(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
個樣麻麻地
想問下其實做好多動作都叫hold 實個CORE,其實係咪姐係縮肚腩
好似有d叫squat 鞋 腳跟個位高d, for 你squat 腳裸活動度唔夠可以幫手。

(但我覺得ultra boost 果d 都有增高 唔清楚分別
我就無唔想買weightlifting鞋,所以先睇中呢兩對
你有幾注意自己健康?自己唸唸
因為你缺乏左一個系統
希望Burger可以將佢地知識送比全世界既學生
我之前都會爆瘡
轉左飲rule one 嘅植物蛋白
唔錯
請問 ching 有無飲my protein whey isolate? d 粉接唔接受到?溶唔溶到?
做gym玩compound唔好著ub 個底太淋 唔stable
squat shoes 底夠硬 鞋踭高咗令腳踭唔夠mobility既人都squat得夠深
初初拍片教動作果期都okay
近排啲course同比賽真心不知所謂
要搵食我明,但呢個價似搵水魚多過有心教
個比賽圍威喂都算,比500蚊仲要比人撚狗
即使unfollow左
長知識了
BTW 想問SQUAT 鞋 係咪高過UB果D好多
我操腳會帶對 nano 去換
做尖邊有人睇你對鞋
理解上應該係縮肚同時裡面又頂出黎
前後夾住既感覺
飲多啲水啦
ub無踭架喎
日日飲4升啦早排試過飲unflavour 真係乜鳩都無屎水咁 個排皮膚乜事都無 依家一轉幾日就出事
如果你講呼吸
千萬唔好有 縮 呢個概念好易令你受傷
正確係吸飽氣落肚 提高腹內壓 肚係反而係漲唔係縮

而core其實就唔只講緊腹
包括好多hip 同 back 既肌群
想問下top set係點用法?引體卡左係55kg
你google張相睇下咪知
兩對都唔同
Ub接近成個底都一樣厚
舉重鞋係腳爭墊高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞