(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
咁少
做左1對月gym咋
gym room 星期六日下晝係咪多數勁多人

平時多數朝早 9 - 12 去 諗緊聽日應該幾點去好
晨操 我通常10點-10點半去到
想問問藍丸有冇用
食完再放自己入爐煉七七四十九個時辰就會又lean又大隻
見到手足屌kofgym
有冇師兄試過用wethriftd個d myprotein coupon買myprotein
六日多數少人,啲人比較鍾意放工時間做
想問新手set program要點樣set先最好?
學生無咩錢所以無搵教練
而家都係咩都做下 上網睇人地點做
不過啲次序應該唔啱
唔好自己set
有dd錢:去Renaissance periodisation買個beginner program
完全冇錢:Layne Norton PHAT
https://youtu.be/v0PUBHraNpo
開頭要做多d warmup去activate返d平時唔用既muscle
條片教新手pick up既concept幾好
想睇~~邊度
唔該曬
唔該曬
其實冇問題,因為hypertrophy泥講只要你用嘅重量係1rm嘅30%-85% 同埋做到close to failure,就可以。當然要隨時間增加volume,例如靠progressive overload
唔一定mass大先加重,當然呢個係最直接方法,但係亦可以唔洗。例如你bench好耐都冇進步,可以做下incline,squat轉leg press咁。都有幫助。

當然亦要睇你操左幾耐,新手期可以每個session都加重,之後就慢好多。
不無道理
btw 個名好熟 連登巴打真名上youtube
跟呢個program 最重要係教識你知咩動作練邊組肌肉 再到時自選動作 佢呢套就算唔係新手都啱用
https://youtu.be/R0C-S9ZOhzE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞