地媽媽睇呀
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多

有舊登以前果種味
以後開post都要加番 (唔關口德撚事)
多謝至尊巴開呢個post

我本身個人鐘意逆方向諗野
呢個post 邊個開都一樣有討論價值
係我行左第一步先姐

啲草都半身咁高
加上等巴士有巴士站擋住

成日搭尾班巴士經過個個位 好地地真係唔會望過去
其實日頭都唔會望
sorry 無追post
其實案發時間係星期六晚12點後定星期日晚12點後?

新聞話12:40AM
當隔離口德POST仲係討論緊連登人性問題,
下一代會點樣比人荼毒時,
睇返呢邊真係高質好多

有舊登以前果種味
以後開post都要加番 (唔關口德撚事)
多謝至尊巴開呢個post

我本身個人鐘意逆方向諗野
呢個post 邊個開都一樣有討論價值
係我行左第一步先姐

啲草都半身咁高
加上等巴士有巴士站擋住

成日搭尾班巴士經過個個位 好地地真係唔會望過去
其實日頭都唔會望

係呀 所以比人要脅 真係做咩都無人知
個空地中間有無牆定打唒通 我見到上面link張相好似有既 ?有既話得上落樓梯既人先有可能見到/聽到聲 巴士站啲人肯定唔會見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞