(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
睇完第一集之後
我就即刻唔撚睇佢成個系列
心諗搞比賽都算啦,仲整乜撚野workshop 昆班傻仔錢 仲要幾千蚊 幾個鐘 人地mr.o champ 開都未有呢個價啦
想問個白痴問題 smith machine 做squat個重量
free weight 做大約預得返幾多%重量
想試之前有個底
直接用身體吉bar開始感受啦
一波無公式
二嚟又唔知你technique
三嚟成個動作其實已經好唔同
感覺上free weight(20kg bar)我覺得係輕過smith machine 可能smith machine 個form都同free weight唔太一樣
岩呀
有得計都慢過你自己吉BAR開始慢慢加
想問下大家用開咩袋,想袋埋舉重鞋同sbd 腰帶
是但係運動鋪買既大背囊,又未大到好似40L行山用果種
sbd blet
舉重鞋 硬舉鞋
一套更換用既衫
一個飯盒
岩岩好打爆個背囊
去睇下先
請問有無師兄師姐有著過nike metcon同埋mizuno Tc01?想買對鞋做gym用
Jeff cavaliar
KOFGYM $2500咩課程咁勁
幾時叫埋 Brian Cha
拓展佢地教育事業
Brian都係教健身出身
佢用fakeweight啲片好似都比較早期,比較少觀看數果時?
佢workshop d 內容應該for 教練/進階少少?
我都有立過佢地workshop 內容, 要玩到決定健美/健力都應該已經有一定基礎
想9up 一句, 呢隻牌子bcaa 好撚抵買
喂burger.....
已經有聲
一個願打 一個願捱姐
實有人會買,不過識玩既就未必會入局啦
Forearm, core, biceps 同back都好重要
各位巴打有無飲粉生暗瘡問題?
細佬本身飲緊辣殺my protein
試左唔同ingredient 既flavour 同埋睇左小小資料article
發現可能係頂唔順佢入面隻sweetener (sucralose) 同埋啲 colour 全部都係artificial
有無巴打有其他牌子既粉推介
著過Reebok nano 唔錯
Lay pulldown chest press shoulder press 用hiit 方式去做會點?
大家操野有冇帶罩, 我去三間gym , 兩間冇人戴一間個個戴
烚蛋食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞