(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
(新post小弟開左,師兄們請勿介意)

一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先
https://lihkg.com/thread/1071429/page/1
留名
想問師兄師姐們有無用咩app log自己啲workouts?

lm
femur 長度 影唔影響 squat stance 發力
上個post見有ching講pre-workout, 我次次飲完都冇乜feel 係淨係夜晚眼光光
夜晚眼光光照計應該已經生效左?
其實都係令你精神啲姐
想問下九龍灣係咪有間$420一個月,可以逐月pay既gym,叫咩名
Pre workout食隻蕉好過
但佢生效嘅timing唔係好啱
早少少飲?
原來 myprotein 做緊全場5折
Chocolate flavor 10% off
之前65%off大手入左啲protein bar
Femur插落Hip joint插幾深影響stance多d
而長femur比起短femur squat相同重量要用更大force
Ps. Given same torso length
最後都係要睇返torso:femur ratio
冷靜,myp 50%off 唔算平架
deadlift stance 同 squat squat 會唔會有corelation
squat stance*
pre-workout 我都會瞓唔到 , 我食鹽肌酸 , 快來快去
兩個動作既flexibility requirement太唔同 應該冇
75% off 先係極限
其實肌肉分離度系咩黎
好低體脂時肉眼望落去肌肉分開一絲絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞