(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
你隔兩日就輪回一次 , 如果 volume 高會 recovery 唔切
P記會燃,唔再續呢間垃圾gym room

帥兄覺得24/7 定FF好?
唔想咁多人,乾淨
邊間近去邊間
應該係前臂唔夠力多啲,50kg bent 埋 wrist 應該可以收皮

同埋前臂係用嚟穩定個動作(OHP)除非你用wrist wraps 幫你。
請問咩係ppl?
佢都咸濕仔 ig follow 好多大波台妹
Push Pull Leg
每隔幾個星期轉一次就得
保持 Shock your muscles
即刻觀摩吓先
咁多人轉玩健力既而家
不嬲健力撚會笑鳩健美撚 , 所以個個都話自己玩健力
我轉左玩健康
舉重撚:我唔係針對你
請問一下PPL program再加其他運動既編排
基本上想一星期跑到1-2日,跑方面會有日easy run,有日會係interval/tempo,拳就一定要星期六學
我暫時諗到咁樣安排,唔知有無問題?

Mon : Push
Tue : Running/Rest
Wed : Pull
The : Running
Fri : Rest
Sat : 學拳
Sun:Leg

咁請問PPL一日操5-7個動作,每個動作3-5組會唔會太多/太少?
乜唔係健力比人話深蹲撚霸住個rack
多數鬧人霸住個RACK果啲都唔知咩係健力所以唔會開名鬧
見到個sam 係健力比賽拎獎
有冇元朗anytime 一齊練

另外見呢到好多師兄都講緊拆開動作練,唔係一日練一個部位,其實我有興趣試, 但將5日訓練量變成3日, 咁咪會有好多動作cut左 練得唔夠全面?
又Sam又Moe又Ace打J咩
教練落埋場啦不如
感覺上得issac 揀人真係揀d 有心玩既素人
有咩問題呢
9成機嘅動作free weight都做到
相反free weight嘅效果用機做唔到
推一推
定係用番我宜家2-3日full body會好d
Full body:Squat ,deadlift,bench press,pull up/row,shoulder press
拆開動作練都可以拆做3 4 5 6日架
有無details 啲 想練strength 少d Reps+ rest 3-5分鐘但做重d咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞