(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
幫到我進步既話其實我諗 600-700 一堂我都OK
重點係唔知夾唔夾姐
我蹲2倍果時會紀錄低時間
睇下幾多年
第一
我操嘅日子唔算耐 五年前有認真操 持續咗兩年
雖然唔夠你地勁 但要知既好多都知道晒 我係高登時期都討論過唔少
PPL好早期就已經有用過 後來因為種種原因停咗
去到半年前先的起心肝操返
有冇落過場 自問做過既 付出過既代價比唔上被判監既手足 但絕對唔低
6月30號叫人去強身健體到底有乜撚野問題? 依家係咪set死左
過左唔6月X號叫人做乜乜乜就係害死人? 要做既就幾時都得
依家只係叫人操下 操咩都好 係好長期既事黎 自己唔識安排volume?
下下要做到聽日起身行都行唔郁果隻? 又一定all in晒7月1號? 你都on撚7鳩

第二
你話條片反應慢係好撚奇怪
我要討論 workout split就緊係 share一條最近期 易入口嘅片 而唔係特登走去搵返十鳩幾年前嘅一段文俾人睇

第三 討論近唔近期係好無聊啊 但一再提起既人係你丫嘛 你要嘈既咪同你嘈囉
PPL嘅出現時間同真正流行係兩回事

論實證 Training frequency最早我搵到1990到依家有無數學者討論過 但好多 paper之間都仲係有” conflicting results “ 即係未有定論
最新而且嘗試去綜合同彌補其他研究 專注探討 frequency per muscle per week吧paper就係2018年 而咁岩地PPL最多人開始search既又係around呢段時間↓
論民間
Google trend 比你更有代表性啦掛?
Push pull leg split嘅world wide(其實都係得美國)受歡迎程度2012年到2014年之間有過一次彈起 但真正最高峰嘅係2017年-2019年
我有半價堂
拎個得200幾個like 冇人識既fb page既自製meme打飛機
個page我估應該係你開?
如果係你都幾自戀 兩句唔埋就係度Promote自己D片同post
仲貼埋個垃圾page係度宣傳 之後話袋錢落我袋
到底係點樣從"6月30號叫人強身健體"呢個前設jump to"我冇健身知識"呢個結論?
究竟對大多數人黎講
係粗定幼好睇
可能我應該係7月2號先可以叫人強身健體
6月30號就係乜都唔識 點鳩人
我都係80kg操左五年
deadlift都係180
不過我squat勁過deadlift
依家只係叫人操下 操咩都好 係好長期既事黎 自己唔識安排volume?
下下要做到聽日起身行都行唔郁果隻? 又一定all in晒7月1號? 你都on撚7鳩

你一句叫人開始操野,然後比你影響到既人會識得安排volume?會估計到訓練既恢復時間?
到底你句野係同有操開既人講定係冇?
如果係有,咁好似唔需要你提
如果係冇,你覺得人地邊有可能識得volume同預計到訓練之後既酸痛程度?
結論一係冇用講廢話,一係就靠害……
唔好下下ON9 ON79咁去形容一個論點完全壓制住你既人,否則你所有野都係回馬槍緊自己

「我要討論 workout split就緊係 share一條最近期 易入口嘅片 而唔係特登走去搵返十鳩幾年前嘅一段文俾人睇」
你有咩討論?你果時係貼條片出黎話PPL 近期流行 叫我地睇左條片可以學野
一撳入去全部老調重彈同埋佢把聲好催眠,身材又唔係特別好,真係冇咩吸引力。唯一叻係早佔據市場,專門吸引D初學者同唔太識野既人

最後..2017到依家已經好耐,你預自己有三百歲命?
而且Google trend 代表大眾主流淺層接觸,都係果句你如果同樓下康民阿伯講,OK架。
但係呢度講近期流行
你咁講其實鳩操D YOUTUBE 接觸率仲高,因為佢地代表哂所有大眾
五分鐘減小腹,鎖骨訓練
呢度係當笑話聽架
Sorry 你去左錯既地方發表,所以有咁多反彈聲音好正常
不如你搵下呢度有冇第二個人認同你所講PPL係近期流行
幾時有自貼相睇
喂俾D數據我睇下啦 你話係就係啊?
咁我7月2號叫人強身健體囉 咁得啦掛醒目
發覺你為左反駁我經常斬開我啲句子一句句

我係話你一係冇操野一係冇落場,點會唔知今日操完野聽日會好酸痛
你就斬開一句話我斷定你冇操過野
唉..
之前我話唔好6月30號叫人操野,你就話係啦好似扑叔咁叫人唔好強身健體
呢D論點淨係說服到邏輯能力低下既人
連登雖然唔係咩高智商協會但起碼邏輯未弱到咁既程度

如果你想反駁我你最好諗清楚再講,否則你只係自取其辱

仲有唔好覺得我係呢度小圈子所以先咁多人反駁你
我樹敵眾多,但岩既野就係岩,錯既野就係錯
佢地都唔認同只係因為唔認同你觀點,我講錯野仲多人插我
我咁有誠意話埋你知學術上同民間真正有探討training frequency呢D野俾你
你一句撻埋黎就話大眾既事同你地呢D experienced既bodybuilder無關
咁點先叫做有關啊
好難討論架喎
幾時自貼
飲開咩味?雲呢拿定朱古力?

除左自貼都無咩興趣睇
水蛇春咁長
bob叔純粹係睇人唔順眼就人地講乜都要駁一餐
賣泰國樓又屌 咩學校畢業又屌 連叫人強身強體都屌
咁都唔係同你一撚樣?
我6月30號叫人操野可以俾你講到要即日做 做撚到7月1號冇力上街
咁我7月2號叫人操囉 得唔撚得啊
你個傻鳩跟本就係冇野搵野嘈 連我係今日叫人操野都可以俾你借題發揮
同bob叔有得揮啊
其實你D數據都識講2017 2018彈起左
兩年幾三年都叫都叫近期流行……LOL
現時流行同近期流行係兩個概念黎,其實你係唔係想講現時流行?

調查數據可以有呀,下個PO #2整個投票比人投囉
岩哂啦,反正我講緊你唔應該係連登話係近期流行,咁係連登投返票咪幾好
咁我7月2號叫人強身健體囉 咁得啦掛醒目

如果你願意我會好恩惠,避免左叫D操開野既人操野呢D無用功或者搞到D冇操開既人走去今日操聽日落場一身酸痛
bob叔純粹係睇人唔順眼就人地講乜都要駁一餐
癡線你話MYP50% OFF抵買我都冇駁你仲好心提下你
咁都話睇人唔順眼就人地講乜都要駁一餐

得唔撚得啊
得,你肯就最好啦
為左死撐可以去到咩地步
跟你既logic deduce落去跟本就會得到一個荒謬到令人發笑既結論
既然你覺得咁都唔荒謬既就慢慢 慢慢係你個FB PAGE自製MEME打飛機
Chocolate smooth iso
已經係易入口嗰幾隻味 但都係成口代糖味 遲啲決定買桶Mars 翻嚟cheat day飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞